Denumirea şi amenajarea pasajului subteran din preajma centrului comercial Shopping "MallDova" în cinstea lui "Cătălin CARAGEA"

Contactați autorul petiției

Un an și cinci luni fără Cătălin...

2021-08-22 19:25:45
Stimaţi Părinţi, Rude, Prieteni şi Fani ai lui Cătălin!
 
Astăzi se împlinesc un an și cinci luni, de când Cătălin și-a găsit liniștea…
 
Îți ducem dorul, Artistule, și-ți ascultăm zilnic piesele! Dacă ai ști cât ne lipsești!... :((((...
 
Cu dor,
Grupul de inițiativă în memoria ta...







May be an image of 1 person

 

 

 

 











 

Like

 


 




 

Comment

 




 

Share

 


0


Cornelia Povar

Solicităm ajutor pentru crearea paginii Wikipedia pentru Cătălin

2021-07-22 19:54:14

Stimaţi PărinţiRudePrieteni şi Fani ai lui Cătălin!

A mai trecut o lună fără Cătălin…

Avem multe idei și initiative în memoria lui, însă realizarea acestora este tergiversată de diverși factori și circumstanțe.

Ne-am propus recent să elaborăm o pagină Wikipedia, dedicată lui Cătălin. Textul pentru pagină a fost finisat și tradus în mai multe limbi, însă din varii motive, persoanele care și-au asumat elaborarea paginii nu reușesc s-o ducă la bun sfârșit.

Având în vedere cele expuse, dar și faptul că lucrurile nu se întâmplă de la sine, ne adresăm specialiștilor/persoanelor competente în domeniul tehnologiilor informaționale, cu rugămintea de a ne ajuta cu crearea paginii Wikipedia, cel puțin într-una din limbi. În acest scop, Vă rugăm să contactați autoarea petiției sau părinții lui Cătălin (Aurelia Deliu (aureliadeliu@gmail.com) sau Ion Caragea).

Cătălin și-a iubit spectatorul. A fost un perfectionist, care muncea mult asupra sa pentru a ne bucura cu o prestație impecabilă. El va rămâne printre noi atâta timp, cât noi, cei care l-am iubit și-l iubim îi vom păstra vie amintirea.

Vă mulțumim anticipat pentru receptivitate!

Cu respect,  

Grupul de iniţiativă în memoria lui “Cătălin Caragea”

în numele societăţii civile


Cornelia Povar

Cel mai important sprijin al tău ești tu

2021-06-16 18:18:30

https://perfecte.md/gossip/dupa-moartea-tragica-a-lui-iurie-sadovnic-ionela-hadarca-vine-cu-cateva-sfaturi-pentru-cei-care-se-confrunta-cu-depresia-dorintele-se-sting-pe-rand-toate-pana-ramane-doar-una-ca-toti-sa-ti-dea-pace---2569506.html?fbclid=IwAR0z4cOqtFeyMgcUxaxCrxNDhP9NnYIvQCCTUSVAfipYa8mZyhTEaIBXxVY

Ionela Hadârcă

Un status dureros, dar necesar, cred...
 
Din tot ce-am citit eu ieri pe fb, mi-am dat seama cât de puțin cunoaște lumea despre depresie, deși parcă se vorbește mult.
 
Oamenii se auto-invinuiesc ca nu au ajutat la timp sau caută pe cine sa invinuiască.
Pe cand nici una, nici alta nu au niciun rost.
 
Pentru că cel aflat in cumpană de cele mai multe ori apeleaza la prieteni sau la rude doar la inceput, doar atunci, când simte ca se împotmolește. E un instinct natural, organismul mai are resurse pentru a se salva. Te afli in mocirla pana la genunchi, iar mainile mai cauta de ce sa se agațe.
 
Drept raspuns auzi ca nu ești destul de ocupat, că tat asta ii fignea pe langa ceea ce o trecut cumatra care o nimerit cu copilul in spital, ca nu ai dreptul sa te simți asa in timp ce ai doua maini si doua picioare, că viața e un dar și tot așa.
 
