ABRUDAN COSMIN LUCIAN - CONTINUITATE ȘI IMPLICARE ÎN CSM SIGHIȘOARA Susținem continuitatea domnului ABRUDAN COSMIN LUCIAN în funcția de Director al CSM Sighișoara!!!

În cele 9 luni de manageriat, acesta a adus o multitudine de îmbunătățiri ale bazelor sportive existente și a susținut moral sportivii clubului, fiind alături de aceștia la toate competițiile desfășurate. Vă prezentăm o parte dintre realizările mandatului domnului Abrudan Cosmin Lucian în funcția de Director al CSM Sighișoara: -          s-a amenajat biroul cel nou din centru, Piața Hermann Oberth nr.15, în clădirea Evidenței Populației;

-          s-a inițiat campania "Mari sportivi sighișoreni", prin care vom decora biroul cu tablouri ale acestora – „Peretele Campionilor”;

-          s-au realizat eșarfe de prezentare cu CSM  Sighișoara, căni, pixuri, magneți pentru frigider, măști de protecție Anti-Covid și scrumiere care vor putea fi vândute suporterilor – urmează și alte materiale promoționale;

-          s-a demarat procedura pentru reabilitarea Stadionului Municipal, și sunt promisiuni că problemele grave se vor remedia în cel mai scurt timp. S-a igienizat zona, s-a erbicidat pista de atletism, în pericol de distrugere, s-au montat coșuri de gunoi și tomberoane pentru deșeuri selective;

-          s-a zugrăvit tot holul de la „intrare sportivi” la Sala Polivalentă „Radu Voina”, tavanul dinspre platformă, tavanul de la intrarea principală, iar în acest moment se reface tavanul dinspre terenurile de tenis, cu materiale obținute din sponsorizări și cu ajutorul muncitorilor voluntari;

-          s-a zugrăvit vestiarul, holul și baia folosite de CSM  Sighișoara; -          s-a obținut gresie pentru exterior, sponsorizare, pentru refacerea scărilor exterioare, ajunse într-o stare avansată de degradare;

-          s-au schimbat ușile în Sala Polivalentă care prezentau urme evidente de distrugere;

-          s-au montat coșuri de gunoi în fața Sălii Polivalente, s-au igienizat și erbicidat trotuarele din jurul sălii;

-          s-a depus adresa nr. 110/10.07.2020 către Direcția Administrare Patrimoniu, care are în administrare Sala și Stadionul, prin care am sugerat ca, la rectificarea bugetară, să se solicite bani pentru înlocuirea reflectoarelor din Sala Polivalentă, ineficiente în acest moment din toate punctele de vedere;

-          s-a refăcut lotul echipei de handbal. S-au semnat contracte cu majoritatea jucătorilor pe 3 ani, pentru a avea continuitate și pentru a nu mai întâmpina probleme de efectiv;

-          S-au stabilit, de asemenea, obiective pe termen lung, astfel: o   sezonul 1: atingerea Turneului Semifinal de promovare o   sezonul 2: atingerea Turneului Final de promovare o   sezonul 3: promovarea în Liga Zimbrilor

-          s-a realizat site nou, www.csmsighisoara.ro , pentru a fi mai aproape de suporteri în ceea ce privește comunicarea, dar și pentru apropierea de echipele profesioniste; -          implicarea sportivilor în diverse activități sociale: campanie de donare de sânge, sprijinirea echipei de voluntari în proiectul de reabilitare a Maternității Sighișoara, activitate recreativă cu lotul de handbal la Club Aventura Park Villa Franka, într-o perioadă grea pentru sportivi, fără competiții;

-          achiziționarea de echipament complet pentru componenții lotului de Atletism, singurii care rămăseseră fără echipament în cadrul clubului; asigurarea tuturor condițiilor pentru desfășurarea antrenamentelor care au contribuit la performanțe notabile – Mădălina Florea – vice-campioană națională și balcanică la alergare montană individual și campioană balcanică la alergare montană pe echipe cu Lotul Național al României; -          legitimarea componenților echipei de șah și achiziționarea de materiale necesare pentru desfășurarea activității acestora – table de șah, piese, ceasuri etc.;

-          s-au demarat discuții pentru obținerea de fonduri guvernamentale pentru Relansare – Sprijin pentru structurile sportive cu o firmă de consultanță de la Târgu Mureș, fonduri nerambursabile, cu aport 0%, în valoare de maxim 200.000 euro; -          s-au organizat preselecții pentru copii la Secțiile de Atletism, Fotbal și Șah, unde, spre bucuria tuturor, copiii au răspuns prezent în număr foarte mare, acesta fiind un obiectiv principal al CSM Sighișoara

