Alături de handbalistul Laurențiu Dinescu

Laurenţiu Dinescu (32 ani), jucătorul echipei AHC Dunărea Călăraşi la handbal masculin, trăieşte un calvar de câteva luni. Pentru că a refuzat să-şi rezilieze contractul în vară, clubul l-a supus unui comportament abuziv, cu antrenamente până la epuizare. Bineînţeles, cu scopul de a-l determina să cedeze şi să plece de la Călăraşi fără nicio pretenţie. Aşa cum era de aşteptat, interul stânga nu a fost plătit în toată această perioadă. Cazul lui este pe rolul instanţelor de judecată ale Federaţiei Române de Handbal.

După Alin Şania şi antrenorul Caslav Dincic, a venit rândul lui Laurenţiu Dinescu să fie ”clientul” de serviciu al conducătorilor Dunării Călăraşi, adică să fie supus unor umilinţe demne de alte epoci. Asta pentru că handbalistul a refuzat să rezilieze un contract scadent în 2019, pe care tocmai Ionel Dumitru (preşedintele clubului) & Co i l-au propus şi l-au parafat în momentul în care l-au adus în noiembrie 2017 la Călăraşi. Povestea urâtă a interului stânga, fost în trecut şi la echipele Steaua, Ştiinţa Bacău şi HC Odorhei, a început în vară, în timpul vacanţei.

Cu aproape trei săptămâni mai devreme de reluarea pregătirilor în iulie 2018, Laurenţiu Dinescu a fost chemat la club şi i s-a pus în faţă o hârtie pentru a-şi rezilia contractul. Fără nicio negociere în prealabil pentru a accepta această despărţire, singurul argument fiind faptul că nu mai este dorit de staff-ul tehnic. Pur şi simplu, semnezi şi pleci cu sau fără voia ta, ce contează ce spune contractul parafat de ambele părţi! După două zile de discuţii, handbalistul a refuzat cererea clubului, astfel că de la începutul săptămânii următoare, când colegii încă mai aveau două săptămâni de vacanţă, el a fost chemat la antrenamente. Conform contractului, adică 8 ore de lucru pe zi!

De atunci, jucătorul a fost suspus unui adevărat calvar, povestesc surse ProSport. După antrenamente de aproape 2 ore, jucătorului i se transmitea că el nu a terminat şedinţa de pregătire. Astfel, programul lui de lucru continua cu alegare, scări şi sală de forţă, până la epuizare! Doar în contract scria că trebuie să stea 8 ore la lucru.

Alina Fulga Pop    Contactați autorul petiției