Cetățenii mun. Edineț vor apă potabilă

Contactați autorul petiției

Ne vedem la Marșul pentru apa potabilă din 20 octombrie!

2020-10-13 17:00:45
𝐏𝐫𝐨𝐛𝐥𝐞𝐦𝐚 𝐜𝐞𝐭𝐚̆𝐭̦𝐞𝐧𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐜𝐮 𝐚𝐩𝐚 𝐧𝐞𝐩𝐨𝐭𝐚𝐛𝐢𝐥𝐚̆ 𝐧𝐮 𝐩𝐫𝐞𝐳𝐢𝐧𝐭𝐚̆ 𝐢𝐧𝐭𝐞𝐫𝐞𝐬 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐚𝐮𝐭𝐨𝐫𝐢𝐭𝐚̆𝐭̦𝐢𝐥𝐞 𝐥𝐨𝐜𝐚𝐥𝐞!

Am așteptat împlinirea termenului, la indicația Guvernul RM. Iată că a trecut, dar degeaba. Suntem duși de nas zi după zi!

Pentru o problemă reală precum apa nepotabilă și neconformă standardelor de calitate dar facturată la preț întreg și mai ales la un tarif neavizat de ANRE care afectează o bună parte din locuitorii municipiului Edineț și orașului Cupcini, aceasta deja nu mai reprezintă nevoile cetățenilor!

La ședința publică din 22 iulie a Consiliului municipal Edineț s-a anunțat că se va cere revizuirea tarifelor la apă potabilă, dar promisiunea așa și a rămas în aer, iar la ANRE nu s-a depus încă nicio solicitare de modificare a tarifelor la apă potabilă!

Să nu mai vorbim că petiția privind apa potabilă inițiată de grupul civic ”Info Edineț” semnată de 80 persoane, inclusiv de noi, este încă nesoluționată, iar Consiliul municipal Edineț, Primăria Edineț și Consiliul raional Edineț, așteaptă!

𝐒𝐨𝐥𝐢𝐜𝐢𝐭𝐚̆𝐦 𝐩𝐮𝐛𝐥𝐢𝐜 𝐜𝐨𝐧𝐯𝐨𝐜𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐮𝐧𝐞𝐢 𝐬̦𝐞𝐝𝐢𝐧𝐭̦𝐞 𝐩𝐮𝐛𝐥𝐢𝐜𝐞 𝐚𝐝-𝐡𝐨𝐜 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐬𝐨𝐥𝐮𝐭̦𝐢𝐨𝐧𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐩𝐞𝐭𝐢𝐭̦𝐢𝐞𝐢 𝐥𝐞𝐠𝐚𝐭𝐞 𝐝𝐞 𝐚𝐩𝐚 𝐩𝐨𝐭𝐚𝐛𝐢𝐥𝐚̆!

𝐍𝐮 𝐬𝐞 𝐩𝐨𝐚𝐭𝐞 𝐟𝐚𝐜𝐞 𝐝𝐢𝐬𝐜𝐫𝐢𝐦𝐢𝐧𝐚𝐫𝐞 și o parte a cetățenilor să fie tratați cu prioritate, convocând ședință ad-hoc pe motivul nevoilor acestora (de asfaltare a unei porțiuni de stradă), iar pentru o altă parte a cetățenilor care sunt și mai mulți la număr să se ignore problema timp de 3 luni de zile de când a fost sesizată!

