Trenul care ucide

În cartierul numit încă "23 august", pe Șoseaua Industriilor, există încă o cale ferată pentru calatorii din zona Oltenița și a satelor adiacente. Deși pe traseul  ei există Gara Catelu, în apropierea căreia trec două linii RATB, trenul aduce cei câțiva călători până la stația de metrou Republica, traversând o zonă rezidențială, de-a lungul unei șosele înguste pe care sunt amplasate de o parte și de alta școli, grădinițe, magazine, instituții și firme. Anual, la traversarea ei, se produc accidente dramatice sau tragice, soldate cu moartea. Nu există traversări amenajate pe această cale ferată. Zilnic, în cursul anului școlar, dar și în afara lui, sute de oameni o traversează într-un sens sau altul. Primăria Sectorului 3 spune că problema e a Transferoviar Călători, operatorul privat de trafic de călători pe această rută. Acesta a susținut în 19 iunie, la Stirile ProTV, când trenul a mai făcut inca o victimă, că există "treceri amenajate", dar că oamenii nu traversează pe acolo. Aceste treceri NU EXISTĂ. Oamenii traversează și pentru a ajunge la stațiile RATB (linia 103), unde stau ÎN ȘOSEA. Nu există refugii pentru pietoni, stațiile sunt nemarcate pe sensul spre Republica. Deci nu există treceri pentru pietoni amenajate peste calea ferată, nu există refugii RATB.

Cerem fie desființarea căii ferate (ea era utilă când uzinele funcționau în zonă, acum este doar un pericol public), fie amenjarea trecerilor peste calea ferată și a refugiilor. Zona este parte a Capitalei României, dar e în continuare tratată ca și cum nu ar fi. Responsabili sunt: Transferoviar Călători, Regia autonomă RATB, Primăria Sectorului 3, Administrația străzilor.

Marian Popescu    Contactați autorul petiției