AMNISTIE FISCALA 2013

AMNISTIA FISCALA 2013

In temeiul art.74 din Constitutia Romaniei si Legii nr. 189/1995, republicata, consolidata la zi , privind initiativa legislativa , formulez propunerea legislativa privind  AMINSTIA FISCALA  in Romania, fiind necesare 100.000 de semnaturi ale cetatenilor cu drept de vot, care sa provina din cel putin un sfert din judetele tarii iar in fiecare dintre aceste judete, respectiv municipiul Bucuresti, sa fie inregistrate cel putin 5.000 de semnaturi in sprijinul acestei initiative.
In sprijinul propunerii aduc urmatoarele argumente :

In prezent valul de noi taxe si impozite impuse, precum si scumpirile in lant ne afecteaza pana la sugrumare.

Lipsa de transparenta  a modului in care se cheltuie banul public la nivel national reprezinta o sfidare fara precedent din partea autoritatilor publice  .

Prin Legea nr. 84/2012 privind unele măsuri referitoare la veniturile de natură salarială ale personalului plătit din fonduri publice, publ.in  M.Of. nr. 401 din 15.6.2012, adica legea amnistiei fiscale prin care cei 300.000 de funcţionari publici care au primit sporuri ilegale în perioada 2008-2010 s-a hotarat ca  nu mai sunt obligaţi să restituie banii.

In prezent exista un proiect depus in Parlament dar fara sanse reale de trecere in sensul amnistiei partiale a penalitatilor s.a.

Noi insa, ceilalti cetateni ai Romaniei care “miscam rotile economiei”, impovarati pana peste cap de datorii la stat, de lipsa de predictibilitate, de stabilitate, de transparenta, de haosul Indus de-a lungul anilor in toate sectoarele, suntem discrimanati si usor-usor sugrumati, striviti de mecanismul infernal al statutului scapat de sub control, astfel incat cele mai elementare drepturi ne sunt inculcate si in curand vom fi adusi la statutul de sclavi.

Vazand si disp. art. 14 din Convenţia pentru apărarea drepturilor omului şi a libertăţilor fundamentale şi a protocoalelor adiţionale la această convenţie , ratificata prin Legea nr. 30/1994 ,public. in M.Of. nr. 135 din 31.05.1994 :“Exercitarea drepturilor şi libertăţilor recunoscute de prezenta convenţie trebuie să fie asigurată fără nici o deosebire bazată, în special, pe sex, rasă, culoare, limbă, religie, opinii politice sau orice alte opinii, origine naţională sau socială, apartenenţă la o minoritate naţională, avere, naştere sau orice altă situaţie”; Ordonanta  de Guvern nr.. 137/2000 privind prevenirea şi sancţionarea tuturor formelor de discriminare si   Constitutia Romaniei :

ARTICOLUL 16

Egalitatea în drepturi

(1) Cetăţenii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări.

(2) Nimeni nu este mai presus de lege.

ARTICOLUL 45

Libertatea economică

Accesul liber al persoanei la o activitate economică, libera iniţiativă şi exercitarea acestora în condiţiile legii sunt garantate.

 

ARTICOLUL 47

Nivelul de trai

(1) Statul este obligat să ia măsuri de dezvoltare economică şi de protecţie socială, de natură să asigure cetăţenilor un nivel de trai decent.

ARTICOLUL 56

Contribuţii financiare

(1) Cetăţenii au obligaţia să contribuie, prin impozite şi prin taxe, la cheltuielile publice.

(2) Sistemul legal de impuneri trebuie să asigure aşezarea justă a sarcinilor fiscale.

(3) Orice alte prestaţii sunt interzise, în afara celor stabilite prin lege, în situaţii excepţionale.

Va rog sa semnati aceasta petitie.

Sofia Covaci