STOP CLAUZE ABUZIVE IN CONTRACTELE DE CREDIT ALE ROMANILOR

Contactați autorul petiției

Mai rabdam? Mai putem?

2013-06-29 00:47:00

Posibilitatea denunţării clauzelor abuzive din contractele de credit, care trebuia aplicată de la 1 iulie, a fost din nou amânată de către autorităţi, de data aceasta până în luna octombrie, după ce Guvernul a fost informat că băncile ar pierde peste 1 mld euro.

Fratilor, faceti un efort!! Daca fiecare dintre noi, gaseste inca 2 persoane care sa semneze Petitia, depasim numarul de 3000 impus tot de autoritati, pentru a ne lua in seama!!!

 

Mizeaza exact pe comoditatea si lipsa noastra de actiune! Pana acum, se pare ca au avut dreptate. Sunt milioane de imprumutati la banci dar noi nu reusim sa strangem 3000 semnaturi! Ne meritam soarta!

 

Clientii Volksbank au reusit a 44-a victorie la Inalta Curte! Soarta clauzelor abuzive din contractele acestei banci este pecetluita! Voi ce mai asteptati?


Loredana Al Ghazi

Conferinta Clauze Abuzive, Timisoara 9-10 mai

2013-05-06 19:51:44




Clauzele abuzive în contractele de credit pentru consumatori – Timişoara, 9-10 mai 2013


24 aprilie 2013 | JURIDICE.ro
911 citiri

Facultatea de Drept din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara organizează în zilele de 9 şi 10 mai 2013 Conferinţa de drept bancar

Clauzele abuzive în contractele de credit pentru consumatori

Evenimentul este organizat în colaborare cu Asociaţia Română de Drept pentru Dezvoltare (ARDD), Asociaţia Europeană pentru Drept Bancar şi Financiar – România – Sucursala Timişoara (AEDBF–România – Sucursala Timişoara), Asociaţia Consilierilor Juridici din Sistemul Financiar-Bancar (ACJSFB) şi Asociaţia de Consiliere a Clienţilor Bancari şi a Asiguraţilor din România (ACCBAR).

Partener media: JURIDICE.ro



Evenimentul va fi transmis live pe LIVE.JURIDICE, dacă va suscita suficient interes pentru urmărirea transmisiunii live (securizată). Pentru detalii vă rugăm să ne contactați.



La conferinţă sunt invitaţi să participe, în calitate de intervenienţi, profesori de drept comercial, drept bancar şi dreptul consumului de la facultăţi de drept şi de economie prestigioase din România, precum şi reputaţi specialişti în drept bancar care îşi desfăşoară activitatea în Banca Naţională a României, instituţii de credit, instituţii financiare nebancare şi societăţi de avocatură.

Conferinţa este structurată după cum urmează:

Partea I (9 mai 2013, orele 10-16) Probleme actuale în domeniul protecţiei consumatorilor. Sistemul bancar între interesul persoanelor şi interesul general – co-organizatori: Facultatea de Drept din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara, Asociaţia Română de Drept pentru Dezvoltare (ARDD) şi Asociaţia Consilierilor Juridici din Sistemul Financiar-Bancar (ACJSFB).

Au confirmat participarea: Ianfred Silberstein (Banca Naţională a României, preşedintele AEDBF-România, preşedintele ACJSFB); Dan Barna (secretar general ARDD); Voicu Cheţa (avocat, Vilău&Mitel, Baroul Bucureşti); Marius Vladu (avocat, Vilău&Mitel, Baroul Bucureşti); Adrian Ispas (director Direcţia Juridică, Cetelem IFN); Cristian Vișan (judecător, Tribunalul Ilfov); Eugen Şchiopu (avocat, Baroul Prahova); Cristian Clipa (avocat, Baroul Timiș; conferenţiar universitar, Facultatea de Drept, Universitatea de Vest din Timişoara); Lucian Bercea (conferenţiar universitar, Facultatea de Drept, Universitatea de Vest din Timişoara).

Partea a II-a (10 mai 2013, orele 10-16) Clauzele abuzive în contractul de credit pentru consumatori. Legea, jurisprudenţa, perspectivele – co-organizatori: Facultatea de Drept din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara, Asociaţia Europeană pentru Drept Bancar şi Financiar – România – Sucursala Timişoara (AEDBF–România – Sucursala Timişoara) şi Asociaţia de Consiliere a Clienţilor Bancari şi a Asiguraţilor din România (ACCBAR).

Au confirmat participarea: Tudor Chiuariu (senator, preşedintele Comisiei Juridice a Senatului României), Gheorghe Piperea (avocat, Piperea & Asociaţii, Baroul Bucureşti, profesor universitar, Facultatea de Drept, Universitatea din Bucureşti); Adriana Almăşan (lector universitar, Facultatea de Drept, Universitatea din Bucureşti); Emilia Mihai (profesor universitar, Facultatea de Drept, Universitatea de Vest din Timişoara); Lucian Bercea (conferenţiar universitar, Facultatea de Drept, Universitatea de Vest din Timişoara); Flavius Nicoară (director regional, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor), Anamaria Stan (avocat, Baroul Timiş, preşedinte ACCBAR), Loredana Al Ghazi (lector universitar, Facultatea de Sociologie şi Psihologie, Universitatea de Vest din Timişoara, vicepreşedinte ACCBAR), Alin Iacob (conso.ro, Comisia Europeană, Grupul de experţi Payment Systems Market Expert Group – PSMEG și Grupul de Experţi ai Utilizatorilor de Servicii Financiare – FSUG).

