Cerem susținerea examenului de licență în mediul online, pentru protecția noastră și a familiilor noastre

În calitate de studenți în anul terminal ai Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară "Ion Ionescu de la Brad" din Iași, vă solicităm să ne acordați protecție și să asigurați măsuri de prevenire a infestării cu tulpina virală COVID19 având în vedere că:

- în cadrul facultății avem colegi din Județul Suceava, locul unde se află focarul principal de boală al României;

- avem colegi care au domiciliu în toată țara, inclusiv studenți care au domiciliul în străinătate (Republica Moldova, Ucraina, Franța, Israel, etc) iar deplasarea lor cu ajutorul mijloacelor de transport în comun îi expun la contactarea virusului;

- examenul final se desfășoară pe o durată de două zile iar căminele sunt închise ceea ce determină constrângerea studenților de a face drumuri multiple pentru susținerea examenului de licență, și implicit posibilitatea contactării și răspândirii virusului COVID19;

- o mare parte dintre membrii de familie ai studenților suferă de diverse afecțiuni de sănătate, sau după caz, ocupă funcții în cadrul unităților spitalicești, așadar deplasările și prezența noastră fizică pentru susținerea examenului de licență comportă un risc foarte mare de îmbolnăvire, și chiar de deces.

În concluzie, în raport de aspectele menționate mai sus, avem rugămintea să vă dați concursul pentru a identifica soluții pentru a evita riscurile inerente susținerii unui examen în cadrul universității, iar propunerea noastră este ca examenul licență să fie susținut online. Avem rugămintea să înaintați propunerea noastră la Ministerul Educației.

Studenții din anul terminal USAMV Iași, conform Petiției    Contactați autorul petiției

Prin semnătura mea, autorizez Studenții din anul terminal USAMV Iași, conform Petiției să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.