Dosarul Ion Butmalai: Cerem redeschiderea dosarului și cercetarea omorului lui Ion Butmalai!

• Dosarul"ION BUTMALAI" Cerem redeschiderea dosarului și cercetarea omorului lui Ion Butmalai!
  • Rugăm Organele abilitate, MAI, SIS, PG:
  • La fel rugăm și Premierul RM, Doamna Maia Sandu, să ia toate măsurile de rigoare pe acest caz, să putem avea un proces transparent și public, sper să fim auziți și acest proces, important pentru societatea noastră să înceapă cât mai urgent posibil! Credem că în primul rând este o necesitate pentru RM, ca adevărul să triumfeze, știm cu toții că acest caz a fost mușamalizat, de către vechele organe care au slujit unui regim criminal!
  • Ion Butmalai a fost un politician din Republica Moldova, deputat în Parlamentul Republicii Moldova din 2009 până  în 2014, membru al fracțiunii parlamentare a PLDM.
  • Ion Butmalai a fost găsit împuşcat în inimă în ograda casei sale din Cahul. Nici în ziua de azi nu se cunoaște adevărul despre omorul lui Ion Butmalai! Poliția la acel moment a declarat că a fost o sinucidere, dar pe armă n-au fost găsite amprente, după declarațiile avocatul de atunci! Avocata Ana Ursachi a mai precizat că, din ceea ce ştie, la ultima conferinţă, în care urma să facă dezvăluiri, fostul deputat urma să dea publicităţii anumite documente pe care le avea într-o mapă. „După ce a renunţat la conferinţă, a promis colegilor că va ieşi totuşi cu această mapă şi nu se va teme. Mapa conţinea informaţii foarte importante pentru societate, pe care unii nu doreau să fie făcute publice. Cert este că în casă, în cadrul cercetărilor angajaţilor poliţiei, mapa nu a mai fost găsită. Acesta este încă un indiciu pentru a examina şi alte versiuni decât suicidul”, mai spune avocata. În ultimele sale interviuri, lăsa să se înţeleagă că este supus presiunilor din cauza declaraţiilor sale incomode. Repeta că nu se teme. El spunea: ‚Sunt presat, dar nu mă tem, merg înainte’.
  • Cred că trebuie să recapitulăm toate declaraţiile sale pe care le-a făcut din 2012 încoace, inclusiv deconspirările legate de cazul BEM, ca să vedem cine era nemulţumit şi cine îi erau duşmanii”, a mai subliniat avocata. Cazul a fost închis și mușamalizat! Cerem necondiționat redeschiderea dosarului și cercetarea omorului lui Ion Butmalai!

artur.stahii@yandex.com    Contactați autorul petiției

Prin semnătura mea, autorizez artur.stahii@yandex.com să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.