Anulare taxa pt. solicitari conform Anexei 1.30 pt. actualizare

Catre:  ANCPI si OCPI Bucuresti

Referitor la: Solicitare desfiintare taxe pentru servicii de solicitare informatii (coordonate limitrofe pentru actualizarea documentatiilor cadastrale existente).

Petitie deschisa

Prin prezenta solicitam A.N.C.P.I., un punct de vedere cu privire la plata nejustificata a taxei de obtinere a coordonatelor limitrofe in vederea aplicarii noilor reglementari din Ordinul 700/2014, referitor la actualizarea informatiilor tehnice pentru determinarea limitei comune printr-o limita unica.

Depistat in practica, consideram ca acest astect nu va rezolva problemele de suprapunere minora din teren, acceptate prin vechiul regulament (634/2006).

Informam ca in conformitate cu Ordinul 39/2009, taxa perceputa de toate Oficiile de cadastru din tara pentru un punct de inflexiune al unui imobil invecinat este taxat cu 15 lei / punct, conform codului 1.2.6.

Consideram o piedica in fluxul de avizare a documentatiilor cadastrale si totodata o generarea unei surse de coruptie la nivelul institutiilor coordonate de dumneavoastra.

In alta ordine de idei va rugam sa ne comunicati data exacta cand va fi pus in aplicare articolul 35 (1) din ordinul 700/2014 cu privire la “Solicitarea  de  date  şi  informaţii  aflate  în  baza  de  date  a  oficiului/biroului teritorial, se realizează prin înregistrarea, în prealabil, a unei cereri de informaţii sau prin accesarea portalului destinat autorizaţilor.”

Mentionam ca incepand din 01.09.2014, data intrarii in vigoare a Ordinului 700/2014, nu a existat si nu exista acces la un portal destinat autorizatilor.

Va multumim,

Data,