Anulare subiect atributiva/predicativa/subiectiva

Prin prezenta se solicita anularea Subiectului II, cerinţa 3 de la Evaluarea Nationala, limba si literatura romana, sesiunea iunie 2012.

Cerinţa controversată trebuie eliminată urgent din grila de evaluare, în condiţiile în care nici specialiştii nu au ajuns la un consens cu privire la felul propoziţiei.

Tezele ar trebui notate ca şi cum acest subiect nu ar exista.

Baremul de corectare al unor probe nu se stabileşte în Piaţa Universităţii şi nici pe stradă, în faţa ministerului şi nici nu ţine cont de statistica răspunsurilor date la proba respectivă. Cum va putea ministerul să oblige profesorii de limba română să accepte că o propoziţie subordonată poate fi şi atributiva, si subiectivă, dar şi predicativă, în aceeaşi structură a frazei?.

Controversele afectează credibilitatea Ministerului Educaţiei si poate defavoriza elevi cu rezultate remarcabile.

Prin semnare, autorizez pe să-mi predea semnătura către persoanele care au autoritatea necesară.