CEREM INTERZICEREA COMERTULUI LIBER CU ANIMALE DE COMPANIE

Un numar enorm de persoane au descoperit ca pot face bani investind intr-un caine de rasa pentru a folosi acesti caini sa faca pui si sa ii vanda de doua ori pe an.

Acest lucru trebuie interzis deoarece:

- este o forma de exploatare a animalelor pentru bani.

- majoritatea animalelor sunt tinute in conditii improprii chiar periculoase.

- duce la inmultirea cainilor comunitari prin faptul ca un caine poate fi achizitionat de oricine in mod usor ajungand la persoane iresponsabile care renunta la ei odata ce sunt pui.

- reduce sansele de adoptie a cainilor care sunt abandonati.

- este o metoda de EVAZIUNE FISCALA prin faptul ca acesti oameni au profituri considerabile fara sa aiba o activitate controlata, fara taxe.

- majoritatea tranzactiilor sunt FRAUDULOASE deoarece sunt vanduti pui de caine la sume mari fara sa aiba vaccinarile necesare facute din motive de "economisire a banilor", declarand contrariul, ajungand sa se imbolnaveasca cainii si chiar sa moara - acest lucru fiind act de cruzime fata de animale prin neglijenta

- sunt vanduti pui de caine care au fost imperecheati cu alti caini, iar fiind mici nu se deduce acest lucru, iar odata ce cresc iasa in evidenta caracterul metis, facand persoanele superficiale sa ii abandoneze, iarasi ducand la inmultirea cainilor comunitari.

- sunt cazuri in care este folosit caini din aceeasi familie, fiind folositi sa se imperecheze in mod incestuos, lucru care nu numai ca este etic dar produce si caini cu grave probleme congenitale

- un numar mare de caini comunitari sunt de rasa chiar daca nu se vede din cauza conditiilor proaste in care se afla in acel moment,

- oamenii care nu au inspiratie sa cumpere un cadou la copii cumpara un caine, fara sa stie ca acel copil fie nu stie sa aiba grija cum trebuie, fara sa stie ca se va plictisi de caine, si fara sa stie ca acel caine poate creste la o marime care sa poata deveni o responsabilitate mai mare decat sunt pregatiti sa accepte, rezultatul fiind abandonarea cainilor, sau ducerea lui "la bunici" de unde scapa pe poarta sau prin garduri iarasi suprapopuland comunitatea de caini pe strada.

Comercializarea de catre amatori a cainilor trebuie interzisa. Aceasta activitate este un factor care pare minuscul dar este foarte semnificativ pentru schimbarea in bine a societatii.

Tarile civilizate din Europa, nu permit acest lucru, iar achizitionarea unui caine de rasa este considerata o responsabilitate la care nu oricine poate avea acces, lucru controlat prin lege si pretul ridicat.

Odata ce nu va putea oricine lua un caine de rasa, adoptiile vor fi mai atragatoare.

Am intalnit in cabinete de veterinar oameni care au achizitionat pui de caine de rasa de pe OLX. pentru ca nu stiu ca exista alte variante, nestiind ca in adaposturi pot gasi tot ce vor.

Am intalnit oameni care se laudau ca in fiecare an merg in concediu din banii facuti din vanzarea puilor de rasa.

CEREM sa se faca o lege care interziceca platformele de comert, online, presa, retele de socializare  etc .sa interzica comertul de animale de companie.

CEREM sa se faca o lege care interzice detinerea de animale de rasa cu scopul de inmultire, preferabil sterilizarea si castrarea lor.

CEREM verificarea cainilor de rasa "dati la adoptie" - fiind de fapt un anunt fals de vanzare de caini.

CEREM mediatizarea pentru a informa publicul si aplicarea acestei noi legi.

Statul poate beneficia de aceasta lege prin venituri din amenzi aplicate celor care incalca legea iar animalele confiscate pot fi repuse in vanzare catre cei ce vor sa cumpere dar in mod legal, cu pret potrivit si cu contract in care sa declare persoana ca nu va folosi cainele pentru profit iar la maturizare il va castra/steriliza.

okazii.png