Drept rezultat, pe langa noroiul cate te acopera deja pana la brau, se mai adauga un acut sentiment de vinovăție. Tu chiar nu ai un copchil bolnav, tu intr-adevar ai maini si picioare, iar problema ta privita obiectiv intr-adevar e hernea.
 
Doar ca zi de zi iti vine tot mai greu sa respiri. Ceea ce inainte te bucura, acum te obosește. Capacitatea de a te bucura se atrofiază, de parcă ți-a înghețat-o cineva cu o doza zdravana de anestezie. Dorințele se sting pe rand, toate, pana ramane doar una- ca toți să-ti dea pace.
 
Și asta nu e o alegere, nu e egoism, nu e dorință de a atrage atenția. E un schimb de substanțe în organism, care îți paralizează voința. Așa cum viroza îți afectează respirația, cum pancreatita blochează prelucrarea hranei.
 
De aici e tupik. Te inchizi de tot sau daca ai in ingrijire copii, părinți sau animale, care depind de starea ta emoțională și de rezerva ta energetică, înțelegi ca trebuie sa faci, totusi, ceva și apelezi la psiholog.
 
Care e om strain. Și care, pentru a se lamuri in problema ta, in caracterul tau, ca să-ți câștige increderea, are nevoie de câteva ședințe, uneori multe. Ele toate costă, ele necesita efortul de a te deplasa incolo, de a te deschide, pentru unii asta e foarte greu și-n stare obișnuită, iar in depresie, cand nu poti raspunde nici la intrebarea "ce vrei sa mananci?", e un efort titanic.
 
Si apoi, pe langa faptul ca e om strain, el in primul rand e om. Se poate întâmpla ca terapia sa nu aiba efect. Faptul ca ai apelat la cel mai bun nu iti da nicio garantie. Cuvintele pot fi nepotrivite. Iar in depresie fiecare cuvant auzit e ca o lamă, fiecare eșec micuț e ca o prăpastie.
 
In general, rar cine le gaseste, cuvintele astea potrivite. De obicei, doar cei care au trecut inșiși prin acest calvar. Restul iti vor repeta despre copilul cumatrei si nu vor rata ocazia să-ti mai ranjească o data in față despre cum el a trecut prin probleme cu adevarat grave, fluturand din flaguletz, în paralel proiectând nave spațiale. Totul, desigur, sub masca mărinimiei și a celor mai bune intenții.
 
De aceea, daca simti fundul cu picioarele, dar nu ai putere să te impingi in sus, iata ce poti face:
 
-sa mergi la psihiatru. Fara a analiza prea mult această decizie, fara a-ti lipi etichete pe frunte si a te speria de faptul ca trebuie sa inghiti pastile poate chiar cateva luni. Aceste pastile iti vor readuce in ordine fonul hormonal, care a luat-o razna. Masina va reveni pe drum drept, unde vei putea apasa pe frână, vei putea aranja retrovizoarele si vei deschide fereastra. Preparatele potrivite NU provoacă dependență, dacă sunt luate corect și NU te otrăvesc. Depresia te otrăvește mult mai tare.
 
-sa iti creezi un regim calm, cu un minim de sport zilnic (din pacate, fara asta pastilele vor avea un efect foarte scurt), multa apă, lectură, rugaciune (sau meditatie, cine si-n ce crede), puțin internet si un regim alimentar ușor și verde. Asta nu-i fengșui, asta e biochimie. Și ea pur și simplu lucrează.
 
-sa lucrezi fizic. Prin casa, gradina, ograda, ca voluntar, oriunde. Pastrează curățenia corpului și a casei, asta nu știu cum actioneaza anume, dar la sigur ajută. Da, bunicii nostri au rezistat în vremuri foarte grele pentru că au muncit mult fizic, au ținut capul limpede și au avut rânduieli în toate.
 
-sa mergi la psiholog pentru a-ți prelucra traumele și pentru a învăța niște tehnici de controlare a gândurilor. Nu ai nimerit peste unul potrivit, mai caută. Nu trebuie cuconade și frigarui. Toți cei care iti toarnă azi in pahar, te ascultă cu gura căscată și te iscodesc să scoată cât mai multe din tine, peste 15 min iti spală oasele prin oraș. Toți. Încă o dată repet-toți.
 
