Dezvoltarea durabila a judetelor Moldovei

Sub toate aspectele, investiţional-economice dar şi sociale, Moldova înregistrează o severă şi nedreaptă rămânere în urmă, recunoscută de altfel de toată lumea. Factorii de decizie nu s-au dovedit însă capabili să elaboreze şi să implementeze o strategie adecvată menită a diminua aceste decalaje regionale care alimentează o serie de vulnerabilităţi şi riscuri generatoare de crize potenţiale. Forumul Dezvoltării Durabile a judeţelor Moldovei îşi propune să reunească factori de decizie instituţională şi personalităţi de anvergură din diverse domenii de activitate din cele opt judeţe ale regiunii. Comunitatea academică a Universităţii „Apollonia” din Iaşi, componentă a sistemului naţional de învăţământ superior, în virtutea responsabilităţii civice asumate şi urmare a inserţiei sale comunitare, invită la o dezbatere publică pe marginea acestui subiect complex, pe toţi cei pentru care Moldova reprezintă o parte semnificativă a identităţii româneşti, o regiune istorică a cărei soartă nu ne poate fi indiferentă. Toţi cei care au aceste convingeri şi sentimente sunt invitaţi să semneze această petiţie virtuală, să propună subiecte de dezbatere şi perspective de abordare, să-şi pună la dispoziţie capacitatea de expertiză şi competenţele, să comenteze civilizat şi argumentat pe marginea ideilor lansate în discuţia publică. Toate dezbaterile găzduite de acest Forum virtual şi lista semnatarilor petiţiei aferente, vor fi prezentate în evenimentul organizat de Universitatea „Apollonia” din Iaşi, vineri 5 februarie 2016, între orele 10- 18, în Sala Mozart din cadrul Congres Hall - complex Palas. Evenimentul are loc în deschiderea oficială a Zilelor Universităţii „Apollonia” din Iaşi, ediţia XXVI-a, 2016.


Universitatea "Apollonia" din Iasi    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnare, autorizez pe Universitatea "Apollonia" din Iasi să-mi predea semnătura către persoanele care au autoritatea necesară.


SAU

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.

Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Facebook