Copiii nu stau singuri acasa!!!

Adresez aceasta petitie spre a fi semnata de catre toti parintii copiilor care lucreaza in SANATATE, MApN, MAI, SRI si alte domenii in care nu li se permite sa stea acasa pe perioada starii de urgenta generata de Coronavirus, atunci cand scolile/gradinitele sunt inchise.

Atrag atentia: Copil nu inseamna numai sub varsta de 12 ani!!!

Dorim ca acolo unde este vorba de o familie monoparentala, copilului sa i se ofere dreptul de a fi supravegheat de catre parintele care il ingrijeste. Acolo unde ambii parinti activeaza in sistemele susmentionate, cerem ca unuia dintre parinti sa i se permita sa stea acasa si sa  isi supravegheze copiii atat timp cat nicio institutie/persoana nu o face.

DGASPC-urile nu au solutii pentru copiii nostri!!! Am sunat de nenumarate ori si nici macar nu mi-a raspuns vreun angajat la telefon.

Nu suntem parinti iresponsabili ca sa ne lasam copiii singuri acasa,mai ales noptile, sa mergem la munca si sa nu stim peste cate ore/zile ne mai intoarcem!!! Copiii nostri, ai celor care ducem greul in aceste momente, nu merita sa pateasca nimic rau!!!

Si copiii nostri au drepturi!!!! Copiii nostri au facut mereu sacrificii alaturi de noi (sarbatori fara familie, concedii scurte, nu vacante de o vara, au frecventat crese si gradinite deschise vara de la varsta de 1 an, au avut fel de fel de bone care sa ne suplineasca). Copiii nostri nu lucreaza in sistemele de mai sus, asadar nu vad de ce ar fi obligati sa stea singuri acasa. E dreptul lor sa ne aiba alaturi, la fel ca si colegii lor de gradinita/scoala.

Niciun copil al personalului de sacrificiu nu isi va pune viata in pericol fiind lasat nesupravegheat acasa!!!

Cerem concediu pentru a ne supraveghea copiii, e vital sa aiba un parinte langa ei cand nimeni nu o face!!!!

Axinte Petronela    Contactați autorul petiției

Prin semnare, autorizez pe Axinte Petronela să-mi predea semnătura către persoanele care au autoritatea necesară.