OPRIŢI ÎNFIINŢAREA INSTITUŢIEI „REGELE Mihai I”! NU MAI FINANŢAŢI din bani publici FIICELE fostului rege!

Contactați autorul petiției

Am publicat petiţia "STOP FINANTARII din bani publici a PARTIDELOR POLITICE!"

2019-09-05 09:15:12

Petiţia "STOP FINANTARII din bani publici a PARTIDELOR POLITICE!" poate fi semnată la acest link: https://www.petitieonline.com/stop_finantarii_din_bani_publici_a_partidelor_politice 

Petiţia este pentru ABROGAREA URMĂTOARELOR PREVEDERI DIN LEGEA nr.334/2006, republicată, privind FINANŢAREA ACTIVITĂŢII PARTIDELOR POLITICE ŞI A CAMPANIILOR ELECTORALE: art.3 alin.1 lit.d și alin.10, art.18-20, art.22-25, art.28 alin.8, art.42 alin.2, 2^1 şi 2^2, art.45, art.48 şi 48^1, art.62 ultima teză („şi a compartimentului specializat pentru alocarea subvenţiei de la bugetul de stat”), art.63 alin.2 lit.b şi lit.f, dar şi cele corespunzătoare din art.52 alin.2.

MOTIVE
ARTICOLUL 56 alineatul (1) din CONSTITUŢIA ROMÂNIEI, referitor la “CONTRIBUŢII FINANCIARE”, prevede că: „CETĂŢENII au obligaţia SĂ CONTRIBUIE, prin IMPOZITE ŞI prin TAXE, LA CHELTUIELILE PUBLICE.
În temeiul ARTICOLULUI 40 alineatul (1) din CONSTITUŢIA ROMÂNIEI, cu privire la „DREPTUL DE ASOCIERE”, „CETĂŢENII SE POT ASOCIA liber ÎN PARTIDE POLITICE, în sindicate, în patronate şi în alte forme de asociere”.
Aşadar, NU POT FI REALIZATE CHELTUIELI PUBLICE PENTRU PARTIDELE POLITICE ŞI celelalte FORME DE ASOCIERE ALE CETĂŢENILOR, prevăzute în ARTICOLUL 40 din CONSTITUŢIA ROMÂNIEI, din cauză că acestea NU sunt INSTITUŢII PUBLICE.
În consecinţă, ESTE NECONSTITUŢIONAL ORICE ACT NORMATIV ce reglementează FINANŢAREA DIN BANI PUBLICI A PARTIDELOR POLITICE sau A ALTOR FORME DE ASOCIERE A CETĂŢENILOR.
Conform reglementărilor pe care şi le-au stabilit prin intermediul propriilor parlamentari şi guvernanţi, partidele politice şi-au tot majorat subvenţiile primite din bugetul de stat, de la suma totală de 3,3 MILIOANE de LEI, primită în decembrie 2017, la suma totală de 13,5 MILIOANE de LEI, în martie 2018, ajungând la suma totală de peste 21,3 MILIOANE DE LEI în decembrie 2018.
Mai multe detalii am scris pe Facebook, la acest link: https://www.facebook.com/MonaPetrut/photos/a.398103933656718/1459590040841430
 
În total, doar în anul 2018, partidele politice au primit peste 35,5 MILIOANE DE EURO, adică aproape 170 DE MILIOANE DE LEI ( https://www.antena3.ro/politica/cate-milioane-de-euro-au-luat-partidele-in-2018-509455.html): - PSD - 20,3 milioane de euro; - PNL - 9,2 milioane de euro; - USR - 2,7 milioane de euro; - ALDE - 2 milioane de euro; - PMP - 1,3 milioane de euro.
 
INFORMAŢIILE OFICIALE LE GĂSIŢI PE SITE-UL AUTORITĂŢII ELECTORALE PERMANENTE, LA ACEST LINK (în ordine invers cronologică): http://www.roaep.ro/prezentare/comunicate-de-presa
 
 
 
P.S.: O să adun inclusiv semnături pe tabele printate pe coli format A4, care să îmi fie trimise prin poştă, conform unei proceduri pe care o pot comunica pe e-mail celor interesaţi. Persoanele care doresc să primească pe e-mail formularul cu tabelul ce poate fi printat, pot să îmi trimită o solicitare în acest sens la adresa de e-mail MonaPetrutPresedinte[]yahoo.com (în loc de "[]" trebuie scris "@", dar aici nu accepta site-ul).

Pe e-mail, o să trimit atât TABELUL pentru petiţia "OPRIŢI ÎNFIINŢAREA INSTITUŢIEI „REGELE Mihai I”! NU MAI FINANŢAŢI din bani publici FIICELE fostului rege!", cât şi TABELUL pentru petiţia "STOP FINANTARII din bani publici a PARTIDELOR POLITICE!"dar fiecare semnează şi trimite NUMAI ceea ce doreşte şi DACĂ doreşte. 


MONICA PETRUŢ



Distribuiți această petiție

Ajutați această petiție să obțină mai multe semnături.

Cum să promovați o petiție?

  • Partajați petiția pe peretele Facebook și pe grupurile care au legătură cu subiectul petiției.
  • Contactați-vă prietenii
    1. Scrieți un mesaj în care explicați de ce ați semnat această petiție, având în vedere că este mai probabil ca oamenii să o semneze dacă înțeleg importanță subiectului la care face trimitere.
    2. Copiați și lipiți adresa web a petiției în mesajul dumneavoastră.
    3. Trimiteți mesajul folosind e-mail, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram și LinkedIn.



Publicitate plătită

Vom expune reclama pentru această petiție în atenția unui număr de 3000 de persoane.

Aflați mai multe informații...