– atragerea copiilor și juniorilor spre sport, mai ales a celor talentați, dar fără posibilități materiale mari;

-          s-au făcut contracte de activitate sportivă și jucătorilor de la Secția Fotbal – Seniori, și s-a stabilit ca obiectiv promovarea în Liga a 3-a, în maxim 3 ani; -          s-a înființat lotul U17 care adună aproximativ 30 de tineri, la secția Fotbal; -          s-au obținut echipamente NIKE, noi, sponsorizare, pentru loturile U7, U9, U11, U13 și U17, cu ajutorul Fundației Mihai Eminescu;

-          s-a reușit cooptarea în stafful echipei de fotbal a d-lui Emil Ștef, fost portar în Liga 1 la CFR Cluj;

-          s-au demarat discuții cu mediul privat pentru a se implica în sportul local, majoritatea arătând deschidere pentru proiectele clubului;

-          s-au organizat sedințe foto de prezentare (gratuite/ sponsorizare) pentru toate secțiile CSM Sighișoara;

-          demararea procedurii de obținere a voucherelor de 300 lei pentru echipament sportiv pentru tinerii nou legitimați;

-          organizarea deplasării la turneul de Handbal Divizia A Masculin la Turda, în condiții de pandemie, pe durata a 4 zile, unde s-au obținut 3 victorii din 3 partide, două dintre ele împotriva unor contra-candidate, unde domnul Abrudan Cosmin Lucian a fost alături de echipă în toate cele 4 zile;

-          organizarea de vânzare de bilete virtuale online pentru acest turneu – ceva unic la nivelul Diviziei A, precum și la nivelul Sighișoarei – lucru menționat și pe site-uri de specialitate, precum handbalmania.ro

-          sportivii primesc apă la antrenamente, ceea ce nu s-a întâmplat până în prezent; -          s-au organizat activități de team-building;

-          a fost mereu prezent la TOATE activitățile sportive;

-          a susținut organizarea concursurilor și s-a ocupat de atragerea de sponsori pentru premii;

-          prin înființarea grupelor under 11 și under 13 a reușit creșterea semnificativă a numărului de sportivi legitimați la CSM Sighișoara, dar și cuprinderea și menținerea tinerilor în cadrul clubului, acesta având în momentul de față toate categoriile de vârstă; -          a obținut sposorizări de echipamente pentru juniori la fotbal;

-          a participat voluntar la întreținerea terenului de fotbal și a vestiarelor; -          toți sportivii primesc gratuit o masă de prânz, ca urmare a eforturilor și a implicării domnului Abrudan Cosmin Lucian;

-          a dovedit transparență și pricepere în gestionarea resurselor financiare, nefiind sesizări în urma verificărilor Curții de Conturi.

Prin prezenta petiție, solicităm Domnului Primar și Consilierilor Locali să prelungească mandatul domnului Abrudan Cosmin Lucian în funcția de Director al CSM Sighișoara până la organizarea concursului pentru postul respectiv, conform art. 13, alin. (4) din Regulamentul de organizare și funcționare al CSM Sighișoara, aprobat prin HCL nr. 208 din 28 decembrie 2018, cu modificările și completările ulterioare. De asemenea, solicităm actualizarea condițiilor de participare la concursul de Director al CSM Sighișoara, întrucât acestea împiedică, încă de la înființarea clubului, ocuparea acestui post pe o perioadă mai lungă de timp.

Pentru postul de Director al CSM Sighișoara este nevoie de 10 ani vechime în muncă, însă noi considerăm că trebuie să primească o șansă și tinerii care au mai puțină vechime, dar care au demonstrat că sunt capabili să conducă un club sportiv. Domnul Abrudan Cosmin Lucian a reușit să conducă eficient clubul și săi aducă numeroase beneficii, fiind un bun organizator, implicat trup și suflet în acest proiect. Initiatorii petitiei:

Sustinatorii echipei de handbal reprezentati prin: Mailat Liviu                              Sustinatorii echipei de fotbal reprezentati prin: Husar Ionut Ovidiu                              Sportivii reprezentati prin: Santeiu Andrei WhatsApp_Image_2020-11-23_at_21.57_.14_.jpeg