Viitorul are autor #Colectiv. Revendicările stângii


Musafir

/ #25

2015-11-05 10:22

pentru ca sistemul să fie schimbat e necesară şi o schimbare a establishmentului şi a modului de funcţionare a acestuia. după cum spune un comentator:

"Văd că unii din comentatori au pus deja punctul pe i! Da, pentru redefinirea imunității parlamentare, da, pentru o legislație severă împotriva corupților.
Vă propun să meditați la următoarele 2 direcții, vă rog să meditați la direcția B.
A. Responsabilizarea autorităților
1. Pedepse mult mai mari pentru corupție, în special pentru funcționari ai statului și interzicerea posibilităților (*gen scrierea de cărți fictive) de reducere a pedepselor.
2. Eliminarea imunității politicienilor, care trebuie să existe EXCLUSIV pentru declarații politice. Altfel, ei să fie anchetați, judecați, condamnați, încarcerați, ca orice alt cetățean al României.
3. Niciun politician condamnat definitiv pentru fapte penale să nu poată candida sau deține vreo funcție publică în România.
4. Criminalizare nepotismului: angajarea de rude, etc. în funcții publice.
B. Adevărul istoric și eliminarea generatorilor de corupție.
4. Lustrație: Punctul 8 de la Timișoara. Foștii membri comuniști și ofițeri de Securitate să nu poată candida sau deține vreo funcție publică în România.
5. Publicarea integrală a dosarelor Securității. A venit timpul să știm TOT adevărul.
6. Publicarea integrală a dosarului Revoluției și finalizarea anchetei. TREBUIE să știm.
De la mine, atât deocamdată.
Fraților, până nu găsim cauzele primordiale a nenorocirilor pe care le trăim și până nu eliminăm răul de la rădăcină, el se va regenera în o formă sau alta! Vă propun să meditați la acestea."