Spune NU construirii de biserici in Parcul Natural Bucegi


Musafir

/ #1865 In atentia celor care iubesc natura

2014-10-25 15:39

Delta Dunarii - zona interzisa traficului naval si oricarui fel de ambarcatiune cu motor, accesul permis numai mijloacelor de transport fara motor (corabii, barci, carute, biciclete)

Toate pensiunile care nu sunt construite din lemn si nu sunt acoperite cu stuf sa fie demolate. Pensiunile sa fie dotate ca hanurile din secolul 18 iar numarul pensiunilor si cabanelor sa fie limitat (un sat de vacanta la 500 km2/ 50000 ha, locatiile acestor sate sa fie strict indicate, un sat de vacanta sa aiba maxim 5 pensiuni si maxim 15 cabane). De asemenea toate localitatile din delta sa fie stramutate iar cei care nu vor sa paraseasca zona raman pe propria lor raspundere si suporta consecintele transformarii Deltei Dunarii in rezervatie naturala adevarata (fara curent electric, fara instalatii electrice de orice fel, fara instalatii de epurare a apei, fara vehicule motorizate de orice fel). Construirea unor noi locuinte permanente in delta sa fie interzisa iar domicilierea in aceasta zona sa fie permisa numai administratorilor si angajatilor pensiunilor. In locul unor sate parasite sa se construiasca satele de vacanta. Orasele Sulina si Sf.Gheorghe sa fie parasite si lasate in paragina pentru ca natura sa-si reintre singura in drepturi; habitarea locuintelor parasite din delta sa se pedepseasca cu inchisoarea de la 6 luni la 5 ani. Accesul turistilor in delta sa se faca prin localitatile Tulcea, Izmail, Chilia si Mahmudia. Traficul naval sa fie deviat pe canalul Dunare- Marea Neagra iar navele rusesti sa tranziteze liber acest canal (deoarece nu va mai fi tranzitat bratul Chilia si canalul Bastroe).
Deoarece Delta Dunarii este rezervatie naturala si parc national consider ca este mai importanta protejarea acestei zone decat respectarea conventiilor cu privire la traficul naval pe Dunare.