DEMNITATE SI ONOARE, FARA PLICURI IN SPITALE!

DEMNITATE SI ONOARE,

FARA PLICURI IN SPITALE,

ALTE DONATII INFORMALE

ORI A LOR LEGALIZARE,

FAR' SOLUTII AMORALE,

TOTI SPAGARII-N INCHISOARE!

PROTOCOALE PENTRU TRATAMENTE,

BANI PENTRU INSTRUMENTE, CONSUMABILE, MEDICAMENTE

SI SALARII DECENTE!

DRAGI FOSTI, ACTUALI SI VIITORI PACIENTI, APARTINATORI,

1. Daca socotiti ca cele mai importante drepturi ale oricui sunt viata si sanatatea, ca salvarea, conservarea, protejarea acestora sunt nepretuite,

2. Daca doriti sa fiti tratati decent, indiferent daca aveti sau nu bani,

3. Daca ati avut pe cineva in familie, printre rude, prieteni, cunoscuti care nu a fost internat,  tratat cu atentie, daruire sau a fost externat inainte de vreme si a murit cu zile ori s-a ales cu o infirmitate/invaliditate permanenta fizica sau psihica, fiindca nu a putut da ori nu a dat cat i s-a cerut, caci nu a avut,

semnati petitia!

4. Daca dupa ce a patit-o asa, justitia si Colegiul Medicilor au acoperit vinovatii si s-au scuzat si prin lipsa algoritmilor ori a protocoalelor clare pentru tratamente, semnati petitia!

5. Daca cineva cunoscut voua a fost externat, desi n-avea discernamant si nu-si putea purta singur de grija, iar apartinatorii n-au fost anuntati ca sa vina sa-l ia si acela a murit sau a patit ceva,

6. Daca s-a intamplat ca cineva cunoscut sa moara in spital, iar personalul sa n-anute familia, semnati petitia!

7. Daca v-ati prezentat la UNITATILE DE PRIMIRI URGENTE, CAMERELE DE GARDA si ore-ntregi nu s-a uitat nimeni la D-voastra, n-ati fost bagati in seama, desi nu era in cabinet niciun pacient de foarte multe ori,

8. Daca vi s-a vorbit urat, pe ton tipator, ati fost tratat cu dispret, indiferenta, aroganta, a trebuit sa dati de la intrare, ati platit portarii, brancardierii, liftierele, infirmierele, asistentele, medicii de orice specializare pentru a face ce aveau in fisa postului, a-si exercita atributiile pentru care sunt deja platiti de la buget si din asigurarile Dv,  daca ati dat ca sa fiti tratati omeneste,

9. Daca nu doriti s-aveti "dreptul de a face donatii medicului si echipei sale direct sau la casieria spitalului", vreti abrogarea expresa a acestei prevederi din Legea Drepturilor Pacientului si neincluderea ei in alt act normativ,

10. Daca pentru Dumneavoastra conditionarea actului medical nu inseamna numai ca Medicul X sa ceara atat pentru Operatia Y sau Serviciul Z, ci si ca sa nu va acorde atentie, interneze, trateze, opereze pana nu ii dati, sa inceapa  sa insinueze ca numai el si echipa lui dedicata va poate vindeca, sa faca orice aluzii astfel incat sa va simtiti sa-i dati,

11. Daca a trebuit sa cumparati in spitalele de stat tot, de la bunavointa personalului pana la fire, plase, pansamente, medicamente,

12. Daca voi le cumparati si ati vazut cum asistentele, infirmierele le luau ( adica le furau) si le duceau acasa sau le vindeau altora,

13. Daca vi s-au prescris medicamente scumpe cand existau cu aceleasi substante active, cu aceleasi efecte, medicamente ieftine, doar pentru ca medicii au contracte cu anumite firme de medicamente sau primesc de la acestea comisioane, alte avantaje,

