Susține înființarea unui departament de intervenție în regim de urgență la instalațiile de joacă din parcurile din Zona Urbană Bucureștii Noi

Ca urmare a birocrației excesive ce duce la aplicarea defectuoasă a Hotărârii nr. 435/2010 privind regimul de introducere pe piață și de exploatare a echipamentelor pentru agrement pentru situațiile descrise în articolul 8, paragraful 4, Grupul de Inițiativă Civică Bucureștii Noi atrage atenția reprezentanților Administrației Domeniului Public Sector 1 că instalațiile de joacă din spațiile special amenajate nu pot aștepta licitațiile trimestriale/semianuale pentru contractarea de servicii de reparații și consideră necesară existența unui departament ce poate interveni în regim de urgențIMG_20170820_093129.jpgă.

Așa cum s-a constatat în cazul accidentului din Parcul Tei, instalațiile de joacă deteriorate sau periculoase ce rămân accesibile copiilor le pun acestora integritatea corporală și viața în pericol. Sursa: http://stiri.tvr.ro/o-feti--a-a-suferit-o-fractura-la-coloana-dupa-ce-a-cazut-intr-un-loc-de-joaca-din-parcul-bucure--tean-tei_822275.html#view

Cunoscand soluțiile pe care autoritățile le comunică la sesizări, Grupul de Inițiativă Civică Bucureștii Noi solicită Primăriei Sectorului 1, reprezentată de Primar Dan Tudorache, Comisiei de Administrare a Domeniului Public, reprezentată de Președinte Marian Cristian Neagu, și Administrației Domeniului Public Sector 1, reprezentată de Director General Alin Vieru, înființarea unui departament de intervenție în regim de urgență ce poate executa lucrări de reparații la instalațiile de agrement din locurile de joacă pentru copii imediat ce acestea sunt sesizate.

Totodată, Grupul de Inițiativă Civică Bucureștii Noi atrage atenția instituțiilor mai sus menționate că există sesizări nesoluționate în ceea ce privește starea precară a locurilor de joacă din Parcul Bazilescu (delimitări lipsă, șuruburi ieșite în relief etc.). Cu fiecare zi ce trece fără ca acest probleme să fie soluționate, viața copiilor este pusă conștient în pericol de către autorități.

 

Petruș Lungu

Membru Grupul de Inițiativă Bucureștii Noi


GIC Bucureștii Noi    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnare, autorizez pe GIC Bucureștii Noi să-mi predea semnătura către persoanele care au autoritatea necesară.


SAU

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.

Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Facebook