Cerem transparență în proiectul construcției unei clădiri în Parcul Catedralei din Chișinău

Contactați autorul petiției

Update Petiție 1

2017-11-11 17:06:45

Stimate semnatar al petiției, 

Vă mulțumim pentru susținerea și semnarea Petiției ”Cerem transparență în proiectul construcției unei clădiri în Parcul Catedralei din Chișinău”.

Vă anunțăm că la etapa actuală (11.11.2017) încă nu am obținut nici un răspuns sau poziție oficială a vreunei insituții vizate în Petiția noastră. 

Pe de o parte, Mitropolia Moldovei și susținătorii ei anunță că dreptatea a triumfat și decizia CMC ca și cum autorizează construcția unei clădiri care va arăta ca în imaginile apărute în presă (680 metri patrați, 6,5 metri înălțime) și care va fi mult mai mult decît un vestiar și un veceu: 
https://goo.gl/ERoHPe
https://goo.gl/5gNAHT

Pe de altă parte, în emisiunea de la TV8, consilierul municipal Veaceslav Bulat și Arhitectul-șef al capitalei Sergiu Borozan au anunțat că:

1. Decizia CMC nu autorizează nimic ci este doar un concept de dezvoltare a zonei. O idee care încă nu a fost realizată sub formă de proiect tehnic.

2. Primăria și CMC vor organiza discuții publice la subiect, vor colecta opiniile și propunerile cetățenilor și vor organiza un concurs de proiecte la care vor putea participa toți arhitecții care au idei și propuneri de realizare a proiectului.

3. Pînă la organizarea consultațiilor publice și pînă la elaborarea și aprobarea unui proiect, în spațiul respectiv nu vor fi făcute lucrări de săpare, strămutare a rețelelor sau de construcție.

Totuși aceste afirmații nu au fost confirmate de alți oficiali și nu reprezintă o poziție oficială a primăriei. 

Între timp un grup de activiști civici au depus o serie de demersuri la toate insistuțiile publice vizate, prin care solitică acces la informație în privința acestui proiect. http://urbana.md/despre/stirile-retelei/casa-parohiala-solicitari-de-acces-la-informatie/.

Despre răspunurile obținute și despre noutăți la acest subiect o să vă anunțăm în următoarele update-uri. 

Vă mulțumim!


Victor Chironda, Vitalie Sprînceană, Dumitru Alaiba



Distribuiți această petiție

Ajutați această petiție să obțină mai multe semnături.

Cum să promovați o petiție?

  • Partajați petiția pe peretele Facebook și pe grupurile care au legătură cu subiectul petiției.
  • Contactați-vă prietenii
    1. Scrieți un mesaj în care explicați de ce ați semnat această petiție, având în vedere că este mai probabil ca oamenii să o semneze dacă înțeleg importanță subiectului la care face trimitere.
    2. Copiați și lipiți adresa web a petiției în mesajul dumneavoastră.
    3. Trimiteți mesajul folosind e-mail, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram și LinkedIn.