Apel public catre OLX.RO: Sa punem capat comertului ilegal cu caini si pisici!

Solicitam Conducerii site-ului OLX.RO sa ia urgent masuri in vederea respectarii propriilor “Condiții de utilizare” -Document actualizat la data de 2 Septembrie 2019 privind conformarea la legislatia aplicabila.

La o simpla cautare au rezultat 10.841 de anunturi valabile astazi (01/10/2019). Cate dintre acestea respecta conditiile de utilizare stipulate de OLX.RO? Cate respecta legea?

Cerem ca la introducerea anuntului sa fie inserate campuri obligatorii gen cod de pedigree, carnet de sanatate etc. Va stam cu placere la dispozitie pentru eventuale sugestii, daca considerati necesar.

OLX - Condiții de utilizare -Document actualizat la data de 2 Septembrie 2019.

7. Verificarea/Moderarea Anunturilor si a Conturilor

Nu sunt admise spre publicare Anunturi pentru:

• anunțurile privind darea spre monta a animalelor de companie;
  • animale de companie care se comercializeaza fara documentele prevazute de lege (certificate pedigree/certificat tipicitate, carnet sanatate);
  • comercializarea cainilor din rasele pit bull, boerbull, bandog si metisii lor.

Anunturile de comercializare a animalelor de companie trebuie sa respecte OUG 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a caiinilor fara stapan, Legea 60/2004 pentru Ratificarea Conventiei Europene pentru protectia animalelor de companie, Ordonanta de urgenta 55/2002 pentru regimul de detinere a cainilor periculosi sau agresivi, precum si orice restrictii impuse de Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor sau de autoritatile locale.

Nu sunt permise Anunturile de comercializare, pe raza municipiului Bucuresti, a câinilor și pisicilor, cu exceptia câinilor și pisicilor care provin de la adăposturi de animale, asociații de profil, precum și câinilor și pisicilor care provin de la crescători autorizați cu certificare pedigree, de pe raza Municipiului București.

Post Facebook

HamRomania

Asociatia Youth For Neamt

72042849_706376846440253_7979805496573952000_n.png

• 71582753_706376829773588_267196705827454976_n.png

Ham Romania - Asociatia YOUth For Neamt    Contactați autorul petiției

Prin semnare, autorizez pe Ham Romania - Asociatia YOUth For Neamt să-mi predea semnătura către persoanele care au autoritatea necesară.