Petitie pentru cetatenii romani care NU vor vota la referendum

Stimati romani,

In data de 06 iulie 2012, Uniunea Social-Liberala cu sprijinul Uniunii Nationale pentru Progresul Romaniei si al Uniunii Democrate a Maghiarilor din Romania, l-au suspendat pe Presedintele ales al Romaniei, domnul Traian Basescu printr-un act de forta si abuz, care a deschis calea catre o dictatura a majoritatii parlamentare a Uniunii Social-Liberale, realizată împreună cu acte normative cu caracter abuziv și succesiv, emise de Guvernul României, parte a loviturii de stat si a unui puci palramentar.

In data de 29 iulie 2012, Uniunea Social Liberală vrea să legitimeze, cu ajutorul poporului român, la referendum, această lovitură de stat de tip modern.

NOI, SUBSEMNATII CETĂȚENI AI SOCIETĂȚII CIVILE, PROTESTĂM ÎMPOTRIVA UNUI REFERENDUM CU APARENȚĂ DEMOCRATICĂ, DAR CARE CONTRAVINE GRAV CONSTITUTIEI ROMANIEI SI DECLARAM CA NU DORIM SA FIM NICI PARTASI SI NICI JUDECATORI FORTATI AI PRESEDINTELUI NOSTRU, ALES PE UN MANDAT DE CINCI ANI, ADICA DIN ANUL 2009 PANA IN 2014.

NU dorim sa legitimam un act samavolnic prin care un presedinte care a trecut tara printr-o criza economico-financiara, sa fie adus la judecata unui popor lovit si el de criza si care este consultat doar atunci cand le convine politicienilor.

Dorim, totodata, sa le dam un mesaj clar puciștilor din Uniunea Social-Liberala: NU INCERCATI SA NE MAI MANIPULATI, DOMNILOR, PENTRU CA NU VA PASA CATUSI DE PUTIN DE VOTUL NOSTRU. O dovada elocventa este urmatoarea: Am votat la referendum in 2007 sa avem o singura Camera a Parlamentului si 300 de parlamentari ca numar si nu v-a interesat votul nostru, ba chiar ne spuneti ca nu avem dreptul sa decidem noi despre asta, ci doar o elita a Parlamentului.

Mai mult decat atat, intentia USL de a frauda masiv acest referendum este evidenta, pentru cel putin urmatoarele motive:

-       Doresc prelungirea programului de vot pana la ora 23.00, foarte apropiata de sfarsitul zilei de vot, o masura abuziva si nejustificata de rapiditatea actului de votare (1 buletin) si de realitatile din mediul rural

-       NU doresc instalarea de camere de luat vederi in toate sectiile de votare

-       Pana astazi NU avem o firma de software care sa inceapa implementarea unui soft de detectat votul multiplu, la nivelul Birourilor Electorale

-       Prin OUG nr. 41/2012 au desfiintat birourile electorale din orase, comune sau sate, iar cei care vor vota pe listele electorale suplimentare NU vor fi trecuti in procese verbale separate

-       Au infiintat aproximativ 150 de sectii electorale ilegale in care se va vota in conditii dubioase si in locuri improprii actului de vot (pe plaja etc)

DE ACEEA ASTAZI VA SPUNEM IN MOD DIRECT: NU NE VOM DUCE LA REFERENDUM, DAR DORIM PRIN ACEST DEMERS CIVIC SA VA DEMONSTRAM CA NU-UL NOSTRU DE A NU VOTA VALOREAZA CAT NU-UL NOSTRU PE CARE L-AM FI SPUS IMPOTRIVA DEMITERII PRESEDINTELUI, DACA AM FI ACCEPTAT SA VOT. BOICOTAREA ACESTUI REFERENDUM ESTE ATITUDINEA CETATENEASCA CORECTA IN FATA LOVITURII DE STAT DE TIP PARLAMENTAR CARE I-A FOST ADMINISTRATA INTREGII ROMANII!

In acest sens, pentru a clarifica acest tip de atitudine civica electorala, va propunem urmatoarele:

Va rugam sa semnati aceasta petitie in mod onest, deschis si liber, pentru a avea certitudinea ca reprezentam o forta civica reala si puternica.

