Oprirea campaniei de vaccinare anticovid a copiilor❗

Contactați autorul petiției

Petitie pentru școală fără presiuni și restricții!

2021-08-27 10:17:50

Bună ziua, în contextul viitorului ordin comun de ministru MS si ME privind deschiderea școlilor în 13 septembrie , va invit sa semnati aceasta petiție, am depus un nou memoriu la ME la care am atașat petitia!

Răspuns scris de la ANMDM si CNCAV

2021-07-11 22:43:03

FB_IMG_1625836802128.jpgFB_IMG_1625836967008.jpgFB_IMG_1625836812197.jpgFB_IMG_1625836832048.jpg

Răspuns scris primit de la MS

2021-07-11 22:38:45

FB_IMG_1625836931282.jpg

Răspuns scris primit de la MS

2021-06-29 07:37:46

IMG_20210623_194246.jpg

Eugenia M. Neatu

Petitia a fost atasata memoriului depus la MS, ME, CNCAV, Guvernul României.

2021-05-29 23:26:47

❗Germania nu se grăbește să înțepe copiii!

✅Vaccinarea copiilor nu este considerată o prioritate de către unii experţi

"Perspectiva vaccinării copiilor împotriva coronavirusului naşte controverse în Republica Federală, unde Comisia Permanentă de Vaccinare ezită să transmită o recomandare în acest sens.
Cancelara federală Angela Merkel și premierii landurilor federale au anunțat joi, la finalul unei reuniuni consacrate campaniei de vaccinare, că tinerilor cu vârsta de peste 12 ani li se poate face o ofertă de vaccinare cu substanţa produsă de Biontech/Pfizer începând cu 7 iunie, dacă Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) aprobă preparatul pentru această grupă de vârstă.

Vineri, această instituție cu sediul la Amsterdam a recomandat, pentru prima dată în UE, un vaccin pentru copiii sub 16 ani. ”Avem date care arată că vaccinul poate fi inoculat în siguranţă la copii”, a declarat directorul de strategii de vaccinare, Marco Cavalleri. Anterior, un comitet de experți deliberase cu privire la cererea producătorului german Biontech și a companiei americane Pfizer privind aprobarea vaccinului.

Acesta din urmă a prezentat studii care, potrivit EMA, au demonstrat o eficacitate foarte bună și o tolerabilitate bună la copiii cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani. Comisia Europeană trebuie să își dea acordul, însă acest lucru este considerat o formalitate.

În Germania, decizia a alimentat suplimentar controversele privind vaccinarea copiilor.

Deutschland Coronavirus - Impfgipfel
Cancelara Angela Merkel la aşa-numitul "summit al vaccinării"

✅Comisia Permanentă de Vaccinare (Stiko), a indicat că nu se va grăbi să emită o recomandare de vaccinare pentru copii și că este posibil să nu recomande vaccinarea tuturor copiilor, ci doar pentru cei care suferă de anumite boli, argumentând că datele privind efectele adverse ale vaccinurilor pentru copii sunt incerte.

✅Medicii germani sunt sceptici în privința vaccinării copiilor, transmitea vineri agenția DPA, citându-l pe directorul Colegiului Medicilor din Germania, Klaus Reinhardt. Acesta a avertizat asupra ”presiunii politice și sociale tot mai mari asupra părinților pentru ca aceștia să-și vaccineze copiii împotriva Covid-19”. ”Datele privind riscurile și beneficiile unei eventuale vaccinări la copii și adolescenți sunt în prezent insuficiente și nu se poate face nicio recomandare”, a declarat Reinhardt.

✅Ärztepräsident Klaus Reinhardt
Klaus Reinhardt
Acesta a salutat poziția adoptată de Comisia Permanentă de Vaccinare, precizând că nu ar trebui să se exercite presiuni politice sau sociale pentru a-i îndemna pe părinți să-și vaccineze copiii și cu atât mai puțin trebuie condiționată prezența fizică a elevilor în sălile de clasă de vaccinare, lucru pe care însăși cancelara germană a ținut să-l sublinieze joi, la finalul reuniunii cu premierii landurilor. O atare condiționare, a spus Reinhardt, nu ar fi altceva decât ”o vaccinare obligatorie introdusă pe ușa din spate”.

