Cerem Parlamentului sa il acuze pe Basescu de inalta tradare

Multa lume considera foarte ciudata tacerea lui Traian Basescu dupa ce CCR a hotarat, in mod mai mult decat dubios si aberant, ca acesta trebuie sa se intoarca la Cotroceni. El, care este prin excelenta un jucator, luptator si are un temperament mai mult decat coleric. Avand in vedere istoricul sau este foarte straniu ca el nu a iesit pe sticla imediat dupa decizia Curtii pentru a-si trambita victoria si a-si amenininta adversarii si contestatarii.

O posibila explicatie ar fi aceea ca are informatii ca USL-ul se pregateste Vineri in Parlament sa il acuze de inalta tradare, asa cum deja liderii Uniunii au anuntat ca iau in calcul.

Suportul juridic pentru aceasta actiune poate fi gasit mai jos:

Codul Penal 2009 – Infractiuni contra securitatii nationale

Titlul X – INFRACTIUNI CONTRA SECURITATII NATIONALE

Art. 394 Tradarea
Fapta cetateanului roman de a intra in legatura cu o putere sau cu o organizatie straina ori cu agenti ai acestora, in scopul de a suprima sau stirbi unitatea si indivizibilitatea, suveranitatea sau independenta statului, prin:
b)subminare economica, politica sau a capacitatii de aparare a statului;
c)aservire fata de o putere sau organizatie straina;
d)ajutarea unei puteri sau organizatii straine pentru desfasurarea unei activitati ostile impotriva securitatii nationale,
se pedepseste cu inchisoare de la 10 la 20 de ani si interzicerea exercitarii unor drepturi.

Art. 395 Tradarea prin transmitere de informatii secrete de stat
Transmiterea de informatii secrete de stat unei puteri sau organizatii straine ori agentilor acestora, precum si procurarea ori detinerea de documente sau date ce constituie informatii secrete de stat de catre cei care nu au calitatea de a le cunoaste, in scopul transmiterii lor unei puteri sau organizatii straine ori agentilor acestora, savarsite de un cetatean roman, se pedepseste cu inchisoare de la 10 la 20 de ani si interzicerea exercitarii unor drepturi.

Art. 404 Comunicarea de informatii false
Comunicarea sau raspandirea, prin orice mijloace, de stiri, date sau informatii false ori de documente falsificate, cunoscand caracterul fals al acestora, daca, prin aceasta, se pune in pericol securitatea nationala, se pedepseste cu inchisoare de la unu la 5 ani.

Art. 407 Divulgarea secretului care pericliteaza securitatea nationala
(1) Divulgarea unor documente sau a unor date care constituie informatii secrete de stat, de catre cel care le cunoaste datorita atributiilor de serviciu, daca fapta pune in pericol securitatea nationala, se pedepseste cu inchisoare de la 7 la 15 ani si interzicerea exercitarii unor drepturi.

Art. 409 Constituirea de structuri informative ilegale
Initierea, organizarea sau constituirea pe teritoriul Romaniei a unor structuri informative in scopul culegerii de informatii secrete de stat, ori desfasurarea de catre acestea a unei activitati de culegere sau prelucrare de asemenea informatii, in afara cadrului legal, se pedepseste cu inchisoare de la 3 la 10 de ani si interzicerea unor drepturi.

Art. 410 Nedenuntarea unor infractiuni contra securitatii nationale
(1) Fapta persoanei care, luand cunostinta despre pregatirea sau comiterea vreuneia dintre infractiunile prevazute in art. 394 – 397, art. 399 – 403 si art. 406 – 409, nu instiinteaza de indata autoritatile se pedepseste cu inchisoare de la 2 la 7 ani.

Iata ce scrie pe site-ul oficial al prsedintiei Romaniei despre inalta tradare a presedintelui:

Punerea sub acuzare

Camera Deputaţilor şi Senatul, în şedinţa comună, cu votul a cel puţin două treimi din numarul deputaţilor şi senatorilor, pot hotarî punerea sub acuzare a Preşedintelui României pentru înaltă trădare. Propunerea de punere sub acuzare poate fi iniţiată de majoritatea deputaţilor şi senatorilor şi se aduce, neîntârziat, la cunoştinţă Preşedintelui României pentru a putea da explicaţii cu privire la faptele ce i se impută. De la data punerii sub acuzare şi până la data demiterii Preşedintele este suspendat de drept. Competenţa de judecată aparţine Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Preşedintele este demis de drept la data ramânerii definitive a hotarârii de condamnare. (Articolul 96 – Constituţia României)

Aici apare si o parte a mizei luptei pentru controlul Magistraturii.

Pe baza acestor fapte si a unor informatii pe surse putem lua in considerare ca Traian Basescu sa isi dea demisia astazi sau maine, asta si sub presiunea aliatilor sai europeni si americani, care ar fi foarte afectati de un astfel de proces, si sub cea a politicienilor, a strazii, precum si a altor factori. In plus el ar beneficia astfel de drepturile cuvenite fostilor sefi de stat.


Radu Fatulescu    Contactați autorul petiției