ABUZ :ANULAREA GARANŢIEI LA PRODUSELE ELECTRONICE

Prin această petiţie doresc să trag un semnal de alarmă , în special autorităţilor din România, în legatura cu modul în care firmele care produc sau importă produse electronice ( în cazul meu , o tabletă Evolio Tabby ) în colaborare cu firmele care asigura serviceul pentru aceste produse ( în acest caz Cordon Electronics ) pot anula în mod abuziv garanţia unui produs pe motivul că produsul a suferit şocuri mecanice sau  neutilizarea în mod corespunzător a produsului.

Potrivit certificatului de garantie urmatoarele cauze pot duce la pierderea garanţiei:          1) nerespectarea de către cumpărător  a condiţiilor de manipulare , transport, pastrare, instalare, punere în funcţiune, utilizare, şi întreţinere prevăzute în în documentaţia ce însoţeşte produsul sau în condiţii ce contravin standardelor de tehnice din România . 2) deteriorari termice mecanice şi plastice ale produselor , datorate loviturilor , expunerii la căldură accidentelor, vibraţiilor, , intemperiilor sau neglijenţei  în utilizare .DECI , PRACTIC,ITI POT ANULA GARANŢIA ORICAND INVOCAND ACESTE CLAUZE , FARA CA MACAR TELEFONUL SAU TABLETA SA PREZINTE VRE-O ZGARAIETURA..... PENTRU CĂ AŞA AU CONSTATAT EI. Pe larg ,în cazul meu,  este vorba despre o tableta Evolio Tabby cumparată în luna aprilie care la 2 saptamani ajunge în service la Cordon Electronics , Bucureşti, din cauza faptului că nu se mai încărca, am primit tableta înapoi cu specificaţia pe foaia de constatare : lipit piese dar nu mai funcţiona butonul exterior de volum . Nu am mai trimis-o în service pentru că se poate regla volumul şi de la setari . Dupa câteva luni tableta a început sa aiba iar probleme cu încarcarea iar la un moment dat nu s-a mai încărcat deloc. Am trimis-o iar în service de unde am fost sunată şi mi s-a transmis că s-a anulat garanţia ( pentru întregul produs!!!) din cauza faptului că conectorul de incarcare este deteriorat din cauza " proastei utilizări " . Degeaba le-am explicat că probabil aceea piesa probabil era defecta de la inceput din moment ce la 2 saptamani a fost lipita , le-am explicat că mai am şi telefon cu acelaşi sistem de încarcare dar nu am avut niciodata probleme dar nu m-au luat în seamă nici cei de la Evolio , nici cei de la Cordon Electronics. Am primit tableta cu certificatul de garanţie anulat .

MITRUT MIHAELA    Contactați autorul petiției