În cadrul conferinţei se vor aborda teme privind clauzele abuzive în contractele de credit bancar: evoluţii legislative şi tendinţe jurisprudenţiale în materie; impactul modificărilor aduse Legii nr. 193/2000 privind clauzele abuzive în contractele încheiate cu consumatorii asupra materiei creditului pentru consum; punerea în executare a hotărârilor judecătoreşti pronunţate în materia creditului pentru consum; necesitatea specializării protecției consumatorilor în domeniul bancar; rolul Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor în supravegherea instituțiilor financiare; rolul medierii în soluţionarea litigiilor privind clauzele abuzive.

Conferinţa se adresează atât juriştilor specializaţi în materie bancară (avocaţi, judecători, consilieri juridici, mediatori etc.), cât şi altor specialişti interesaţi de fenomenul litigiilor dintre consumatori şi instituţiile financiare cu privire la clauzele abuzive (economişti, sociologi etc.). Totodată, sunt aşteptaţi să participe reprezentanţi ai autorităţilor, instituţiilor şi organizaţiilor non-guvernamentale cu competenţe în domeniu.

Această manifestare se înscrie în ciclul conferinţelor de drept bancar organizate de Facultatea de Drept din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara şi Asociaţia Europeană pentru Drept Bancar şi Financiar – România – Sucursala Timişoara (AEDBF–România – Sucursala Timişoara).


__._,_.___

Loredana Al Ghazi

Bancherii nu dorm-noi da!

2012-11-24 16:03:32

Bancherii sunt speriati de pierderile pe care le-ar inregistra prin eliminarea clauzelor abuzive din TOATE contractele si roaga autoritatile sa ia masuri pentru ca acest lucru sa nu se intample! Vedeti aici:

http://www.zf.ro/banci-si-asigurari/ingrijorare-printre-bancheri-privind-intrarea-in-vigoare-a-codului-de-procedura-civila-arb-roaga-bnr-sa-intervina-pentru-ca-bancile-sa-nu-piarda-sute-de-milioane-de-euro-pe-an-10340113

Haideti, fratilor, sa le dam o lectie! Ei nu dorm-noi da! Haideti cu adeziunile pentru ASOCIATIA DE CONSILIERE A CLIENTILOR BANCARI SI ASIGURATILOR DIN ROMANIA. Nu va cerem bani, va cerem cateva minute din timpul dv.-pentru a completa o cerere si a o trimite catre noi. Daca fiecare dintre dv. ati lista 10 exemplare si le-ati cere rudelor, prietenilor, vecinilor sa semneze, am avea un cuvant greu de spus. Nu am mai fi ignorati ca pana acum. Dreptatea este de partea noastra!

Cererea de adeziune: www.accbar.ro


Loredana Al Ghazi

Am retras CNP-ul

2012-11-12 03:18:56

Rog viitorii semnatari ai Petitiei sa acceseze www.accbar.ro si sa imi trimita datele personale pe office@accbar.ro sau pe adresa personala alghaziloredana@yahoo.com.

 

Mi-e teama ca tot efortul ar fi in zadar daca ni se contesta modul prin care am strans cele 3000 semnaturi dublate de CNP. Ne luptam cu bancile, nu cu niste amatori si s-ar putea ca avocatii lor sa conteste calitatea noastra procesuala pt. ca "am racolat" oamenii prin intermediul unui site si "i-am expus" cerandu-le sa isi dea CNP-ul pe net. Chiar daca a fost cu acordul lor, noi ca asociatie de protectie a consumatorului, trebuia sa ne asiguram ca datele personale sunt protejate. Ca atare am scos rubrica CNP.

Daca doriti in continuare sa ne ajutati in strangerea celor 3000 membri, va rugam sa descarcati cererea de adeziune de pe site-ul nostru accbar.ro si sa ne-o trimiteti.

 

Va multumim pentru sprijin!

Loredana

 


Loredana Al Ghazi



Distribuiți această petiție

Ajutați această petiție să obțină mai multe semnături.

Cum să promovați o petiție?

  • Partajați petiția pe peretele Facebook și pe grupurile care au legătură cu subiectul petiției.
  • Contactați-vă prietenii
    1. Scrieți un mesaj în care explicați de ce ați semnat această petiție, având în vedere că este mai probabil ca oamenii să o semneze dacă înțeleg importanță subiectului la care face trimitere.
    2. Copiați și lipiți adresa web a petiției în mesajul dumneavoastră.
    3. Trimiteți mesajul folosind e-mail, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram și LinkedIn.