Raul Neajlov in pericol !

Scriu aceasta petitie cu gandul de a strange cat mai multe semnaturi in vederea sensibilizarii autoritatilor care raspund de problemele pe care vi le prezint in randurile urmatoare :

De circa 5-6 ani in zona comunei Visina-Dambovita , la afluenta dintre raul Neajlov si afluentul sau paraul Mierea a aparut o balastiera apartinand firmei SC Pyramid Agregate SRL care exploateaza pietrisul din zona si care nu respecta nici-o lege referitoare la protectia mediului .

Voi puncta acum cateva din problemele rezultate in urma activitatii lor :

1. Zona efectiva de exploatare a fost distrusa, acolo fiind numai mormane de pamant , gauri ,gropi si gramezi de steril .

2. Problema cea mai grava este ca in urma spalarii pietrisului apa reziduala plina de pamant si huma este deversata in raul Neajlov . Datorita faptului ca raul are debit mic tot acest noroi se depune pe albia raului ducand la colmatarea acestuia , la distrugerea faunei si florei acvatice , la disparitia sau migrarea anumitor specii de pesti mai ales cei sensibili la cantitatea de oxigen dizolvat in apa . Deasemenea pe timp de vara animalele care pasuneaza pe islazurile care se intind pe lunca Neajlovului refuza sa se adape si au aparut chiar cazuri de imbolnaviri ducand la cheltuieli suplimentare de catre crescatori .

3. Gospodariile care au fantanile apropiate de curs (satele Grozavesti si Obislav ) au mai tot timpul apa tulbure .

Sunt mult mai multe probleme pe care nu le mai descriu si afecteaza aproximativ 15km de curs in aval tot timpul anului si termen lung si restul .

De aceea rog pe toti iubitorii de natura , pescarii amatori , crescatorii de animale care sunt directi afectati , sau nu de acesti inconstienti sa semneze aceasta petitie pt . aputea declansa demersurile legale .

Multumesc !

ing. Radu Tudor