Cîțu, #StaiAcasă! Demisia ACUM!

Citu_Stai_Acasa1.jpg

Domnule prim-ministru Ludovic Orban,

Având în vedere dezastrele în lanț și declarațiile iresponsabile ale ministrului de finanțe, domnul Florin Cîțu,

Cunoscând că domnia sa a căzut la votul Parlamentului României de fiecare dată când a avut curajul să se prezinte, atât în Comisiile de specialitate cât și la moțiunea simplă depusă și aprobată în luna decembrie a anului trecut,

Luând act de prejudiciul uriaș pe care l-a adus, prin deciziile sale, bugetului țării, economiei României, companiilor românești și veniturilor cetățenilor, cât și imaginii Guvernului Românii și a țării noastre în plan internațional,

Vă solicităm să dispuneți de îndată eliberarea din funcție a ministrului de finanțe Florin Cîțu!

În scopul fundamentării deciziei, vă prezentăm în cele ce urmează o parte dintre măsurile greșite luate de Florin Cîțu, cu impact negativ asupra românilor. Astfel, în ochii noștri și a semnatarilor acestei petiții, cât și a altor milioane de români, Ministrul finanțelor publice se face vinovat de următoarele:

  • A instituit „cămătăria legală” și a condamnat oamenii la umilință și la taxe abuzive (dobândă la dobândă), în loc să ajute românii cu rate la bănci

  • Condamnă la șomaj un milion de români prin nepăsare și incapacitatea de a veni cu măsuri anti-criză reale pentru firmele românești și angajații lor, în timp ce toate țările normale fac eforturi disperate să-și salveze economia!

  • A aruncat în aer cu premeditare deficitul bugetar, a făcut de râs România pe piețele externe prin declarațiile lui imature și iresponsabile și a dus la declanșarea procedurii de deficit excesiv!

  • A făcut împrumuturi uriașe (peste 10 miliarde de euro) la dobânzi record, în vremurile de dinaninte de criză pentru a plăti tot felul de datorii, atunci când România avea nevoie acum de bani pentru sistemul sanitar, firme și populație!

  • A dus euro la cel mai înalt nivel din istorie (4,84), condamnând românii la rate mai mari și erodând puterea de cumpărare a cetățenilor!

  • A cerut tăierea bugetelor pentru sănătate, educație și antreprenori (tăierea cu 90% a programului Start-up Nation) și a vrut să refuze tinerilor posibilitatea de a-și cumpără o locuință prin programul Prima Casă!

  • A mințit sau a manipulat românii cu privire la cursul leu/euro, dobânzile plătite de stat, preluând citate trunchiate din rapoarte internaționale și practicând un joc cinic și parșiv care ascunde dispreț față de oameni și nevoile lor!

Având în vedere cele de mai sus, vă rugăm să opriți acum răul făcut de acest ministru și să dispuneți eliberarea din funcție a lui Florin Cîțu.

Cu stimă,


Ilan Laufer - co-președinte PSL
Alexandru Coita - co-președinte PSL


Platforma Social Liberală    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnare, autorizez pe Platforma Social Liberală să-mi predea semnătura către persoanele care au autoritatea necesară.


SAU

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.

Vă rugăm să rețineți că nu puteți confirma semnătura dvs. răspunzând la acest mesaj.
Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...

Facebook