-sa te încarci cu multă rabdare si sa nu te autobiciuiesti pentru că nu simți efect imediat de la efortul pe care îl depui. Unicul adevar sigur este ca totul trece. Va trece si asta, chiar daca acum iti vine greu sa crezi.
 
Pentru neamurile mele grijulii-eu sunt ok, eu sunt mai bine ca oricând. Dar la fel de bine tin minte cum nu ma puteam spala pe dinti, asta nu se uită. In timp ce tot facebookul se prapadea de râs de filmuletele mele, eu nu ma puteam spala pe dinti. Nu vreau sa mă rușinez de acea perioada, ea e parte din mine și va rămâne pentru totdeauna. Nu trebuie niciun fel de comentarii, pe voi asta nu vă privește.
 
Be kind to yourself. Totul trece. Ia-o încetișor, pas cu pas. Vine o zi cand incepi a respira mai usor, apoi simti ca ți-i poftă de pâine cu unt, apoi râzi (în sfârșit, sincer!) la un film, apoi incepi a absorbi ca narcomanul orice clipă. Viata rabufnește în culori de 10 ori mai suculente, iar in preajma ta raman doar cei, care iti vor binele cu adevărat și cei cu care chiar ți-i interesant.
 
Ai incredere, ea vine. Dar deocamdata... just be kind to yourself. Nu e niciun termen, nu e nicio regulă și nu e loc de nicio comparație. Cuprinde-ți sufletul, el acum e bolnav și cel mai important sprijin al său ești tu.
 
 
 

Cornelia Povar

Un an și o lună de despărțire....

2021-04-23 13:48:05

Stimaţi Părinţi, Rude, Prieteni şi Fani ai lui Cătălin!

A mai trecut un an și o lună fără Cătălin...Un an dificil pentru toți...

Pentru a-i păstra vie amintirea Artistului, Grupul de iniţiativă în memoria lui “Cătălin Caragea” a lansat o nouă cauză și anume elaborarea paginii Wikipedia, dedicată lui Cătălin, în limba Română. Ulterior, intenționăm să traducem pagina în limba engleză și rusă și, eventual, și în alte limbi.

Daca există și alți doritori de a contribui la acest proces, Vă rugăm să contactați autoarea acestei petiții și să-i comunicați intenția. 

De asemenea, dacă dispuneți de poze cu Cătălin, altele decât cele care au fost diseminate în spațiul public, Vă rugăm să le partajați cu noi.

Vă mulțumim!

Cu respect,  

Grupul de iniţiativă în memoria lui “Cătălin Caragea”

în numele societăţii civile


Cornelia Povar

În memoria poeților din Basarabia

2021-03-15 13:08:48
În memoria poeților din Basarabia  

 

Poeții sunt nemuritori

 

Nu mor poeții, cum să moară?

Nu le mai plângeți la sicrie!

Ei ard precum lumânări de ceară

Pân' se topesc în poezie.  

 

Nu mor poeții, cum să moară?

Încetați să-i tot bociți!

Nu faceți neamul de ocară,

Deschideți cartea și-i citiți  

 

Nu mor poeții, cum să moară?

Ei ne-au dat ce au știut,

Ne-au spus c-avem și noi o Țară

Și că e dincolo de Prut.  

 

Nu mor poeții, cum să moară

Când văd în jur atâtea flori

De drag de oameni și de Țară

Poeții sunt nemuritori.  

 

15.03.2021

Text: Iurie Bojoncă

Cornelia Povar

Adio, Maestre Nicolae Dabija!

2021-03-14 19:07:38

In memoriam Nicolae Dabija!  

S-a stins o Lumină,

s-a stins un Cuvânt,

Pentru țara întreagă azi inimi ați frânt!

Al slovelor Tată,

al patriei bun Fiu,

Pentru o lume întreagă mereu veți fi viu!

Vasilisk Donica, 13.03.2021

 

Stimaţi Părinţi, Rude, Prieteni şi Fani ai lui Cătălin! 

Cunoscutul poet, eseist, istoric literar, prozator și publicist Nicolae Dabija a decedat pe data de 12.03.2021, în urma complicaţiilor cauzate de infecţia cu noul tip de coronavirus.