Atentie! Demersul nostru civic NU este de a convinge cetatenii Romaniei cu drept de vot de a NU se prezenta la aceste alegeri. Noi dorim doar sa evidentiem categoria de cetateni CARE AU DEJA ACEASTA OPTIUNE in fata referendumului din data de 29 iulie. De aceea le respectam opinia altor cetateni care doresc sa-si exprime opinia lor prin vot, in data de 29.07.2012.

Procedura semnarii: Pentru a NU pune la dispozitia USL o baza de date cu potentialii cetateni cu drept de vot care nu doresc sa se prezinte la vot in ziua semnarii si a le favoriza astfel actul fraudarii, o sa va rugam sa treceti prenumele intreg, iar in dreptul numelui doar un grup de 2-3 litere - prescurtat, impreuna cu localitatea dvs. unde locuiti (in mod corect specificata). De asemenea, o sa va rugam sa specificati o adresa de e-mail corecta si valida (daca ea va dezvaluie numele dvs. intreg, atunci va rugam sa folositi o alta adresa – noua sau veche, dar pe care sa o puteti consulta si la care sa aveti acces deplin). Sau puteti opta pentru secretizarea datelor dvs. si sa le completati integral (nu vor fi vizibile public).

Daca aveti rude sau prieteni CARORA LE-ATI LUAT CONSIMTAMANTUL INAINTE si care au ACEEASI OPTIUNE ca dvs. SI NU AU ACCES LA INTERNET/ABILITATI DE LUCRU CU CALCULATORUL, atunci va rugam sa-i inregistrati si pe ei, dar tot de pe o adresa de e-mail corecta si valida (care poate fi aceeasi cu cea  a dvs.)

Prin aceasta petitie dorim totodata sa punem la dispozitia societatii civile și a observatorilor de la referendum o baza de date de contact prin care sa poata fi verificata corectitudinea acestui referendum.

Optional nr. 1 A doua zi dimineata, in data de 30 iulie, va rugam sa va verificati e-mailurile dvs., pentru a putea fi instiintati (cei care doresc) despre procedura prin care puteti fi contactati sau prin care puteti verifica daca votul dvs. a fost fraudat sau nu in data de 29 iulie.

Optional nr. 2 Pentru a creste operativitatea demersului nostru civic antifrauda, cei care doresc, sa aiba pregatita o declaratie pe propria raspundere, incepand din ziua de 29 iulie, ca NU au votat la referendum.

Optional nr. 3 Cei care doresc usurarea contactului cu organizatiile civice și observatorii care vor verifica corectitudinea votului din data de 29 iulie, isi pot lasa un numar de telefon pana la acea data, la care sa poata fi contactati, la adresele nulareferendum@yahoo.com si nuvotezlareferendum@gmail.com.

Atentie: Pentru ca acest demers sa fie unul corect si valid, sunt acceptate datele de contact care sa faca referire DOAR la persoanele care au semnat petitia, iar e-mailurile sa fie transmise DOAR de pe adresele de e-mail cu care ati semnat.

De asemenea, cei care observa si au cunostinta despre nereguli si ilegalitati, in data de 29 iulie 2012, privitoare la vot, pot trimite sesizarile la aceeasi adresa de e-mail.

Declaratie Persoanele care au initiat aceasta petitie NU fac parte din nici un partid politic si NU au nici un beneficiu, de nici un fel, de la vreunul din ele. Demersul nostru civic vrea sa demonstreze Romaniei, Uniunii Europene si tuturor statelor lumii, ca demersul nostru civic este un protest deschis impotriva abuzurilor si a dictaturii si ca nu suntem o masa de oameni manipulabili politic. Suntem un popor demn, liber si ACTIV impotriva oricarei amenintari la adresa democratiei si a statului de drept.

Nota tehnica Cand veti trimite mai departe e-mailul-anunt pentru semnarea acestei petitii, va rugam sa stergeti partea de forward din corpul e-mailului si sa adaugati destinatarii noi la sectiunea invizibila (Bcc = blind carbon copy), pentru a evita preluarea e-mailurilor dvs. intr-o baza de date pentru spam si e-mailuri nedorite (publicitate etc). Va multumim.

Va multumim, dragi romani, pentru sustinerea acestui demers civic democratic!