Acceptarea copiilor cu alergii in cresele fara bloc alimentar propriu la Cluj-Napoca

Tot mai multi copii sunt diagnosticati cu alergii alimentare sau intolerante in ultima perioada. Primaria Cluj-Napoca, ce are in administratie cresele de stat din oras, nu permite inscrierea copiilor cu alergii in unitatile care nu dispun de bloc alimentar propriu. Crese care au acest lucru sunt putine la numar, 5, distribuite neuniform pe cartiere si fara numar suplimentar de locuri, pentru a acoperi cererea existenta, iar acei copilasi pe langa numarul limitat de optiuni, mai intra in "competitie" la punctaje si cu cei care aleg cresele in cauza din alte motive: proximitatea locuintei, prestigiu, etc. La fel cum se pregateste meniu separat pentru copilasii prezenti in cresa cu acel bloc alimentar propriu, aflati poate la 50m de bucatarie, se poate pregati si transporta si meniul pentru copilasii aflati poate la 500m, 1-2-3km distanta, in oras, in acelasi mod in care meniurile clasice sunt transportate, in regim catering. Este nevoie doar de vointa.

Acei copii sunt discriminati prin reducerea optiunilor si ne-crearea altora noi, compensatorii. Pentru ei, alergia sau intoleranta la anumite alimente, nu este, din pacate, o optiune, sau o alegere. 

Semnează această petiție

Prin semnare, autorizez pe Monica să-mi predea semnătura către persoanele care au autoritatea necesară.


SAU

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.
Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...

Facebook