14. Daca ati fost trimisi sa faceti investigatii la privat, fiindca in spitalele de stat nu mergeau (functionau)aparatele, dar nici nu se incerca repararea lor si chiar in curtea spitalului, in interiorul acestuia ori in vecinatate, functionau clinici care faceau de toate, lucrau cu personalul din spitalul de stat si erati directionati intr-acolo, caci medicii incasau comision pentru fiecare pacient trimis si investigatie efectuata,

15. Daca v-ati simtit adesea pentru medici vaci de muls,

16. Daca ati invatat bine, ati facut facultati grele, aveti licente, masterate, doctorate, lucrati mult, in stress, in tensiune pe salarii modeste, munciti pe branci pentru cativa banuti si nu va baga nimeni plicul in buzunar,

17. Daca credeti ca multi medici vor spagi legalizate si nefiscalizate,

18. Daca apreciati ca rezolvarea fenomenului coruptiei in spitale sunt pedepsele aspre, aplicate prompt si executate, salariile decente, dar adaptate realitatilor de aici, nu celor de afara, semnati petitia!

DRAGI MEDICI, ASISTENTE, CADRE MEDICALE,

NU VA STIGMATIZEAZA NIMENI IN BLOC!

FELICITARI CELUI/CELOR CARE AU AVUT, AU CURAJUL DE A RECUNOASTE PUBLIC EXISTENTA PLICULUI, PLIC CARE TINE SISTEMUL, DAR..., VA RUGAM, RECUNOASTETI CA ESTE ANORMAL...!!!

E ANORMAL, IMORAL, AMORAL, ILEGAL, IAR LEGEA ESTE UNA PENTRU TOTI!!

INTELEGETI SI DELIMITATI-VA DE SPAGA DE ORICE FEL!

VOI, CADRE MEDICALE CARE AVETI CONSTIINTA, VA FACETI DATORIA ASA CUM ATI JURAT,

VOI, CARE TINETI LA DEMNITATEA SI ONOAREA PROFESIEI VOASTRE, CARE DORITI RESPECTUL NOSTRU, AL PACIENTILOR, AL APARTINATORILOR SI AL SOCIETATII,

TREBUIE SA SPUNETI STOP!

SA CERETI CONDAMNAREA SI SANCTIONAREA EXEMPLARA A CELOR CARE CONDITIONEAZA DIRECT SAU INDIRECT ACTUL MEDICAL!!!

CONDITIONAREA INSEAMNA SI ZVON PUBLIC PRIN UNITATILE MEDICAALE SI NEDEZMINTIT, ZVON CONFIRMAT PE DATA IN TEREN!

SA CERETI CONDAMNAREA, SANCTIONAREA EXEMPLARA  A CELOR  CARE FURA MEDICAMENTE, DAU RETETE FALSE, PUN DIAGNOSTICE FLASE, PRIVEAZA PACIENTII DE TRATAMENTE!

NU DOAR SANCTIONAREA PENALA, CI SI ELIMINAREA LOR DEFINITIV DIN PROFESIE!!!

NU AU CE CAUTA IN LIBERTATE, NU AU CE CAUTA NICI IN RANDUL VOSTRU!!!

AVETI UN SISTEM CARE ARE CANCER!!! UN CANCER MORAL, CU METASTAZE EXTINESE!

LUPTATI CU ACEL CANCER SI ELIMINATI-L!!!

LUPTATI PENTRU ELIMINAREA BARONILOR DIN SISTEM, TUTUROR CELOR CARE IL CAPUSEAZA!!!

LUPTATI PENTRU DEBLOCAREA POSTURILOR DIN SPITALE, ELIMINAREA SI SANCTIONAREA CELOR CARE LE TIN BLOCATE, NU VA DAU VOUA SALARII DECENTE CA SA TRAIASCA EI BINE, IN DESFRANARE SI LUX NERUSINAT!!!

NU VA LUPTATI CU LEGEA, CU CODUL PENAL!!!

NU VA LUPTATI CU JUDECATORII SI PROCURORII!

NU VA LUPTATI PENTRU DONATII SI SPAGI, CI PENTRU SALARII DECENTE, DOTARI CIVILIZATE, ANGAJARI SUFICIENTE, BANI PENTRU TRATAMENTE SI MEDICAMENTE!!!

