Unirea Basarabiei cu România

Stimate Domnule Preşedinte Traian Băsescu,

Stimate Domnule Prim Ministru Victor Ponta,

Camera Deputaţilor şi Senat,

La comemorarea Unirii Principatelor Moldovei și Țării Românești nu se cade să-i uităm pe frații din Moldova de dincolo de Prut.

Partidul Noua Republică îi roagă pe toți românii patrioți să semneze această petiție prin care să le cerem tuturor partidelor care vor prezenta candidați la alegerile europarlamentare din 2014 să se angajeze că vor susține demersul de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană și de re-unificare cu Țara Mamă.

Cerem partidelor și politicienilor să-și exprime clar opțiunea: militează pentru unificarea Moldovei cu România în contextul aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană sau au o altă poziție?

Partidul Noua Republică susține demersul fraților de peste Prut privind aderarea la Uniunea Europeană și optează în favoarea unui curs unionist în relațiile cu Republica Moldova, respectând voința suverană a cetățenilor acestui stat.

În acest moment special al anului 2014, Partidul Noua Republică îi cheamă pe toți românii să sărbătorească demn, cu bucurie și speranță aniversarea a 155 de ani de la Unirea Principatelor Române.

Frați români de pretutindeni, vă invităm să cinstim cum se cuvine această mare faptă de inteligență și responsabilitate prin care s-au pus temeliile statului român modern. Frați români, la acest ceas aniversar să lepădăm resemnarea și descurajarea atât de răspândite astăzi și, amintindu-ne de clipele mari ale istoriei românilor precum cea pe care o comemorăm acum, să nădăjduim într-o Românie liberă, demnă și prosperă, asemenea cu cea pe care și-au dorit-o patrioții români din toate timpurile. Frați români din stânga și de-a dreapta Prutului, haideți să ne bucurăm și să avem curajul să sperăm într-un viitor mai bun și mai demn pentru noi și pentru cei nenăscuți încă!

Mihail Neamţu - Preşedinte

George Mioc - Prim Vicepreşedinte