Clase speciale pentru copiii cu TSA

          Avand in vedere modul cum sunt tratati copiii cu TSA in cadrul institutiilor destinate invatamantului de masa, cu multa superficialitate, nervi din partea tuturor, parintii traind adevarate drame, propun infiintarea unor clase speciale pentru acesti copii minunati, ca in cazul copiilor talentati in arte, matematica. Ingrijorator este ca numarul acestora a crescut in ultimii ani. Acesti copii pot ajunge sa iasa din lumea lor si sa comunice, cu noi, daca  suntem informati si specializati intr-o terapie comportamentala. Sunt unii copii care ajung sa comunica prin intermediul imaginilor, vizual, altii prin intermediul simtului tactil. Vorbim de teoria ,,Inteligentelor multiple'' a lui Gardner, teorie emisa in urma studiului pe copiii autisti. Plasati intr-un invatamant de masa cu multi copii, nu pot beneficia de o atentie speciala, iar neintelegerea tuturor se poate traduce prin: obraznicie, ,,prost crescut'', neatent. Si de aici se fac presiuni asupra parintilor de catre cadre didactice, directiune, pentru a-si lua copiii si a-i muta in alta parte, pentru a nu mai deranja orele si a evita plecarea unor copii buni din clasa respectiva, dand apoi bine in statisticile de la minister. Acesti copii au nevoie de o predare speciala de catre specialisti: pedagogi speciali, profesori de sprijin, psihologi, terapeuti in ABA si de ce nu nutritionisti, care sa mearga periodic la schimburi de experiente in afara. La noi sunt asociatii cu gradinite pentru astfel de copii si apoi sunt introdusi brusc intr-o lume cu multi stimuli, produsi in mare parte de ceilalti copii. Ei au nevoie de mai stimuli corespunzatori, ceilalti necorespunzatori, perturbatori ii fac pe acesti copii sa tipe, sa se agite, refuzand comunicarea. Totul costa, insa cheltuielile vor fi mult mai mari pentru adultul autist.

       Acesti copii sunt foarte inteligenti si pot face performanta intr-o anumita ramura a unui domeniu. Au nevoie de sprijin, iar un profesor de sprijin care vine o data sau de doua ori pe saptamana la o scoala cu mai multi copii cu autism, nu poate face minuni. Profesorii de sprijin ar trebui sa-l insoteasca pe fiecare astfel de copil la ore, in cel mai fericit caz, in momentul in care se face economie in ceea ce priveste lipsa fondurilor pentru crearea unor clase speciale. Copiii cu TSA sufera de deficit de atentie si sunt in mare parte hiperkinetici.

           Va rog sa semnati petitia pentru a le da o sansa la o viata normala acestor copii!

           Si va rog sa aduceti comentarii cu exemple de copii cu TSA marginalizati din invatamantul de masa care sa sustina petitia pentru a schimba ceva acolo sus, la autoritatile care nu au cunostinte despre drama acestor copii!

Semnează această petiție

Prin semnare, autorizez pe GEORGETA R. să-mi predea semnătura către persoanele care au autoritatea necesară.


SAU

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.
Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...

Facebook