Cerem redeschiderea drumului DN 12B Tg. Ocna- Slănic-Moldova.

CĂTRE AVOCATUL POPORULUI, DOMNUL VICTOR CIORBEA, avp@avp.ro ,

CĂTRE GUVERNUL  ROMÂNIEI, DOAMNEI PRIM-MINISTRU, VIORICA DĂNCILĂ, pm@gov.ro, drp@gov.ro ,

CĂTRE MINISTRUL TRANSPORTURILOR DOMNULUI MINISTRU LUCIAN ȘOVA drp@gov.ro

CĂTRE  MINISTERUL TURISMULUI DOMNULUI Ministru ALTurismului  Bogdan Gheorghe TRIF cabinet.ministru@mturism.ro

CĂTRE DOMNUL VICEPREMIER ŞI MINISTRU AL DEZVOLTĂRII REGIONALE ŞI ADMINISTRAŢIEI PUBLICE, PAUL STĂNESCU, info@mdrap.ro

CĂTRE INSPECTORATUL DE STAT ÎN CONSTRUCȚII, isc@isc.gov.ro

CĂTRE INSTITUȚIA PREFECTULUI JUDEȚULUI BACAUI, cancelarieprf@prefecturabacau.ro

CĂTRE D.R.D.P. Iași  drdpis@mail.dntis.ro

Având in vedere :

- informațiile publicate pe http://drdpiasi.ro/comunicat-de-presa-drdp-iasi-05-06-2016-incep-lucrarile-pentru-redeschiderea-circulatiei-pe-dn-12b-tg-ocna-slanic-moldova/

- situația de fapt a reabilitării DN 12B Tg. Ocna – Slănic-Moldova

- nerespectarea termenelor de execuție a lucrărilor de către contractanți,

- calitatea necorespunzătoare a lucrărilor executate pe tronsoanele considerate a fi finalizate,

- impactul negativ al stării acestui drum asupra economiei locale,

- impactul negativ al stării acestui drum asupra locuitorilor si turiștilor stațiunii balneoclimaterice Slănic-Moldova,

Noi, Semnatarii prezentei Petiții (online),

Cerem redeschiderea drumului DN 12B Tg. Ocna- Slănic-Moldova.

Pe 14 martie 2018, in jurul orei 12.30, a avut loc o alunecare de teren care a produs tasarea drumului național 12B, intre km 0+447 si km 0+487, pe o lungime de 40 m.

Luni 19 martie  Comitetul Județean de Urgență Bacău  a luat hotărârea de a închide circulației Drumul național DN 12B care asigură legătura spre stațiunea Slănic Moldova.

La data de 4 iunie 2018 s-a semnat contractul cu data de începere a lucrărilor 6 Iunie, si termen maxim de finalizare de 90 de zile - ceea ce ar fi însemnat finalizarea lucrărilor pana cel târziu 7 septembrie, citam specialiștii DRDP IASI:

“Contractul pentru obiectivul „Întocmire expertiză tehnică, proiect tehnic de execuție și execuția lucrărilor pentru redeschiderea circulației pe DN 12B km 0+452 – km 0+487” a fost semnat luni, 04 iunie, ordinul de începere a lucrărilor intrând în vigoare începând cu data de 06 iunie 2018. „Termenul legal de finalizare a lucrărilor este de 90 de zile de la data emiterii ordinului de începere, însă preconizăm că acestea ar putea fi duse la îndeplinire mai rapid, în aproximativ două luni”

Drumul se afla în acest moment exact in același stadiu ca la începutul lucrărilor si in prezent nu se efectuează nici un fel de lucrări.

Varianta ocolitoare pusa la dispoziție– este într-o stare deosebit de proastă.

Închiderea circulației pe acest drum afectează grav atât calitatea vieții locuitorilor stațiunii Slănic-Moldova, autoturismele acestora dar a condus si  la diminuarea masiva a numărului de turiști.

Nu ni se pun la dispoziție nici un fel de informații In legătură cu soarta acestui drum sau cu termenele de finalizare iar această situație este inadmisibilă.

Va solicităm sa dispuneți :

- identificarea factorilor responsabili pentru nerespectarea termenelor de finalizare a lucrărilor precum si înlăturarea acestora.

- comunicarea unui termen de reabilitare realist pentru finalizarea lucrărilor.

- susținerea proiectului de reabilitare a DN 12B prin alocarea resurselor necesare in vederea respectării termenelor de finalizare a lucrărilor.

Va mulțumim !         dn_new.jpg

Mihaela Elena Anton - Asociația Prietenii Slănicului    Contactați autorul petiției