''Fumatul interzis in spatiile publice deschise"

Aceasta petitie este pentru a interzice fumatul in locurile publice deschise.

De la 1 ianuarie 2013, trebuia să intre în vigoare o nouă lege,strictă, care să interzică total fumatul în spaţiile publice : în transportul public, în instituţiile de învăţământ, dar şi în restaurante (sau în locurile în care se serveşte mâncare).

Aceasta aşteaptă însă aprobarea Parlamentului.

„Sunt două instituţii care ar trebui să dea amenzi proprietarilor de restaurante pentru nerespectarea legii privind fumatul în spaţii publice – Inspectoratul Sanitar şi Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor“, cu toate acestea în majoritatea restaurantelor nu există spaţii delimitate pentru fumători, aşa cum prevede legea în vigoare.

Ne lăudăm mai mereu că suntem un popor inteligent şi avem toate motivele să facem asta. Credem că această lege este o demonstraţie a inteligenţei, a tăriei noastre de caracter, a respectului nostru faţă de noi şi de cei din jurul nostru. Speram să vedem în curând aplicat proiectul de lege propus de Uniunea Europeana.

clasa a XI-a B "C.N.Ferdinand I'' Bacau    Contactați autorul petiției