TREBUIE SA VA RASCULATI impotriva agramatilor, analfabetilor, incultilor, oportunistilor si parvenitilor care ne si va conduc!

Sa nu mai tineti capul in pamant ca strutii si sa va plangeti ca mediocrii-s la putere si tara-i roasa de coruptie pana la maduva!

Voi, oameni de bine din breasla medicala,

E timpul s-actionati! Sa nu va doriti sa fiti bagati in aceeasi oala cu-n spagar ordinar, oricat ar fi acela de medic si de pregatit!

Daca doriti respect, incredere, oferiti-le! Invatati sa va priviti pacientii ca oameni si noi, bolnavii, rudele, prietenii, cunostiintele lor, va vom privi la fel! Va vom inconjura cu iubirea, prietenia, intelegerea, compasiunea, omenia pe care ni le veti arata! N-ar trebui sa fim in razboi, invrajbiti, inciudati, ci in aceeasi tabara! Sa semnam petitia, sa luptam impreuna pentru salariile voastre decente, protocoale pentru tratammente, conditii civilizate, investitii in logistica, ce  ar trebui ca sa fie bine in spitalele noastre! Dar bine pentru fiecare!

Dragi medici,

luptati cu cine trebuie,

cereti cui trebuie: Ministerului, Guvernului, Parlamentului!

Faceti o greva generala daca este nevoie,

dati-va-n bloc demisia daca aveti constiinta valorii personale si a faptului ca sunteti de neinlocuit!

Poate ca asa veti rezolva ceva, fiindca nu va vor putea da pe toti afara din spitale!

Iubite cadre medicale,

nu ati iesit in strada cand s-au inchis spitalele,

nu v-ati solidarizat nici cand v-au fost taiate salariile!

S-ar pune firesc o intrebare: cand se reduceau numarul unitatilor medicale, nu va gandeati ca veti fi voi supraincarcati, dragi doamne si domni doctori?

Ca pacientii, in slujba carora sunteti, urmau a avea de suferit?

Cand sustii ca-ti exerciti profesia in interesul altora, trebuie sa fii credibil!

Pentru pacientii vostri nu v-ati luptat pana acum deloc!

N-ati inteles ca bine nu poate sa fie doar pentru unii, ci pentru fiecare, dar... e oare vreun bine?

Si daca da, pentru cine?

Realizati ce gandeste astazi omul normal, cu sau fara studii superioare, cand vede ceea ce va scoate din sarite? Raspunderea penala, ca nu mai puteti lua bani sau alte foloase?

Incercati doar o clipa sa priviti lucrurile si din partea cealalta!

Asa-i ca din perspectiva aceasta nu se vad prea frumos?

Se vad chiar urat tare!

Si ar mai fi ceva:

daca n-arf fi pacientii aceia.  fie ei eleganti, interesanti, inteligenti, cultivati, cu functii, cu afaceri, care pot fi relatii,

fie nenorociti, nesuferiti, fara scoala, alcoolici, violenti  de foarte multe ori,

cum si asupra cui v-ati exercita voi profesia?

Pe cine atit trata?

De la cine ati lua?

MECIUL SE CASTIGA IN ECHIPA... echipa e formata din cadre medicale si din pacienti....

Si trebuie ca toata lumea sa fie multumita, sa se simta apreciata, sa simta ca are drepturi si obligatii in relatie.

Iar, apropo de plati/donatii, recompense informale,

Draga Domnule, Doamna Doctor,

cu cat dimensiunea plicului, contributia pacientului, firmei de medicamente sau clinicii  (ilegala, imorala sau cel putin amorala) e mai substantiala, cu atat si asteptarile si pericolele cresc (proportional)...

Daca sunteti demni, mandri, n-asteptati plicul de la noi, de la cei necajiti, bolnavi, in nevoie, care vin la spital, fiindca ii doare, ca sa gaseasca la voi tratament si alinare! Nici sa mergeti pe banii bolnavilor pe la conferinte, congrese si simpozioane...!!! NICI...!!!

Prietenul adevarului    Contactați autorul petiției