Adresare publică

Ministerul Afacerilor Interne

IGP

SIS

Candidaților la functia de primar al capitalei !

Adresare publică

În data de 19-05-2018 la Chișinău a avut loc marșul LGBT în timpul căruia poliția a depășit cu mult atribuțiile de serviciu și au aplicat forța inclusiv mijloacele speciale abuziv și fără să existe temei juridic sau orice necesitate situațională.
Noi, ca membrii activi ai societății civile ne exprimăm protestul și indignarea față de manierele batjocuritoare care au fost aplicate față de oamenii pașnici de către cei care lucrează în serviciul public și pe banii publici , bani cu care contribuim lună de lună muncind în țară.
În timpul acestui eveniment și înaintea acestuia poliția a manifestat un comportament violent și abuziv asupra oamenilor care au venit să protesteze pașnic împotriva valorilor străine noua ca neam. Într-o societate democratică nu este admisibil ca să fie agresați oamenii care au protestat pașnic doar pentru faptul ca să-și exprime liber opiniile. Realmente au fost călcați în picioare , la acel marș și în acest sens există probe video și foto cum poliția bruschează femei, copii, bătrîni, preoți și tineri care au venit să înpiedice promovarea forțată a unor valori care nu se încadrează în societatea noastră, noi cei rămași acasă în Moldova. Cu atît mai mult este neadecvată și stranie poziție Ministerului de Interne și a poliției care a aplicat forța întrucît persoanele care au protestat contra marșului au exprimat în nenumărate cazuri că nu vin să agreseze și nici nu aveau intenția de a aplica forța ci doar a se face auziți și a opri desfășurarea acestui eveniment fără a intra în conflict direct cu participanții la marșul LGBT.
În timpul desfășurării marșului LGBT (Fără frică) poliția a admis și îndeplinit numeroase încălcări de procedură precum:
1. Nu a informat corect care străzi și pe cît timp vor fi blocate.
2. Nu a putut prezenta nici un document în scris în care să fie prezentat traseul oficial și întreg perimetrul blocat din oraș
3. A bruscat cetățenii fără a respecta procedurile ce țin de îngrădirea libertății și a dreptului la libera circulație
4. A utilizat mijloacele speciale precum bastoanele de cauciuc și gazul lacrimogen contra manifestanților pașnici fără somație și fără a avea temei legal pentru aceasta
5. A bruscat o fată și a aplicat forța fizică evacuînd-o forțat în direcție necunoscută doar pentru faptul că ea își exprima protestul în public.
Acestea și alte încălcări au fost admise și există documentare foto video în acest sens, persoanele agresate au suferit traumatisme fizice și psihologice.
Acest marș al comunității LGBT cu manifestanți în mare parte din străinătate a încălcat și următoarele prevederi legale.
1. Conform art 8 pct c) al legii cu privire la întruniri interzice în mod expres întrunirile și manifestațiile publice care atentează la moralitatea existentă în sociatate.
2. Articolul 21 și articolul 22 impune în mod expres sistarea întrunirilor și manifestațiilor care încalcă art 8 al legii sau prezintă pericol de degenerare în acte de violență.
Reieșind din cele expuse mai sus poliția și autoritățile publice trebuiau să sisteze marșul LGBT sau cel puțin să limiteze desfășurarea acestuia și nu să aplice forța asupra creștinilor care manifestau pașnic. În acest sens organul de poliție nu și-a îndeplinit atribuțiile de serviciu și ne rezervăm dreptul de a ataca în instanță acțiunile acestuia pe fiecare episod și pe întreg evenimentul desfășurat pe data de 19.05.2018.

Menționăm de asemenea: Conform tuturor sondajelor societatea noastră în proporție covîrșitoare respinge relațiile homosexuale și este împotriva propagandei acestora în societate (98%). Ne dorim în continuare ca să fie respectat și dreptul majorității la opinie a celor care nu sunt de acord cu așa marșuri , să nu fim bruscați și îndepărtați cu forța , noi suntem la noi acasă , nu suntem venetici !!! Din această cauza ne păstrăm dreptul ca să ne apărăm de valori străine noua . De aceia cerem ca poliția să nu cheltuie din banii noștri forța împotriva băștinașilor care sunt pentru o societate sănătoasă și valori tradiționale a băștinașilor în credință Ortodoxă pe care o avem moștenită de sute de ani de la marii Domnitori care au luptat pentru o societate bună înpotriva valorilor străine !

Vă mulțumim sperăm să fim auziți !

Linkuri și materiale foto-video

Documentarea foto , video a violenței poliției inpotriva oamenilor pașnici !

Conferință de presă a societății civile: http://realitatealive.md/live-conferin-a-de-presa-cu-tema-incidente-condamnabile-la-mar-ul-lgbt-de-sambata-aplicarea-for-ei-i-a-gazelor-lacrimogene-contra-cre-tinilor-pa-nici-cerem-implicarea-procuraturii---77829.html

Data 22 mai 2018 , mai jos semnaturile petiționarilor

Societatea Civila    Contactați autorul petiției