Scriitorul Nicolae Dabija s-a născut la 15 iulie 1948 în satul Codreni, raionul Cimișlia. 

În 1972 a absolvit Facultatea de Filologie a Universității de Stat din Moldova.

În 1975 a debutat cu volumul de versuri „Ochiul al treilea”, urmat de cărțile de poezie „Apă neîncepută”, „Zugravul anonim”, „Aripă sub cămașă”, ”Lacrima care vede”, ”Oul de piatră”, ”Cerul lăuntric”, ”Tăceri asurzitoare”, „Mierla domesticită”, „Fotograful de fulgere”, „Maraton printre gloanțe”, „Psalmi de dragoste”, “Tema pentru acasă” etc.

Din 1986 era redactor-şef al săptămânalului „Literatura şi Arta”. A colaborat activ cu studioul „Moldova-film” în calitate de scenarist şi traducător al scenariilor la dublarea filmelor.

În 1988, Nicolae Dabija era membru al Grupului de Inițiativă de creare a Frontului Popular din Moldova și membru al Sfatului frontului Popular. 

În perioada 1989-1991 a fost deputat în Sovietul Suprem al RSS Moldovenești. Continuă să fie deputat în Parlamentul Republicii Moldova, în anii 1990-1994 și 1998-2001.

Nicolae Dabija a fost membru corespondent al Academiei de Științe a Moldovei, membru de onoare al Academiei Române, membru al Academiei Europene de Științe, Arte și Litere (L’Académie Européenne des Sciences, des Arts et des Lettres - ALESAL) cu sediul la Paris, laureat al Premiului Național.

Nicolae Dabija este autorul a peste 80 de volume de poezii, eseuri și publicistică (unele traduse şi publicate în SUA, Brazilia, Franța, Italia, Federaţia Rusă etc.). Revista americană de poezie “Cold Mountain Review” îl numește pe Nicolae Dabija unul dintre cei mai de vază poeți ai lumii.

I-au fost conferite numeroase distincții, premii şi titluri de onoare, printre care: Premiul „Mihai Eminescu” al Academiei Române (1995); Ordinul Republicii (1996); Ordinul „Steaua României” în grad de Comandor (2000), Marele Premiu „Sfântul Gheorghe” al Festivalului Internaţional de Poezie de la Uzdin, Serbia (2005), Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Mare Ofițer (2014), Premiul Internațional de Poezie „Umberto Mastroiani” (2015).

Nicolae Dabija este şi autorul versurilor piesei “Draga mea iubită”, care i-a pus lui Cătălin Caragea cel mai bine în valoarea vocea şi a semnat necondiţionat petiţia, dedicată lui Cătălin…

Astfel de nume notorii ca Nicolae Dabija ne fac să ne simţim şi mai mândri de naţionalitatea noastră!

Cel mai frumos omagiu pe care i-l putem aduce dlui Nicolae Dabija, în semn de recunoştinţă, este să ne rugăm pentru sufletul d-lui şi să-i citim opera!

Ziua de 15 martie 2021, când vor avea loc funeraliile scriitorului Nicolae Dabija este declarată zi de doliu național în Republica Moldova

Dumnezeu să vă odihnească în pace, Maestre Nicolae Dabija!  

Cu durere în suflet,  

Grupul de iniţiativă în memoria lui “Cătălin Caragea”

în numele societăţii civile


Cornelia Povar

Progres Petitie

2020-12-16 18:22:23

Stimaţi Părinţi, Rude, Prieteni şi Fani ai lui Cătălin!

Astăzi Grupul de inițiativă în memoria lui “Cătălin Caragea” a fost contactat de către angajații Primăriei Mun. Chișinău, care ne-au comunicat că pe data de 27 noiembrie curent, Primăria a adoptat Decizia nr. 20/3 din 27 noiembrie 2020 „Cu privire la aprobarea, în redacție nouă, a Regulamentului Comisiei pentru reglementarea denumirilor urbane din Chișinău și a noii componențe nominale a acesteia”.

