Pentru Canonizarea Părintelui Arsenie Boca - Sfântul Ardealului

Quoted post

Victor Roncea
Autorul acestei petitii

#1

2014-11-28 02:35

Doamne ajuta!

Raspunsuri

Acest articol a fost șters de către autor (Arata detaliile)

2015-04-12 21:45:17


NSPNTJ

#669 Un martir vizionar al neamului

2015-04-12 21:49:23

#1: Victor Roncea -  

 Un martir vizionar al neamului

   Afară de curiculum prezentat de autorului petiției veți găsi detalii imediate la:

http://ro.wikipedia.org/wiki/Arsenie_Boca  | http://www.arsenieboca.ro/

  [Despre superficialitatea noastră, dorința de refulare cu orice preț vorbesc majoritatea din aceste peste 650 care au înecat rubrica Comentarii]

   Despre părintele Arsenie Boca foarte puțini au competența să ne spună ceva important din care să învățăm. Datorită a cel puțin trei motive voi încălca regula competenței pe care o respect cât pot de mult. Din păcate majoritatea nu știu ce este această regulă și astfel nu sunt capabili s-o respecte! Dacă nu te respecți pe tine nici alții nu au cum să te respecte. În plus, gravitatea este că nu ești capabil să respecți pe alții! De aceea suntem unde suntem și ne călcăm în picioare adevăratele valori care ar trebui să ne fie modele de conduită!  Sper să fie și ceva bun.

   Despre părintele Arsenie Boca am aflat întâmplător abia cu circa 15 ani în urmă! O cunoștiință apropiată (care, ca majoritatea dintre noi, se dădea mare credincioasă și pe care din motive întemeiate n-am dorit să-i răspund nici la telefon) a venit (special sau nu de la peste 100 km) și mi-a introdus (nu chiar fără să judece) în cutia poștală câteva pagini despre părinte! Deoarece am văzut repede cine mi le-a pus, primul instinct a fost să le arunc imediat la coșul din holul blocului! Dar ceva ciudat mi-a înfrânt instinctul! Poate figura părintelui deși era alb/negru șifonată de xerox și nu numai!

   În copilărie, forțat de părinți aproape în fiecare duminecă, am zis ani de-a rândul crezul și tatăl nostru!    Dar cum am intrat la liceu m-am "răzvrătit" și m-am "rătăcit" spre supărarea părinților mei care se roșeau la față când preotul cu botezul întreba de mine știind c-am venit în vacanță! Înainte să ne părăsească (după ce zece ani n-am mai putut citi și scrie fiindcă a orbit, cea mai mare pedeapsă pentru un astfel de om) această mare personalitate i-a dat tatălui meu patru cărți pentru mine! Pe trei le-am citit repede dar pe cea mai importantă (după cum aveam să constat ulterior) am ținut-o în "carantină" circa trei ani! Aproape în fiecare seară mă uitam în direcția ei și parcă mă dojenea părintele! Dacă o citeam la început nu era mare lucru căci, noi românii banalizăm cele mai importante fapte! Nu aș fi fost pregătit s-o înțeleg și să-mi lumineze calea în viață! Abia după acești trei ani, într-o seară obosit și iritat de ceea ce am trăit în acea zi "cartea m-a dojenit" iar și nu m-a lăsat să adorm până n-am citit-o! Mi-au trebuit câteva ore dar ceva s-a schimbat esențial în comportamentul meu! Cartea a lovit bine la rădăcina superficialitatății mele! Fără ea n-aș fi ajuns să pot scrie aceste rânduri!

--------------------------

   De curând am văzut un reportaj cu o poveste incredibilă/halucinantă a unui călugăr care, în zeci de ani, a construit din nimic o mânăstire și o biserică nesfințită de 15 ani! Excrocii din ierarhia BOR a locului refuză să-i sfințească biserica, să-i trimită un preot sau să-l hirotonisească pe acesta care a dovedit că merită să fie preot de care are nevoie acest neam îndobitocit în primul rând de majoritatea slujitorilor bisericii care au nevoie de cât mai multe oi pentru ceafa lor!

   Această ființă a luat calea chinului și a retragerii în pustietatea dealurilor după ce prematur și-a pierdut unicul copil! În zeci de ani s-a retras pe "coclauri" departe de semenii lui și a făcut o muncă de Sisif dormind ani buni sub cerul liber alături  de fiarele care sunt mai cuminți ca oamenii din ziua de azi! Încet încet a construit o colibă, o mânăstire și apoi o biserică! A participat efectiv și el ca zidar, meșter etc. și cu mica lui pensie a plătit și pe alții dar a cumpărat și materiale pe care le-a cărat kilometri cu spinarea desculț prin noroi pe ploaie sau pe ger! 

   Românul nostru genial nu numai că și-a estompat suferința sufletească personală dar a ajuns la o anumită iluminare la care foarte puțini asceți ajung! Exemplul și conduită sa ar trebui să ne lumineze puțin și pe noi!

   De ce este refuzat? Simplu: Pentru că nu le-a cerut aprobarea și deci nu i-a "uns" puțin! Cred că mai mult atârnă faptul că este un exemplu "negativ" pentru mulțimea "slujitorilor domnului"! Nu te comporți ca ei ești un "pericol" pentru aceștia! Pericolul constă în faptul că-i "devualezi" în fața "prostimii" prin efectul "oglinzii"!

