NU legii anti-defaimare sociala


Musafir

/ #123

2015-10-09 12:51

Pentru ca initiativa de lege, sub aparenta unei ,,democratii'', intoarce exprimarea in societatea romaneasca in vremea comunismului. E o forma mascata de cenzura, in mod voit definita cat mai vag si mai larg, ca sa intre aici tot ce nu convine conducatorilor de orice fel - politici si/sau administrativi, locali sau centrali, etc. E periculoasa si ideea ca acest delict nu se prescrie - adica poti fi reclamat si la 3 ani de cand se afla despre o asemenea fapta de ,,defaimare'' (care poate fi reala sau inventata/fabricata). Iar daca tu afli sau consideri brusc ca ai fost ,,defaimat'' la... 5-10-20 de ani dupa ce cineva te-a criticat?

Se reintroduce delatiunea in societate, ca in vremurile de temut ale Securitatii? De asemenea, de ce trebuie aplicata obligatoriu in educatie, un spatiu public unde de obicei trebuie incurajat dialogul despre diferente, dezbatute argumente pro si contra, formata libertatea de gandire si de opinie a tinerilor, si nu inchisa gura atat educatorilor, cat si elevilor?
Pare ca toate aceste masuri luate in ultima vreme sunt pasi mici de revenire la tentativa de pervertire a democratiei din vara lui 2012, doar ca acum totul se face treptat, nu la gramada.

Asa  cum e formulata, legea e clar neconstitutionala si trebuie sanctionata ca atare.