Textul deplin al Deciziei poate fi consultat, print-o simplă căutare în Google. În linii generale, potrivit acestei Decizii (art. 41), dosarul pe care l-am prezentat trebuie să mai includă un set adițional de acte, după cum umează:

1.Demersul persoanei fizice sau juridice cu privire la denumirea/redenumirea obiectului de interes;

2.Avizul științific al Academiei de Științe sau al instituției de resort relevante;

3.Informații privind viața și activitatea personalității;

4.Alte materiale suplimentare (poze, etc.)

5.Schița de proiect conceptuală, avizată de către arhitectul-șef al mun. Chișinău.

Având în vedere că aceasta este o acțiune civică, iar rigorile menționate supra vor necesita timp și resurse suplimentare considerabile, Grupul de inițiativă în memoria lui “Cătălin Caragea” este nevoit să-și suspende activitatea.

Dacă printre Dvs. există persoane disponibile, gata să preia această inițiativă, Vă rugăm respectuos să ne comunicați, contactând autoarea Petiției. Alternativ, sugerăm familiei lui Cătălin să creeze Fundația “Cătălin Caragea”, care s-ar ocupa inclusiv de aceste proceduri.

În cele din urmă, vrem să aducem mulțumiri fiecăruia dintre Dvs. pentru că ne-ați ajutat să păstrăm buna amintire a lui Cătălin, în special intervenind și apărându-i numele sub diverse comentarii răutăcioase din partea persoanelor care nu l-au cunoscut și prezentându-l așa, cum a fost de fapt-un profesionist și un talent desăvârșit, un bun prieten și patriot, un membru-model al Generației Z!

Ne pare foarte rău pentru această finalitate, însă după cum a scris chiar cineva dintre Dvs., “pentru noi, Cătăline, prietenii și fanii tăi, pasajul subteran respectiv, denumit “Istanbul” este oricum pasajul care-ți poartă numele!”

Tragedia ta ne-a consolidat și ne-a făcut mai puternici, mai buni și mai atenți cu cei dragi și cei din jur! În cadrul acestei inițiative, am cunoscut Oameni cu viziuni similare, inclusiv pe familia ta, cu care vom rămâne prieteni pe veci! Regretăm, însă, încă o dată, că cu așa preț...

Odihnește-te în pace, suflet blând...noi te iubim!

Cu respect, Grupul de inițiativă în memoria lui “Cătălin Caragea”  


Cornelia Povar

Progres petiție_şase luni de la lansare

2020-12-06 14:54:39

Stimaţi Părinţi, Rude, Prieteni şi Fani ai lui Cătălin! Astăzi Cătălin ar fi împlinit frumoasa vârstă de 23 de ani...

În acest context, ne adresăm cu rugămintea de a ne ruga pentru sufletul lui Cătălin şi pentru sănătatea familiei lui.

Adiţional, conturăm jumătate de an de la lansarea petiţiei. Petiţia a acumulat 8,335 de semnături electronice şi peste 800 de semnături pe suport de hârtie, din partea Colegiului “Mondostud-Art”, în care a studiat Cătălin.

După cum V-am informat anterior, pasajul subteran din preajma Centrului Comercial “ShoppingMalldova” a fost cedat, anterior, centrului respectiv şi denumit “Istanbul”, astfel în urma consultărilor repetate cu societatea civilă, pentru scopurile acestei petiţii a fost identificat pasajul pietonal subteran din bd. C. Negruzzi 10/1.

Din cauza pandemiei şi agitaţiei electorale şi implicit a faptului că autorităţile publice nu au fost disponibile în această perioadă de timp pentru un dialog, pe data de 3 decembrie curent, din partea societăţii civile a fost depusă o cerere formală pe numele Primarului general al mun. Chişinău, dlui Ion Ceban cu nr. de înregistrare P 9843/20 prin care am solicitat alocarea acestei subterane. Răspunsul la demers va fi furnizat timp de 30 de zile lucrătoare, despre care veţi fi informaţi suplimentar.

