Cerem transparență în proiectul construcției unei clădiri în Parcul Catedralei din Chișinău

Contactați autorul petiției

Update Petiție 1

2017-11-11 17:06:45

Stimate semnatar al petiției, 

Vă mulțumim pentru susținerea și semnarea Petiției ”Cerem transparență în proiectul construcției unei clădiri în Parcul Catedralei din Chișinău”.

Vă anunțăm că la etapa actuală (11.11.2017) încă nu am obținut nici un răspuns sau poziție oficială a vreunei insituții vizate în Petiția noastră. 

Pe de o parte, Mitropolia Moldovei și susținătorii ei anunță că dreptatea a triumfat și decizia CMC ca și cum autorizează construcția unei clădiri care va arăta ca în imaginile apărute în presă (680 metri patrați, 6,5 metri înălțime) și care va fi mult mai mult decît un vestiar și un veceu: 
https://goo.gl/ERoHPe
https://goo.gl/5gNAHT

Pe de altă parte, în emisiunea de la TV8, consilierul municipal Veaceslav Bulat și Arhitectul-șef al capitalei Sergiu Borozan au anunțat că:

1. Decizia CMC nu autorizează nimic ci este doar un concept de dezvoltare a zonei. O idee care încă nu a fost realizată sub formă de proiect tehnic.

2. Primăria și CMC vor organiza discuții publice la subiect, vor colecta opiniile și propunerile cetățenilor și vor organiza un concurs de proiecte la care vor putea participa toți arhitecții care au idei și propuneri de realizare a proiectului.

3. Pînă la organizarea consultațiilor publice și pînă la elaborarea și aprobarea unui proiect, în spațiul respectiv nu vor fi făcute lucrări de săpare, strămutare a rețelelor sau de construcție.

Totuși aceste afirmații nu au fost confirmate de alți oficiali și nu reprezintă o poziție oficială a primăriei. 

Între timp un grup de activiști civici au depus o serie de demersuri la toate insistuțiile publice vizate, prin care solitică acces la informație în privința acestui proiect. http://urbana.md/despre/stirile-retelei/casa-parohiala-solicitari-de-acces-la-informatie/.

Despre răspunurile obținute și despre noutăți la acest subiect o să vă anunțăm în următoarele update-uri. 

Vă mulțumim!


Victor Chironda, Vitalie Sprînceană, Dumitru AlaibaRăspândiți vorba și distribuiți această petiție!

Spuneți cât mai multor oameni despre această petiție. Cu cât semnează mai mulți oameni această petiție, cu atât ea va primi mai multă atenție din partea mass-mediei și a factorilor de decizie.Publicitate plătită

Spațiu publicitar pentru sponsorul acestei petiții care va fi afișat în partea de jos a site-ului. Avem mii de vizitatori în fiecare zi, lucru care ne face un mod eficient și ieftin de a scoate în evidență petiții.

Facebook