Ne vedem marți, 20 octombrie la ora 8:30 în Piața Ștefan cel Mare din Edineț. Număr maxim de persoane admis 50! Vom purta măscuță și vom păstra distanța. Să aveți buletinele la voi. 𝐕𝐨𝐦 𝐜𝐞𝐫𝐞 𝐚𝐮𝐭𝐨𝐫𝐢𝐭𝐚̆𝐭̦𝐢𝐥𝐨𝐫 - 𝐝𝐢𝐫𝐞𝐜𝐭𝐨𝐫𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐢𝐧𝐭𝐞𝐫𝐢𝐦𝐚𝐫 ”𝐀𝐩𝐚̆-𝐂𝐚𝐧𝐚𝐥”, 𝐂𝐨𝐧𝐬𝐢𝐥𝐢𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐫𝐚𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥 𝐄𝐝𝐢𝐧𝐞𝐭̦, 𝐜𝐚̂𝐭 𝐬̦𝐢 𝐏𝐫𝐢𝐦𝐚̆𝐫𝐢𝐞𝐢 𝐄𝐝𝐢𝐧𝐞𝐭̦ 𝐨 𝐞𝐱𝐩𝐥𝐢𝐜𝐚𝐭̦𝐢𝐞 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐭𝐞𝐫𝐠𝐢𝐯𝐞𝐫𝐬𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐬𝐨𝐥𝐮𝐭̦𝐢𝐨𝐧𝐚̆𝐫𝐢𝐢 𝐩𝐫𝐨𝐛𝐥𝐞𝐦𝐞𝐢 𝐧𝐨𝐚𝐬𝐭𝐫𝐞 𝐬̦𝐢 𝐭𝐨𝐭𝐨𝐝𝐚𝐭𝐚̆ 𝐜𝐨𝐧𝐯𝐨𝐜𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐮𝐧𝐞𝐢 𝐬̦𝐞𝐝𝐢𝐧𝐭̦𝐞 𝐚𝐝-𝐡𝐨𝐜 𝐩𝐞 𝐚𝐜𝐞𝐬𝐭 𝐬𝐮𝐛𝐢𝐞𝐜𝐭 𝐜𝐚𝐮𝐳𝐚𝐭 𝐝𝐞 𝐧𝐞𝐯𝐨𝐢𝐥𝐞 𝐬𝐭𝐫𝐢𝐧𝐠𝐞𝐧𝐭𝐞 𝐚𝐥𝐞 𝐜𝐞𝐭𝐚̆𝐭̦𝐞𝐧𝐢𝐥𝐨𝐫.

Autoritățile locale se bazează pe faptul că suntem un oraș mic, unde X cu Y se cunoaște, suntem unchi, mătuși și cumetri și că nu vom îndrăzni să ne cerem respectarea drepturilor noastre, așa din bun simț. Dar, dacă vă pasă, aveți dreptul și puteți să vă luați câteva ore libere de la serviciu pentru a participa la acest marș pașnic! Ne vedem curând! În caz de condiții meteo neprielnice, amânăm marșul pentru următoarea zi! Vă rugăm citiți regulile de participare de pe pagina asociației de pe Facebook ASUM.

Grupul civic ”Info Edineț”

Înaintare petiție ”Cetățenii mun. Edineț vor apă potabilă”

2020-07-09 08:23:00

Dragi semnatari,

Dorim să vă anunțăm că ieri, 8 iulie am înaintat petiția către Guvernul Republicii Moldova și Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al RM, iar în data de 6 iulie aceasta a fost depusă și la Primăria Mun. Edineț.

Vom aștepta în termenul legal, reacția oficialităților cu privire la problema semnalată legată de nerespectarea dreptului la un mediu de viață sănătos.

Orice sugestie sau propunere, mai ales din partea cetățenilor direct afectați de această problemă este binevenită.

 


Grupul civic ”Info Edineț”



Distribuiți această petiție

Ajutați această petiție să obțină mai multe semnături.

Cum să promovați o petiție?

  • Partajați petiția pe peretele Facebook și pe grupurile care au legătură cu subiectul petiției.
  • Contactați-vă prietenii
    1. Scrieți un mesaj în care explicați de ce ați semnat această petiție, având în vedere că este mai probabil ca oamenii să o semneze dacă înțeleg importanță subiectului la care face trimitere.
    2. Copiați și lipiți adresa web a petiției în mesajul dumneavoastră.
    3. Trimiteți mesajul folosind e-mail, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram și LinkedIn.



Publicitate plătită

Vom expune reclama pentru această petiție în atenția unui număr de 3000 de persoane.

Aflați mai multe informații...