ADOPTAREA NOULUI MODEL DE BACALAUREAT - 2019

În urma noilor subiecte publicate în data de 31.10.2018 pe site-ul EDU.RO, am fost anunțați de noul subiect de Bacalaureat, cel puțin la Limba și Literatura Română.

După nici 5 ore, subiectele au fost șterse. Se puteau vedea aici: http://subiecte.edu.ro/2019/bacalaureat/modeledesubiecte/probescrise/

Însă, pe site-urile de socializare circulă deja Subiectul publicat inițial, îl avem și aici:

s14.jpg

s21.jpg

s31.jpg

Acum, prin Mass Media circulă un zvon cum că ”Ministerul Educației ia în calcul să renunțe la testele grilă la bacalaureat și evaluare națională 2019, la doar o zi de la anunțarea introducerii acestora.” - conform hotnews.ro

Doresc ca toți elevii care doresc să fie aprobat acest format al bacalaureatului să semneze această petiție. România trebuie să evolueze. Sistemul de învățământ este unul infect, nu putem compara nici pe departe sistemul de invătământ din Finlanda sau Anglia. De ani buni suntem târâți prin învățământ, anual profesorii se schimbă, lecțiile sunt tot mai multe, pe lângă aceste materii principale, mai avem și altele, timpul este foarte scurt pentru atâtea cerințe.

Bacalaureatul se bazează DOAR pe TOCEALĂ. Nu avem unde să ne exprimăm opiniile, să compunem ... jalnic...

”Totul spre binele copilului, să se vadă că facem ceva, că luăm o măsură pentru că copiii nu au nicio vină. Asta a fost rațiunea”, a explicat Lixandru, secretarul de stat pentru învățământ preuniversitar.

SEMNAM PETIȚIA PENTRU REINTRODUCEREA MODELELOR.