În aceeaşi ordine de idei, reiterăm că în spaţiul public, în special în reţelele de socializare, au apărut mai multe conturi cu numele lui Cătălin. Aceste conturi sunt false. După acumularea unui număr necesar de prieteni, autorii “afacerii” le redenumesc şi le vând persoanelor terţe. În acest context, rugămintea părinţilor lui Cătălin este de a nu susţine astfel de initiative şi de a nu adera la ele. În cazul în care aţi acceptat deja prietenia din partea unor astfel de conturi, sunteţi rugaţi să renunţaţi la ea.

Până la obţinerea unui răspuns final, procedura de semnare a petiţiei continuă. Există foarte mulţi doritori de a o semna, însă nu reuşesc s-o facă electronic (tehnic), deaceea ne adresăm cu rugămintea de a ne suţine şi a ajuta aceste persoane, în regim online. 

În cele din urmă, dacă aveţi şi alte sugestii sau propuneri, de orice ordin, nu ezitaţi să le împărtăşiţi!

Cu respect,

Grupul de lucru în memoria lui “Cătălin Caragea”


Cornelia Povar

Progres petiție_patru luni de la lansare

2020-09-23 19:42:09

Stimaţi Părinţi, Rude, Prieteni şi Fani ai lui Cătălin!

Cu regret, astăzi marcăm şase luni de la plecarea lui Cătălin în nefiinţă... În acest context, ne adresăm cu rugămintea să aprindeţi o lumânare şi să Vă rugaţi pentru sufletul lui Cătălin...

La şase luni de la lansarea petiţiei, ni s-au alaturat alte peste 1000 de persoane! 

Din pacate, negocierile noastre cu privire la cedarea pasajului subteran de către administraţia centrului comercial "MALLdova" nu s-au soldat cu succes. Între timp, lucrările de renovare a obiectului au fost finisate, iar pasajul a fost denumit în cinstea oraşului "Istanbul".                    

Astfel, la insistenţa unui număr considerabil de fani şi prieteni ai lui Cătălin, am început negocierile cu reprezentanţii Primăriei Municipiului Chişinău de a aloca un alt pasaj subteran, cu scopul de a realiza proiectul propus. Alt pasaj nu ar fi la fel de simbolic şi reprezentativ pentru Cătălin, însă ne-ar permite să-i păstrăm vie amintirea şi ar constitui locul în care noi toţi ne-am putea întâlni pentru a-l comemora, iar tinerele talente şi oamenii care se simt singuri ar avea parte de susţinerea şi încurajarea celor din jur...

Vă mulţumim tuturor pentru sprijinul acordat de-a lungul acestui proces dificil, în special pentru intervenţia multora dintre Dvs. la diverse postări şi comentarii, aferente acestui subiect. Procesul de votare a petiţiei este încă deschis.

Vom reveni, cât de curând, pentru a Vă anunţa cu privire la rezultatele negocierilor ulterioare.

Aveţi grijă de Dvs. şi cei dragi! 

Cu respect,

Grupul de iniţiativă în memoria lui "Cătălin Caragea"

 


Cornelia Povar

Progres petiție_trei luni de la lansare

2020-08-19 17:52:44

Stimaţi Părinţi, Rude, Prieteni şi Fani ai lui Cătălin!

Astăzi s-au împlinit trei luni de la lansarea petiției în memoria lui "Cătălin CARAGEA". Până în prezent, aceasta a adunat circa 7000 de semnături (inclusiv peste 800 de semnături pe suport de hârtie), ceea ce constituie un rezultat foarte bun, având în vedere că este o acțiune civică și nu dispunem de resurse financiare pentru a o promova…

Pe această cale, vrem să aducem mulțumiri Ambasadoarei Basarabiei și României în lumea Modei, designerul vestimentar Irina Madan, care ne-a ajutat să distribuim această petiție printre multiplii ei admiratori și să Vă îndemnăm ca, în semn de recunoștință, să-i apreciem lucrările pline de culoare pe pagina de Facebook (https://www.facebook.com/Irina.Madan) și/sau pagina web (https://irinamadan.com). Îți mulțumim, Irina, pentru că ne promovezi tradițiile peste ocean, dar și pentru omenia de care ai dat dovadă în raport cu această cauză! Ne mândrim cu tine!

