Asistenta medicala de urgenta calitativa

Ministrului Sanatatii

Presedintelui Raionului Cahul

Directorului Spitalului Raional Cahul

Activiatea necalitativa a departamentului de urgenta din cadrul spitalului Raional Cahul, ne determina sa solicitam implicarea dumneavoastra in solutionarea problemelor existente. Populatia din Raionul Cahul apeleaza de nenumarate ori la acest departament ca o solutie salvatoare pentru ei, dar, cu regret in marea majoritate a cazurilor ne trezim cu aceleasi raspunsuri formale, ca medic nu avem, ca medicul vine dupa ora 18, ca adresativa la medicul de familie etc. Iar in cazul in care ai norocul sa te primeasca, timpii de asteptare sunt enormi si de multe ori nimeni nici nu se uita la tine, iar pe timp de noapte situatie este si mai grava. Oameni se impartasesc cu experientele negative pe retele de socializare, dar lucrurile nu se schimba. Noi am avut nefericita ocazie sa ni se puna o diagnoza fara macar sa se faca toate investigatiile dupa aproximativ 4 ore  de asteprate si unde cineva nu a dus probele biologice la laborator, iar depsre necesitatea de a face ecografie, care era obligatorie nici nu s-a pus.

in continuare voi reda cateva pasaje din experienta trecuta si de alti cetateni la departametul de urgenta cahul

- In tarile civilizate lymea se duce la spital sa se trateze...in Moldova te duci sa mori.

- Da cu parere de rau am trecut si eu pin asa numita urgenta din Cahul si intradevar ii jali mare nis un pic di umanitate la personalu care lucreaza acolo

-Am a vut și eu "norocul " anul trecut într-o zi să trec pe la ei, după orele 17, sora de garda m-a luat la rost de ce am stat pana la ora ceea, la rugămintea mea de a nu pune multe întrebări ca oricum gâtul inflamat și nu pot vorbi, au ridicat vocea ca ele nu-s medici și nu au ce-mi face, singura cea s-a atârnat serios a fost infirmiera, un biet student ce își face practica - care a fost pus să-mi măsoare tensiunea și temperatura, după m-a " internat " în palatul nr. 3 sa aștept ora 19 sa vina medicul. Peste jumătate de oră mă apropii și le zic eu am venit la medic ca sa stau sa aștept o puteam face și acasă, iar mi-a măsurat temperatura studentul iar ele, 3 la număr, liniștite vorbeau mai departe despre ruda mea plecata peste hotare, care anterior lucrase cu ele (fără pic de rușine atintite în monitor la profilul ei de pe ok. ru), atunci am intervenit cu rugămintea sa cheme medicul ori îl chem eu prin alte metode, m-au amenințat apoi au sunt pe cineva și s-au plâns că au un pacient conflictual.

- Da adevarat ii o bataie de joc de nemaipomenit , lipsa de responsabilitate si profesionalizm .

-Credca ce-l mai tare in viata mii frica sa cad pe mina medicilor mai ales pe mina medicilor din Cahul

- Sunt “ingrozitor” de profesionisti aia de la Urgenta din Cahul. Iar daca mergi acolo seara sau, Doamne Fereste, noaptea, apoi inarmeaza-te cu multa rabdare... Acolo doar bancnotele de 200 lei fac minuni!

-Da ,cred ca sute ,mii de oameni printre care si eu sau ciocnit de indiferenta si neprofesionalizmul,lipsa de etica si multe altele de care dau dovada lucratorii medicali (nu toti desigur dar majoritatea)dar nu cred ca va lua cineva vreo atitudine atita timp cit oamenii nu-si vor dori acest lucru cu adevarat,prin spirit civic,toleranta fata de orice cetatean al acestei tari indiferent de nationalitate pozitie sociala etc.

- Offf,aseara au fost si copiii mei cu febra si tuse de 1 saptamina strasnica.Am fost la medicul de familie ,insa tusea s-a agravat ,ziceam sa mergem la urgenta ca poate facem un examen la plamini ca si febra si tuse.Si ce credeti? Duceti-va acasa,unde sa va cautam pediatri noi aici?Au venit acasa,cum tuseau asa si tusesc,daca facem bronsita sau pneumonie fac scandal mare.

- Eu erii cu fetita de 4 anii am la urgenta ,am stat 4 ore pina nea cosult un medic

- Sa vedeti cum se exprima doamnele de la urgenta"Ear ambulanta a venit a adus tot musoru din oras azi" frumoasa expresie nu?

Sunt durerile oamenilor care au trecut de curand prin departametul de urgenta Cahul. Ne exprimam speranat ca aceasta petitie emotiva a cetatenilor dezamagiti va schimba atitudinea.

Aceasta petitie cade sub incidenta legii cu privire la petionare si asteptam raspunsul in termenii prevazuti de lege.

Adresa dvs. de email nu va fi publicată pe site-ul nostru. Cu toate acestea, autorul petiției va putea vedea toate informațiile furnizate în acest formular.

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Vă rugăm să verificați inbox (și folderul pentru mesaje nedorite).