Concediu de ingrijire copil bolnav pana la varsta de 14 ani !

Dragi parinti,

Cei care sunt in situatia de a ingriji copii bolnavi in varsta de peste 7 ani si nu pot: absenta/obtine concediu de odihna/lasa copilul in grija unui bunic, a unei rude/bone, dar care, totodata, nu doresc nici sa-si piarda locul de munca, sunt incurajati sa voteze aceasta petitite. Sa fim seriosi, copiii cu varste cuprinse intre 7 si 14 ani nu sunt capabili sa-si poarte singuri de grija (mai ales cand sunt bolnavi !) sau sa-si administraze singuri un tratament.

Cerem modificarea art.26 din OUG 158/2005 astfel: 

Art. 26.

(1)Asigurații au dreptul la concediu și indemnizație pentru îngrijirea copilului bolnav în vârstă de până la 14 ani, iar în cazul copilului cu handicap, pentru afecțiunile intercurente, până la împlinirea vârstei de 18 ani.

Art. 27.

(1) Beneficiază de indemnizația pentru îngrijirea copilului bolnav, opțional, unul dintre părinți, dacă solicitantul îndeplinește condițiile de stagiu de cotizare prevăzute la art.7.

Art. 29. 

(1)Durata de acordare a indemnizației prevăzute la art. 27 alin. (1) este de maximum 45 de zile calendaristice pe an pentru un copil in varsta de pana in 7 ani si de maximum 30 de zile calendaristice pe an pentru un copil cu varsta cuprinsa intre 7 ani si 14 ani, cu excepția situațiilor în care copilul este diagnosticat cu boli infectocontagioase, neoplazii, este imobilizat în aparat gipsat, este supus unor intervenții chirurgicale; durata concediului medical în aceste cazuri va fi stabilită de medicul curant.

Multumesc anticipat !

Semnează această petiție

Prin semnare, autorizez pe Georgeta să-mi predea semnătura către persoanele care au autoritatea necesară.


SAU

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.

Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Facebook