DA, SUNT DE ACORD CU UNIREA REPUBLICII MOLDOVA CU ROMÂNIA

Dragi prieteni,

 

Vă invit să semnaţi această petiţie dintr-un motiv simplu.

Anul acesta aniversăm 100 de ani de la Marea Unire. Din păcate, vitregia istoriei a facut ca, în secolul care a trecut din 1918 până în prezent, România să piardă o parte din teritoriul său.

În 1991 a existat o şansă ca o mare parte a teritoriului pierdut să se reunească cu ţara mamă dar momentul a fost ratat cu largul concurs al clasei politice, în special al preşedintelui Iliescu, astfel că România a fost primul stat care a recunoscut existenţa Republicii Moldova ca stat independent.

Astăzi, sărbătoarea Marii Uniri nu prea se vede. Media românească ne oferă doar circul politic cotidian, cu o clasa politică interesată doar de propriile privilegii.

În acelaşi timp, în Republica Moldova, fraţii noştrii se organizează pornind de jos, de la nivelul satelor şi comunelor, şi îşi declară ferm dorinţa de unire a Moldovei cu România prin proclamaţii asumate public, chiar dacă asemenea gesturi ar putea să le provoace neplăceri în viaţa de zi cu zi.

De vreme ce, de la nivelul autorităţilor statului român nu se întrezăreşte nici un răspuns oficial la aceste semnale ale fraţilor noştrii de peste Prut, vă propun ca noi, simpli cetăţeni ai României, să semnăm această petiţie, ca un semn de răspuns al românilor la dorinţa de unire a moldovenilor.

Vom trimite această petiţie către Preşedintele şi parlamentarii României cerându-le să ia în considerare problema reunirii Moldovei cu România, acum în anul în care aniversăm centenarul Marii Uniri şi să acţioneze în această direcţie.

Fără a ne face totuşi iluzii în acest sens, consider că această iniţiativă reprezintă totodată un semnal important pentru fraţii noştrii de peste Prut, care vor ştii astfel că nu sunt singuri în acţiunile lor pentru reunirea Republicii Moldova cu România.


Dusmanescu Dorel-Mihail    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție


SAU

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.

Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Facebook