Anti ACTA

Ce este ACTA?

ACTA este un acord comercial internaţional negociat de Uniunea Europeană, Statele Unite ale Americii, Japonia, Canada, Coreea de Sud, Australia, Mexic, Maroc, Singapore, precum si in alte cateva tari, al cărei scop este de a pune în aplicare drepturile de autor şi să abordeze bunuri contrafăcute (prin urmare, sa acronim: de combatere a contrafacerii Acordul de Comerţ).

Descărcaţi şi citiţi versiunea finală a textului.

Principala problemă cu acest tratat este că toate negocierile s-au făcut în secret, menţinerea organizaţiilor publice şi civile din tabel. Toate informaţiile până în 2010 sa bazat pe scurgeri de informaţii care dezvăluie secretul intenţionată a indus în eroare publicul. Negocierilor privind ACTA început la 2007 şi finalizat în 2010.

Ce ţări au semnat deja ACTA?

Octombrie 2010: Japonia şi Statele Unite ale Americii, care au creat tratatul, împreună cu Canada, Australia, Noua Zeelandă, Singapore şi Coreea de Sud

Ianuarie 2011 Comisiei Europene, responsabil de negocieri, împreună cu reprezentanţii non aleşi din 22 de state membre: Austria, Belgia, Bulgaria, Republica Cehă, Danemarca, Finlanda, Franţa, Grecia, Ungaria, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Slovenia, Luxemburg , Malta, Polonia, Portugalia, România, Spania, Suedia şi Regatul Unit.

Semnarea de ACTA de către ţările europene nu înseamnă că afacerea se face, trebuie să fie ratificat de către Parlamentul European. Ei vor vota pe iunie 2012 de a ratifica sau de a refuza ACTA. Vă rugăm să citiţi mai mult modul de a acţiona şi de apel parlamentari, spuneţi-le să voteze împotriva ratificării. Acest lucru ar dezarma ACTA în Europa.

Ajutor opri ACTA în Europa

Principalele două lucruri de făcut sunt contacta membri ai Parlamentului European şi a ajuta răspândi cuvântul despre ACTA.

Curentul principal de acţiune: numesc membrii comisiei INTA a cere ca raportul lor privind ACTA recomanda Parlamentul respinge, şi de a le spune despre pericolele de ACTA.

Care sunt ţările care nu au semnat ACTA?

Mexic, Elveţia şi Germania (până acum) În ambele ţări situaţia nu este clară. Senatul mexican a votat o rezoluţie fără caracter obligatoriu de respingere a ratificării Tratatului de anul trecut, după celebrarea audieri mai multe părţi interesate publice, care arată ACTA împotriva Constituţiei.

 


Caramidaru Robert    Contactați autorul petiției