Brukenthal ramane deschis!


Palatul BrukenthalMinisterul Culturii a redus cu 22% bugetul institutiei, suma fiind de noua ori mai mica decat necesarul.

"Finantarea pe martie 2013, suma oferita, a fost de 21.000 de lei, bunuri si servicii. Asta a ajuns pentru curent, pentru ca am mai avut noi ceva bani. Factura la curent a fost mai mare decat finantarea. Ce ne facem, ca mai este factura la gaz, care e bezmetica, 70.000 de lei? Mai e factura la paza, 54.000 de lei, apa, canal, curatenie in muzeu, salubrizarea si toate celelalte", a declarat Sabin Luca, managerul muzeului. "Ni se spune ca a scazut cu 22 la suta subventia, dar nimeni nu cred ca a bagat de seama cresterea de cost a energiei electrice, a gazului metan de anul acesta. In birourile Muzeului National Brukenthal va functiona cate un singur bec. Gazul s-a taiat. De patru zile s-au oprit centralele, chiar daca legea are niste reglementari, ca trei zile consecutiv sa fie o temperatura anume, inainte de a le opri. Noi nu avem ce face pentru ca deja suntem cu o gaura de plata de 150.000 de lei restante. Va dati seama cand vine factura de luna trecuta, cand a functionat gazul..."

A fost inchis tot parterul Palatului Brukenthal, cu expozitiile pe care le gazduieste. De asemenea, s-a inchis expozitia "Tezaur" din incinta Muzeului de Istorie. "Dar pentru ca masurile acestea nu sunt indeajuns, oricum va dati seama ca e o economie minuscula, se inchide Muzeul de Istorie a Farmaciei, total, cel de Trofee de vanatoare, total. in toate celelalte sedii, seful de sectie si muzeograful de serviciu au obligatia sa umble prin expozitii tot timpul si, acolo unde nu este vizitator in sala, sa stinga lumina. Masurile au inceput de vineri si trebuie sa dau dreptate colegilor: ne simtim ca la priveghi in muzeu: e frig, e intuneric, dar poate ca ne-am atins visurile..."

"Va mai rugam un alt lucru. Nu sa ni se dea bani nemeritati. Nu vrem sa cersim, dar va rugam sa ne sprijiniti. Daca cineva vrea sa ofere un cadou, avem 500 de produse personalizate. Sa cumpere de la noi. Asta ne ajuta foarte mult. Ruland produsele, vin bani ca venituri proprii si reusim sa platim facturile. Rugam sa se cumpere carti si materialele promotionale. Daca se poate, ar fi cel mai mare sprijin pe care ni-l poate acorda comunitatea"

Muzeul National Brukenthal din Sibiu are in componenta sa mai multe unitati muzeale, cea mai veche - Palatul Brukenthal din centrul orasului - fiind primul muzeu deschis oficial in Romania.

In anul 2012, numarul total de vizitatori ai expozitiilor Muzeului National Brukenthal a fost de 378.181, unitatea clasandu-se pe locul al patrulea in tara, dupa Castelul Bran, Complexul National Muzeal "Astra" Sibiu si Muzeul Antipa.


Codrut Scarlat    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Completați formularul de mai jos pentru a semna această petiție creată de către Codrut Scarlat. Autorul petiției va vedea toate informațiile pe care le furnizați în acest formular.


SAU

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.

Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Facebook