Demisia intregii conduceri a Uniunii Ucrainenilor din Romania

Domnule presedinte al UUR,

Avand in vedere faptul ca noi, semnatarii acestei petitii, reprezentati ai minoritatii ucrainene din Romania, consideram ca Uniunea Ucrainenilor din Romania (UUR) este condusa in prezent de catre un grup de oameni care nu reprezinta in niciun fel interesele si vointa noastra, solicitam:

1. DEMISIA DE URGENTA A INTREGII CONDUCERI a UUR, la toate nivelele;

2. Revenirea la statutul existent in 2005.

3. Organizarea in regim de urgenta de alegeri LIBERE, la care sa poata candida orice cetatean de origine ucraineana, cu acces liber pentru mass media si pentru orice persoana publica sau particulara, interesata;

4. Organizarea de alegeri transparente, care sa ii garanteze atat dreptul de a candida la orice pozitie, oricarui membru UUR, cat si egalitate irefutabila de sanse fiecarui candidat, indiferent de pozitia pe care doreste sa si-o asume;

5. Interzicerea finantarii din orice surse, a oricarei forme de obstructionare a accesului membrilor UUR, la evenimentele de orice natura, organizate de catre si/sau, in numele UUR.

Totodata, consideram ca este timpul sa aflati, domnule presedinte al UUR, ca ucrainenii sunt un popor pasnic si civilizat, motiv pentru care, NU ESTE NECESARA cheltuirea inutila a banului public in scopul angajarii vreunei firme de protectie si paza, pt a garanta securitatea scrutinului sau a oricarei intruniri organizate de, sau in numele UUR. Este jignitor sa ne tratati cu atata dispret

Narcis Semeniuc    Contactați autorul petiției

Prin semnătura mea, autorizez Narcis Semeniuc să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.