DEMISIA CCR - anexa PSD si pericol pentru democratie

În cursul anului 2017, Curtea Constituțională a luat o serie de decizii și hotărâri care pun sub semnul întrebării legalitatea actelor emise prin eludarea prevederilor Constituției României sau prin ignorarea, uneori, a propriilor decizii anterioare.

Decizia 63/08.02.2017Decizia 68/27.02.2017Decizia 304/04.05.2017 si Decizia 392/06.06.2017 sunt câteva din deciziile care conțin motivații prin care se interpretează în mod partinic prevederile constituționale sau, mult mai grav, prin care CCR se substituie Parlamentului stabilind obligații de completare a vidului legislativ.

Dar ceea ce reprezinta apogeul deciziilor bizare ale CCR este Hotărârea nr.1 din 22 iunie 2017-privind regulile de redactare a opiniei separate sau concurente, prin care se îngrădește independența judecătorilor garantată de Constituție, dar și se ignoră prevederile art.59 al.(3) din Legea nr. 47/1992-privind organizarea si funcționarea CC, care prevalează asupra regulilor impuse prin această hotărâre.

Punând în aplicare prevederile acestei hotărâri neconstituționale, Curtea Constituțională a devenit penală falsificând documente oficiale. Este vorba de "Decizia nr.304 din 4 mai 2017" care a fost modificată pe site-ul CCR față de versiunea publicată în Monitorul Oficial, în sensul că au dispărut atât opinia concurentă a Liviei Stanciu cât și opinia separată a lui Valer Dorneanu+alți 2 judecători.

Versiunea publicată în MO poate fi găsită aici https://1drv.ms/b/s!AsVcX_QL-jc9rlH0CHuDqAaE1nMu ,

 

Din aceasta cauză, analizând Deciziile și Hotărârile menționate anterior și care au un caracter vădit politic, de favorizare a politicienilor corupți și penali și de slăbire a justiției, se impune să  luăm atitudine prin această petiție care are scopul de a solicita DEMISIA judecătorilor CCR ce și-au depășit atribuțiile constituționale și chiar au apelat la acțuni contrare democrației și pedepsite de legea penală.

În acest sens, pentru a avea efectul scontat, această petiție trebuie să fie cunoscută și semnată de cât mai multe persoane care iși doresc cu adevărat o schimbare în România în sensul protejării și consolidării democrației afectate de acțiunile concentrate ale politicienilor corupți cu sprijinul Curții Constituționale.

Dacă petiția va aduna un număr consistent de semnături, atunci va fi înaintată Curții Constituționale, DNA, Președintelui României, Guvernului și presei, însoțită de lista de semnături și de Scrisoarea deschisă către Curtea Constituționala care conține detalii ce justifică acțiunea și cererea noastră. 


Anastasiu Constantin    Contactați autorul petiției