Ce schimbam la Legea RCA ( Legea 132/2017)?

1. Necesar implementarea unui tarif de referinta in zona de reparatii auto pentru daune

Este necesar un sistem de referinta pentru evaluarea daunelor la autovehicule astfel incat in orice moment o persoana sa aiba o transparenta totala asupra costurilor necesare atat din perspectiva asiguratorului cat si din perspectiva costului efectiv de reparatie in service. In acest fel pot fi evitate cazurile de abuzuri fie din partea unui service fie din partea unui asigurator, iar persoana pagubita este cea indreptatita sa cunoasca costurile reale a pagubei suferite, pe care urmeaza sa o si incaseze.

2. Necesar ca suma aferenta despagubirii sa poata ajunge la persoana pagubita si nu la intermediari

Despagubirea este a pagubitului, el este cel care decide ce face cu suma respectiva fie repara autovehiculul fie o foloseste in orice alt scop. Atat timp cat a suferit o paguba, iar paguba este transformata intr-o suma, persoana pagubita este singura care decide destinatia sumei aferente despagubirii. Astfel se evita orice intermediere si costuri nejustificate care pot influenta pe viitor intreaga comunitate de consumatori. In conditiile existentei unui sistem de referinta ca cel mentionat mai sus, acest sistem ar fi unul care ar ajuta inclusiv la eficientizarea timpilor petrecuti in solutionarea unui astfel de caz.

Prin semnătura mea, autorizez Andy Popescu să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.