Spuneți „NU!” creșterii abuzive a taxei de școlarizare la UMF Iași!

Contactați autorul petiției

În așteptarea răspunsului UMF Iași

2017-07-02 10:00:59

Vă scriem pentru a vă mulțumi pentru susținerea de care ați dat dovadă până acum prin semnarea și distribuirea petiției și vă încurajăm, dacă nu ați făcut-o încă, să faceți cât mai publică prezenta petiție. Ne bucurăm că sunteți conștienți de faptul că orice neregulă venită din partea conducerii universităților și orice abuz nu face nimic altceva decât să împiedice formarea sănătoasă a oamenilor pe care societatea românească se va baza. Problema studenților mediciniști este cu atât mai importantă sub acest aspect. Suntem datori să ne formăm medici conștienți de importanța activității lor, verticali și liberi de orice viciu sufletesc, iar dacă asta însemană să luptăm cu cei care ar trebui să-i formeze, atunci o vom face, pentru a reduce abuzurile și pentru a repune administrația și activitatea academică a universităților pe drumul cel bun. 

Aceasta este o problemă de securitate națională și trebuie tratată ca atare de către toți cetățenii responsabili.

Memoriul înaintat de către Liga Studenților (LS IAȘI) în data de 26 iunie 2017, și asumat de către toți studenții UMF Iași protestatari prin 517 semnături, se va soluționa sub lumina Ordonanței Guvernului nr. 27/2002 privind reglementarea activității de soluționare a petițiilor.

Conform art. 8 alin. (1) din acest act normativ,

autoritățile și instituțiile publice sesizate au obligația să comunice petiționarului, în termen de 30 de zile de la data înregistrării petiției, răspunsul, indiferent dacă soluția este favorabilă sau nefavorabilă. 


Art. 9 din aceeași Ordonanță a Guvernului stipulează că

În situația în care aspectele sesizate prin petiție necesită o cercetare mai amănunțită, conducătorul autorității sau instituției publice poate prelungi termenul prevăzut la art. 8 cu cel mult 15 zile.

Universitatea are la dispoziție un număr total de 45 de zile (în cazul în care va motiva aplicarea art. 9 din OG nr. 27/2002) de la data înregistrării memoriului. Conform celorlalte reglementări în materia calculului termenelor din Codul Civil, nu se iau în considerare ziua în care a fost depus memoriul și ultima zi a termenului. Așadar, termenul se va împlini:

- În data de 27 iulie, în cazul în care conducerea UMF Iași nu va apela la art. 9 din OG nr. 27/2002;
- În data de 11 august, în cazul în care termenul inițial de 30 de zile se va prelungi cu încă 15 zile calendaristice.

Vă asigurăm că în timp ce suntem în așteptarea răspunsului universității lucrăm pentru a ne asigura posibilitatea de a lupta pe orice cale și pentru ca revendicările studenților să fie auzite și onorate. Vă îndemnăm și pe voi să fiți alături de noi și să ne susțineți, popularizând și semnând prezenta petiție.

Doamne, ajută!


studenții UMF Iași susținuți de colegii lor din celelalte universități ieșene



Distribuiți această petiție

Ajutați această petiție să obțină mai multe semnături.

Cum să promovați o petiție?

  • Partajați petiția pe peretele Facebook și pe grupurile care au legătură cu subiectul petiției.
  • Contactați-vă prietenii
    1. Scrieți un mesaj în care explicați de ce ați semnat această petiție, având în vedere că este mai probabil ca oamenii să o semneze dacă înțeleg importanță subiectului la care face trimitere.
    2. Copiați și lipiți adresa web a petiției în mesajul dumneavoastră.
    3. Trimiteți mesajul folosind e-mail, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram și LinkedIn.