De altfel, premierii din Saxonia și Saxonia-Anhalt, Michael Kretschmer și Reiner Haseloff (ambii creștin-democrați), au subliniat că vaccinarea împotriva coronavirusului trebuie să rămână voluntară și pentru copii. Nici frecventarea școlii, nici vacanța de vară nu vor fi condiționate de vaccinare, au declarat, joi, cei doi șefi de guvern în cadrul unei conferințe de presă comune la Leipzig.

✅Există multe elemente care sugerează că riscul ca adolescenții și copiii să se îmbolnăvească grav de corona este foarte scăzut. "Din acest punct de vedere, în opinia mea, vaccinarea la nivel național a copiilor și adolescenților nu este justificată în prezent”, a spus Reinhard pentru Die Welt.

✅Medicii de terapie intensivă din Republica Federală sunt și ei sceptici în privința vaccinării tinerilor, dar din motive diferite: ”Copiii se îmbolnăvesc adesea în mod asimptomatic, iar infecția are o evoluție inofensivă. În prezent, în contextul capacităților limitate de vaccinare, nu există o indicație privind vaccinarea urgentă a copiilor”, a declarat astăzi secretarul general al Asociației Interdisciplinare Germane de Terapie Intensivă și Medicină de Urgență (Divi), Florian Hoffmann, pentru grupul de media Funke.

Potrivit primarului Berlinului, social-democratul Michael Mueller, nici după 7 iunie, când va fi ridicată actuala prioritate la vaccinare, nu va exista o campanie de vaccinare separată pentru copiii și adolescenții de peste 12 ani. Mai degrabă, a spus oficialul, ar trebui să li se facă o ofertă familiilor, la centrele de vaccinare sau la cabinetele medicale, în limita vaccinurilor disponibile. Este bine că acum există claritate în această privință, a spus social-democratul.

Imunitatea de turmă este departe
Deutschland Hendrik Streeck
Cunoscutul virolog german Hendrik Streeck, de la Universitatea din Bonn
Virologul Hendrik Streeck nu se așteaptă ca până în toamnă în Germania să existe o imunitate colectivă împotriva coronavirusului. "Sunt sceptic din acest punct de vedere. Nu avem de-a face cu vaccinuri care protejează complet împotriva infecției", a declarat Streeck pentru DPA.

✅Chiar și persoanele vaccinate cu un răspuns ridicat al anticorpilor ar putea fi infectate cu virusul și să-l transmită altora. "Doar că mai rar", a spus Streeck. Institutul Robert Koch scrie în acest sens că vaccinurile folosite în Germania previn infecțiile într-o "măsură considerabilă" și "reduc foarte mult riscul de transmitere a virusului".

Streeck a subliniat, de asemenea, că este probabil ca răspunsul imunitar să se diminueze în timp. "Nu vom putea măsura cât de puternic este efectul până în toamnă."

Imunitatea de turmă înseamnă că atât de multe persoane dintr-o populație sunt imune la un virus încât acesta nu se poate răspândi mai departe. Oamenii pot fi imuni după ce au fost bolnavi sau vaccinați."
Sursa: DW

Informații utile

2021-05-28 11:23:46

Actiune intermediară

2021-05-28 11:17:51

• În data de 27.05.2021 am solicitat și primit drept la audiență la sediul Ministerului Sănătății pentru a le aduce la cunoștință cerințele petiției, dar și pentru a solicita de urgență organizarea unei dezbateri publice cu specialiști si reprezentanți ai societății civile pentru a argumenta juridic si medical daca sunt suficiente informații despre efectele adverse ale vaccinurilor pentru copii si siguranța pe care acestea le pot oferi, pe modelul Summitului de vaccinare a copiilor organizat ieri în Germania. Astazi se asteaptă aprobarea EMA, grupa 12-15 ani pentru statele membre UE!

Distribuiți această petiție

Ajutați această petiție să obțină mai multe semnături.

Cum să promovați o petiție?

• Partajați petiția pe peretele Facebook și pe grupurile care au legătură cu subiectul petiției.
  • Contactați-vă prietenii
    1. Scrieți un mesaj în care explicați de ce ați semnat această petiție, având în vedere că este mai probabil ca oamenii să o semneze dacă înțeleg importanță subiectului la care face trimitere.
    2. Copiați și lipiți adresa web a petiției în mesajul dumneavoastră.
    3. Trimiteți mesajul folosind e-mail, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram și LinkedIn.