   După "revoluția salvatorilor" bisericile s-au înmulțit ca ciupercile după ploaie fiind de circa 7 ori mai multe decât școlile patriei în care copii flămânzi, desculți,amărâți cad și chiar mor în latrine! Făcând abstracție de acest fapt, comportamentul preacinstiților față de acest Sisif nu numai că nu este plăcut maicii Domnului, fiului ei domnul Iisus (care s-a jertfit pe cruce pentru ca lumea să devină mai bună) și lui Dumnezeu dar este mai ceva decât comportamentul animalelor din Serengheti care sunt niște îngerași! Unele ucid doar pentru hrana zilnică, nu mai mult, și pentru că așa a rânduit domnul viața și moartea pe pământ! Unul moare dar pe seama lui trăiesc alții sau se nasc alții!

   Această poveste mă determină să afirm că biserica este cea mai coruptă instituție din ultimii 25 de ani complice la degradarea acestor generații inconștiente, mai grav, la degradarea neamului nostru care a prin mari sacrificii a trecut prin negura a zeci de milenii ca să ajungem noi la comportamentul de azi sub cel al ființelor minunate din Serengheti și de pe întreaga planetă pe care am distrus-o în ultimii două sute de ani și cu egoismul nostru îi dăm ultimile lovituri ireversibile!

--------------------------------------

   Părintele Arsenie Boca se alătură marilor martiri ai neamului fără de care noi n-am fi rezistat în menghina a șapte imperii. Din păcate generațiile actuale, deși se închină "toată ziua" nu mai au pic de credință în ceva și nici măcar în Dumnezeu la care se roagă să le salveze de consecințele păcatelor trecute pe care nu și le recunosc.

   Dacă generațiile trecute au dat mari jertfe pentru neam, generațiile "mature" de după 1989 (cu vârstă de cel puțin 18 ani împliniți mai degrabă generații inconștiente sau chiar isterice) au amanetat viitorul a cel puțin șapte generații! Am ajuns milioane de milogi sau slugi în țară dar și în străinătate. După ce o bună parte și-au dat votul pe o bere și trei mici consumate pe manele gen salam/minune.  Culmea au nerușinarea să meargă și să se roage la mormântul lui Arsenie Boca crezând că vor fi izbăviți de păcate! Au nerușinarea să se calce în picioare (mai rău ca turmele de animale care nu au ajuns cu creierul așa dezvoltat ca ființa ce se numește om care ar trebui să utilizeze măcar "doi neuroni din dotare"), la moaște, sfinți, la icoane "făcătoare de mininuni" (unele chiar lăcrimează"),etc.

   De pe urma unor asemenea evenimente anuale "slujbași ai domnului" fac afaceri pe seama lor. În final se mai calcă în picioare pe trei sarmale gratis după ce și-au dat o parte din mica agoniseală pe acest pelerinaj!

   Dacă privim la chipul luminos al părintelui Arsenie Boca parcă privim la Nicolae Bălcescu care a murit de foame și frig la Palermo în Sicilia și a fost azvârlit într-o groapă a săracilor! Trădătorii i-au interzis să moară pe pământul patriei pentru care și-a jertfit viața și a produs mare suferință familiei sale! Dar noi n-am făcut nimic măcar pentru a readuce în țară un pumn de pământ din acel cimitir și să-i facem un loc de pomenire dar mai ales de amintire și lecție pentru ca generațiile viitoare să nu se mai comporte ca generațiile actuale care au călcat în picioare jertfa a zeci de milioane de eroi cu mormânt necunoscut din Germania până în Siberia, Yakuția, Vladivostok!

   La fel ca la Bălcescu, trădătorii l-au exilat pe marele domnitor Alexandru Ioan Cuza (care i-a eliberat din iobăgie pe romani, i-a scos din bordee, a început procesul de alfabetizare, le-a recuperat pământul țării "închinat"/furat pe/de la diverse mânăstiri mai ales din afară, etc.) iar apoi în frunte cu regele "geamantan de import" i-au interzis să mai vadă o dată țara pe care a servit-o cum n-a mai făcut-o nimeni în acele vremuri!

   Despre trupul Mareșalului (ciuruit de gloanțele trădătorilor de neam și țară) nu știm și nu vrem să știm sau să facem nimic! Din contră nu se permite nici măcar în curtea bisericii ctitorită de acesta (unde zeci de ani preoți au beneficiat de un salariu) să i se pună măcar bustul! Până vom afla adevărul, am dreptul să susțin că trupul lui a fost aruncat la fiarele pădurilor!

   Aceste generații venerăm pe trădători și blamăm pe eroii neamului! Degeaba înconjurăm de trei ori și în genunchi cutare biserică unde s-a produs o falsă minune cu care suntem îndopați precum curcanii cu nuci, desigur în trecut pentru că azi i-am exterminat cu păduri cu tot! După noi Potopul! Dar înainte de a ajunge în "Rai" să îngroșăm numărul lașilor, trădătorilor, milogilor,etc! 

   Cer iertare părintelui pentru rândurile de mai sus care poate vor însemna ceva măcar pentru o "oaie rătăcită" care va ajunge la concluzia că trebuie să utilizeze încă un neuron din miliardele din "Dotare"!

   Mă opresc aici nu înainte de a semnala încă doi mari martiri ai neamului, Elena și fiul ei Dimitrie care trebuia să fie primul țar al rușilor! Cu siguranță istoria lumii ar fi fost alta!

http://www.petitieonline.net/petitie/24672151

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2015-07-23 21:54:59



Musafir

#1726 Re: canonizarea unui sfânt nu se face prin petiție , semnată de persoane care habar nu au ce inseamn

2019-11-13 01:04:22