Cerem includerea Autostrazii A8 in Programul de Finantare NextGenerationEu

Iasul si regiunea de Nord-Est a Romaniei au fost vaduvite in ultimii treizeci de ani de proiecte care sa le asigure o dezvoltare economica si sociala de durata. Majoritatea investitiilor majore in infrastructura au fost indreptate doar spre anumite regiuni ale tarii, de cele mai multe ori pe criteriul apartenentei unor inalti demnitari ai statului la acea regiune.

In momentul de fata Iasul este al doilea oras ca populatie in Romania. Iasul merita investitii pe masura populatiei sale si a contributiilor istorice la formarea statului roman. Cum este posibil ca Iasul sa fie lasat la o parte iar Guvernul Romaniei sa nu aloce nicio investite consistenta acestui oras si regiunii aferente? Desigur, vina o poarta si slaba capacitate a establishmentului politic local dar in egala masura e vorba si de politica discretionara a centrului Bucuresti unde se perinda de regula demnitari din Transilvania si Muntenia.

Cerem prin prezenta petitie, includerea imediata a autostrazii A8-Ungheni-Iasi-Tg-Mures pe lista de prioritati bugetare guvernamentale, mai precis in Programul de Finantare NextGenerationEu!

Semneaza si da share la aceasta petitie!

Prin semnare, autorizez pe Stefan Radu să-mi predea semnătura către persoanele care au autoritatea necesară.