Cerem desființarea imunității parlamentare! Ajută și tu DNA-ul să răzbească!

După cum am putut afla cu toții din presă și de la televizor, nu o dată Direcția Națională Anticorupție (DNA) s-a lovit de problema imunității parlamentare, o prevedere din Constituția României care ar trebui să-i ocrotească pe aleșii nostri de șicanele politice.

În Constituția României, la art. 72 se spune:

ARTICOLUL 72

(1) Deputaţii şi senatorii nu pot fi traşi la răspundere juridică pentru voturile sau pentru opiniile politice exprimate în exercitarea mandatului.

(2) Deputaţii şi senatorii pot fi urmăriţi şi trimişi în judecată penală pentru fapte care nu au legătură cu voturile sau cu opiniile politice exprimate în exercitarea mandatului, dar nu pot fi percheziţionaţi, reţinuţi sau arestaţi fără încuviinţarea Camerei din care fac parte, după ascultarea lor. Urmărirea şi trimiterea în judecată penală se pot face numai de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Competenţa de judecată aparţine Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

(3) În caz de infracţiune flagrantă, deputaţii sau senatorii pot fi reţinuţi şi supuşi percheziţiei. Ministrul justiţiei îl va informa neîntârziat pe preşedintele Camerei asupra reţinerii şi a percheziţiei. În cazul în care Camera sesizată constată că nu există temei pentru reţinere, va dispune imediat revocarea acestei măsuri.

Prin urmare, senatorii și deputații au imunitate parlamentară DOAR în ceea ce privește voturile și opiniile politice. În realitate, însă, ei se folosesc de aceste prevederi, ÎN MOD ABUZIV, pentru a împiedica justiția să-i tragă la răspundere pe colegii lor învinuiți de comiterea unor fapte de natură PENALĂ.

Unii, printre care și președintele Senatului României, d-l Călin Popescu Tăriceanu, au încercat să acrediteze ideea FALSĂ că procurorii ar putea să continue oricum urmărirea penală, chiar și dacă nu se aprobă ridicarea imunității parlamentare suspecților sau inculpaților. În realitate, așa cum se poate vedea în aliniatul 2, senatorii și deputații nu pot fi percheziționați, reținuti sau arestați. Asta înseamnă că procurorii sunt blocați, pentru că nu au alte instrumente pentru a cauta dovezile necesare inculpării, nici nu-i pot împiedica pe suspecți sau inculpați să distrugă dovezile sau să influențeze martorii, disturband astfel în mod grav actul de justiție. În plus, procurorii DNA au obligația să aducă probe în fața comisiilor parlamentare, fapt ce poate duce la scurgeri de informații și, astfel, la anularea eficienței probelor.

Din aceste considerente și datorită faptului că aceste abuzuri au fost comise în mod repetat de către cei care au fost trimiși în Parlamentul României pentru a ne reprezenta interesele cetățenești și nu în favoarea colegilor lor corupți, cerem ELIMINAREA articolul 72 din Constituția României.

Semnează și tu, dacă dorești un Parlament curat, și distribuie în lista ta de prieteni!

Am reușit sa fim uniți și să răsturnăm toate previziunile la alegerile din 16 noiembrie 2014, putem s-o facem și acum!

Ajută și tu DNA-ul să răzbească!

Trăiască România Liberă de Corupție și de Furt!