Cerem demiterea șefului IJP Iași, Costel Gîtlan

Șeful IJP Iași, comisarul-șef Costel Gîtlan, a ordonat o anchetă disciplinară la adresa unei subalterne, agentul Andrada Voicu, pentru simplul motiv că a scris un text pe contul ei de facebook în care lua atitudine față de situația gravă în care se află instituția din care face parte.

Motivul invocat de șeful IJP a fost că Andrada Voicu a adus atingere imaginii IJP Iași.

Andrada Voicu, agent de poliție, Pașcani:

”Din păcate, din cauza faptului că am scris niște adevăruri și am emis o opinie PE PAGINA MEA DE FACEBOOK, conducerea IPJ Iași a hotărât să mă cerceteze disciplinar. Că merit! Că sunt o nenorocită care a adus atingere imaginii instituției. PENTRU CĂ AM SCRIS NIȘTE ADEVĂRURI.
Alooooo, gara!
Ăia care-s mână-n mână cu infractorii, nu aduc atingere imaginii instituției? Milițienii burtoși care s-au ajuns șefi de birouri și care au luat toată viața șpăgi de la oameni nu aduc atingere imaginii instituției? Dar ăia care se înrudesc între ei și se pun in funcții unii pe alții? Că așa merge treaba: nașul cu finul, unchiul cu nepotul, tatăl cu odrasla, etc, etc.”(https://www.facebook.com/duda.cruda/posts/2507689245964548?__tn__=K-R)

Impotriva șefului IJP Iași, Costel Gîtlan, a luat atitudine zilele trecute și cunoscut polițist brașovean Marian Godină, susținând, într-o postare pe facebook, că, ”în calitate de cetăţean, dar şi de poliţist, consideră că şeful Poliţiei din Iaşi a adus atingere imaginii Poliţiei Române prin dispunerea cercetării disciplinare a Andradei Voicu.”(https://www.facebook.com/godinamarian/posts/2458369107726505?__tn__=K-R)

Marian Godină a lansat și un apel către cetățeni pentru a lua atitudine împotriva șefului IJP, umare a deciziei comisarului-șef Costel Gîtlan de a o cerceta disciplinar pe agenta de poliție Andrada Voicu.

Șeful IJP Iași, Costel Gîtlan, a devenit cunoscut opiniei publice cu mai mulți ani în urmă(2003) când a agresat un student, după ce tot el, Costel Gîtlan, i-a lovit mașina fiind în stare de ebrietate, după cum relateaza cotidianul local Ziarul de Iași:

”Incidentul de atunci a avut loc în zona de agrement Ciric, unde Gîtlan şi Ţibulcă au petrecut, cu trei zile în avans, de Sf. Constantin şi Elena. Pentru că au consumat alcool, cei doi ar fi chemat maşina de serviciu a Poliţiei pentru a-i duce acasă. Înainte să plece de la petrecere, maşina Poliţiei a lovit vehiculul în care se afla un student şi prietena sa. La rost au fost luaţi tinerii, studentul fiind chiar înghesuit şi lovit de Ţibulcă şi Gîtlan. Dovezi în acest sens stau o serie de fotografii care, fiind realizate cu tehnologia de atunci, nu au o rezoluţie înaltă, însă sunt suficient de clare pentru a-i identifica pe Gîtlan şi Ţibulcă fluturând pumnii şi lovindu-l pe student.(https://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/situatie-nemaiintalnita-in-istoria-politiei-iasi-plangeri-in-serie-impotriva-sefului-institutiei--226660.html)

Pentru incidentul de atunci, comisarul-șef Costel Gîtlan a fost sancționat disciplinar prin reducerea soldei cu 5% timp pentru două luni, iar între timp a fost avansat în poziția de șef al IJP.

Având în vedere toate acestea, cerem ministrul de Interne demiterea de urgență a șefului IJP Iași, comisarul-șef Costel Gîtlan, considerând că acesta și nu doamna Andrada Voicu, subalterna sa, aduce cu adevărat atingere imaginii instituției pe care o conduce și, prin conduita sa de până acum, subminează și mai mult încrederea cetățenilor în Poliția Română.

În imagine: comisarul-șef Costel Gîtlan, șeful IJP Iași

sursa foto: Agerpres

Costel_Gitlan_1.jpg

Prin semnătura mea, autorizez Pavel Lucescu să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.