Totodată, aproape 900 de semnături au fost ratate, din motivul că internauții și-au indicat greșit adresa de e-mail, în timp ce au încercat să semneze petiția electronic, iar o pondere foarte mare de doritori (în mare parte, persoane mai în vârstă) nu au reușit să semneze, invocând dificultăți tehnice.

În această perioadă, membrii Grupului de inițiativă în memoria lui ”Cătălin Caragea” au întreprins mai multe măsuri pentru a promova petiția în cadrul Primăriei Municipiului Chișinău, și anume:

1. Pe data de 30 iunie curent, a fost depusă, în regim online, cererea oficială de înregistrare a petiției în cadrul Primăriei, pentru ca inițiativa să vină din partea Executivului Primăriei.

2. În același timp, pentru a obține suport politic, în perioada 1-15 iulie, 2020 au fost contactați liderii fracțiunilor politice, prezente în Consiliul Municipal cu care s-au discutat detaliile proiectului. Astfel, am obținut sprijinul marii majorități din consilierii municipali. La acel moment, consilierul unei fracțiuni era internat, iar reprezentanții altor două fracțiuni nu au reacționat la mesajele noastre repetate.

3. Pe data de 10 iulie, membrii grupului de lucru s-au întâlnit cu reprezentanții Primăriei. Aceștia erau deja la curent cu inițiativa noastră din presă (petiția a fost lansată la 19 mai și preluată de diverse agenții de știri) și au apreciat-o ca un proiect foarte bun, însă ne-au explicat că, la începutul lunii martie, în cadrul parteneriatului public-privat, Primăria a semnat un contract cu Centrul Comercial din preajmă, cu scopul de a repara această trecere subterană, urmând să-i dea denumirea unei capitale europene și ne-au sugerat să alegem oricare alt pasaj, în acest scop.

Ne-am documentat si, într-adevăr, am găsit articole la acest subiect (https://newsmaker.md/ro/foto-pasajul-subteran-de-la-viaduct-va-fi-reparat-cum-va-arata-acesta/).  

În acest context, reiterăm că Primăria este deschisă să ne ofere oricare alt pasaj subteran pentru a implementa proiectul. Acest lucru, însă, nu ar mai fi simbolic pentru Cătălin și nu ar avea sens. Astfel, am solicitat reprezentanților Primăriei să discute cu compania respectivă despre inițiativa noastră și le-am transmis versiunea preliminară a proiectului.  

În același timp, pe data de 25 iulie, am expediat o Solicitare pentru stabilirea unei întrevederi cu Directorul General al Centrului Comercial supra, însă ni s-a comunicat că o astfel de decizie se ia la nivel corporativ și că solicitarea noastră a fost expediată managementului superior, care nu se află în Republica Moldova. Astfel, suntem în așteptarea unui răspuns oficial din partea autorităților.

Între timp, însă, continuăm să adunăm semnături. Vă rugăm să nu fiți pasivi! Am mai menționat și anterior-dacă fiecare dintre noi va încuraja, cel puțin, o persoană care l-a admirat pe Cătălin să semneze petitia, voturile noastre se vor dubla într-o singură zi și vom fi mai convingători!

Este momentul decisiv! Dacă aveţi şi alte sugestii sau propuneri la acest subiect, nu ezitaţi să le împărtăşiţi!

Cu mult drag, Grupul de lucru în memoria lui “Cătălin Caragea”


Cornelia Povar



Distribuiți această petiție

Ajutați această petiție să obțină mai multe semnături.

Cum să promovați o petiție?

  • Partajați petiția pe peretele Facebook și pe grupurile care au legătură cu subiectul petiției.
  • Contactați-vă prietenii
    1. Scrieți un mesaj în care explicați de ce ați semnat această petiție, având în vedere că este mai probabil ca oamenii să o semneze dacă înțeleg importanță subiectului la care face trimitere.
    2. Copiați și lipiți adresa web a petiției în mesajul dumneavoastră.
    3. Trimiteți mesajul folosind e-mail, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram și LinkedIn.



Publicitate plătită

Vom expune reclama pentru această petiție în atenția unui număr de 3000 de persoane.

Aflați mai multe informații...