Eliminarea CUSTODIEI COMUNE OBLIGATORII

Pana nu de mult, custodia comuna era o notiune juridica de care auzeam mai mult in filme – parea solutia cea mai potrivita in cazul unui divort amiabil. De la 1 octombrie 2011, custodia comuna a fost reglementata si la noi, in noul Cod Civil, prin articolele 397-404. Astfel, a fost introdusa o institutie noua, preluata din Codul Civil al Quebec-ului, numita autoritate parinteasca, care, in cazul divortului a doi parinti, va fi exercitata in comun si de catre mama, si de catre tata.

Niste parinti separati care sa puna 100% interesele copilului deasupra oricarei relatii intre ei, este un vis frumos!

Custodia comuna ar trebui sa se exercite in cazurile in care amandoi parintii sunt interesati de copil...legea asta nu face altceva decat sa dea drepturi oricarui "neOM" sa ia decizii in viata unui copil, doar pentru ca are numele trecut pe certificatul copilului. Si aici nu ma refer doar la barbati, ca sunt si mame care isi lasa copiii la tati si pleaca in lumea larga...si parintele la care ramane minorul nu poate sa faca o miscare fara celalalt...In aceste cazuri, ar trebui exercitata custodia exclusiva, care, de cand cu legea custodiei comune, se acorda extrem de greu si numai pe motive grave, iar neglijenta sau nepasarea nu este unul dintre ele. Lumea trebuie sa INTELEAGA ca, custodia exclusiva nu este acelasi lucru cu decaderea din drepturi. Un parinte necustodian nu isi va pierde drepturile asupra copilului, ci doar dreptul de a lua decizii. Si orice ar fi, niciodata parintele custodian nu va lua decizii gresite in privinta copilului sau.

Custodia comuna e un CALVAR LEGAL intretinut care nu are cum sa serveasca copilului, in Romania de azi.

ADOPTAM DE PE LA ALTII fel de fel de legi si aspecte fara sa comparam mentalitatile, conditiile si mediul in care se aplica.

 

Din pacate, in Romania acest capat de cerere din NCC nu functioneaza datorita mentalitatii noastre si a atitudinii de razbunare a parintelui care nu locuieste cu minorul. In acest fel, acest parinte, se foloseste de aceasta autoritate in mod abuziv, razbunandu-se pe parintele la care este incredintat copilul spre crestere si educare (respectiv locuieste la domiciliul acestuia - dupa NCC).

In mod direct, are de suferit copilul, care nu se poate fi inscris la o gradinita/scoala, nu poate urma un anumit program sau tratament, nu poate circula liber in afara tarii, pentru simplul motiv ca celalalt parinte (cu care nu locuieste minorul), nu este de acord cu ce intreprinde parintele la al carui domiciliu creste minorul.

Noul Cod Civil tot prevede "respectarea interesului superior al copilului", insa practica si aceasta exercitare in comun a autoritatii parintesti, dovedesc exact contrariul: incalcarea drepturilor copilului si nerespectarea interesului lui, ci mai degraba al unor parinti abuzivi.

 

Custodia comuna nu trebuie sa fie OBLIGATORIE, ci OPTIONALA! Atunci cand ambii parinti sunt de acord cu acest tip de custodie, pentru ca e clar ca atunci amandoi sunt interesati de binele copilului.

 

Haideti sa spunem STOP parintilor abuzivi care nu contribuie la cresterea copilului si nu sunt interesati de soarta lor, insa folosesc copilul ca arma de santaj emotional.

SEMNATI PETITIA IN SPERANTA CA VOM REUSI SA SCHIMBAM ACEASTA LEGE!

Semnează această petiție


SAU

Adresa dvs. de email nu va fi publicată pe site-ul nostru. Cu toate acestea, autorul petiției va putea vedea toate informațiile furnizate în acest formular.

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.

Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Facebook