10 Mai, Ziua Independenţei României - zi de sărbătoare naţională

Contactați autorul petiției

Ceea ce contează şi Proiectul

2013-03-04 22:54:42

Această petiţie este o informare concentrată asupra unor fapte esenţiale din istoria noastră. Nu este o petiţie aruncată în vânt, este una însoţită de acţiuni concrete şi documentată - ţinem foarte mult la informaţia corectă. Am primit şi feed-back-uri foarte interesante. De exemplu 10 Mai este ziua când Carol a ajuns la Bucureşti şi, aclamat frenetic de români, a fost proclamat domnitor (pusese piciorul pe pământ românesc nu pe 10, ci pe 9 Mai, cum scrie în afiş, după o călătorie cu peripeţii pe Dunăre)! Vom corecta afişul.

Nu ne ferim a susţine cauze nobile: calea cea mai bună pe termen lung. Cei care nu se semnează nu pot fi consideraţi susţinători 100% ai acestei petiţii. Totuşi, nu mai suntem înconjuraţi de sârmă ghimpată. În fapt, de îndată ce, ! după ce vom ieşi din cercul lipsei de informaţie esenţială corectă, va fi depăşit şi "acest cerc de fier trasat cu creta", de îndată ce "educaţia fricii" nu va mai fi la putere, ne vom recupera. Vom încuraja comentariile cu substanţă, consitente, chiar şi nesemnate, - e loc a dezvolta discuţii interesante. A se reţine că mediul este dinamic: hei-rupismul inerent iniţial (deocamdată nu există nicio structură serioasă dedicată cauzei noastre) va deveni ceva "aşezat" în timp, activând zi de zi. Căutăm colaboratori, voluntari - aceştia se văd numai prin acţiuni clare şi constant dedicate cauzei petiţiei noastre.

Vom discuta Proiectul Serbării efective de 10 Mai. Un proiect civic şi cultural. Nu mai aşteptăm "ce apă nu mai curge" de la politicienii oportunişti. Se pare că Petiţia pentru ziua de 10 Mai va intra in dezbatere abia peste 4 saptamani! Probabil că nu le-ar cădea bine electoral să respingă Proiectul de Lege, cu acea scuză inventată - "nu sunt precizate sursele financiare" -, dar nici nu votează pentru. Ca idee a stării poporului menţionăm că, după ultimul sondaj naţional, deşi Monarhia a fost jignită, ocultată în fel şi chip, înainte şi după '89,  20% dintre români sunt pentru monarhie, majoritatea având studii superioare. Aceast procent se poate dubla. Daca mai ţinem cont şi de coborârea pragului, conform ştirii, iată că adevărul poate ieşi oficial la iveală. Proiectul nostru nu poate ignora monarhia, ceea ce nu însemnă că ne vom axa aici pe aşa ceva. Să ne amintim şi că Regele Mihai încă mai trăieşte!

Proiectul Serbării efective de 10 Mai este un Proiect Mare, anul acesta putând fi unul "astral" pentru România. Avem foarte mult de lucru în ce priveşte popularizarea unor informaţii esenţiale corecte - aici ne poate ajuta oricine furnizează cunoştinţelor link-uri către eveniment, petiţie etc. Ştim că documentele mari, apelurile pe mai multe pagini nu sunt citite... pot produce chiar efectul contrar - ne propunem ca, pentru orice apel, să nu "trecem" cu textul mai mult de o pagină .


Grupul 10 Mai Suveran (http://www.afidomn.ro)

Câmpurile cerute la semnarea petiţiei

2013-03-02 22:26:19

Vă rugăm să completaţi câmpurile cerute la semnarea petiţiei pentru a putea înmâna parlamentarilor o listă de semnături verificabilă. Garantăm că adresa dumneavoastră nu va fi publicată decât dacă vă daţi acordul - sistemul petitieonline asigură acest lucru.

Mulţumim şi Doamne ajută şi să ne ajutăm să sărbătorim un 10 Mai la adevărata sa semnificaţie, de Zi a Independenţei României!


Grupul 10 Mai Suveran (http://www.afidomn.ro)



Distribuiți această petiție

Ajutați această petiție să obțină mai multe semnături.

Cum să promovați o petiție?

  • Partajați petiția pe peretele Facebook și pe grupurile care au legătură cu subiectul petiției.
  • Contactați-vă prietenii
    1. Scrieți un mesaj în care explicați de ce ați semnat această petiție, având în vedere că este mai probabil ca oamenii să o semneze dacă înțeleg importanță subiectului la care face trimitere.
    2. Copiați și lipiți adresa web a petiției în mesajul dumneavoastră.
    3. Trimiteți mesajul folosind e-mail, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram și LinkedIn.